رئیس دانشگاه تهران به انتظار جامعه و کشور از شرایط دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ارائه راهکارهای اقتصادی و اجتماعی در شرایط فعلی از سوی دانشگهاهها یکی از این انتظارات است. این که بخش زیادی از مردم ما به دلیل این شرایط از لحاظ اقتصادی دچار مشکل شدهاند. به ویژه بخشهایی که به شکل روزمزد کار میکردند آسیب بیشتری دیدند و شاید تنها قشری که در این مدت حاشیه امن داشتند حقوقگیران دولت بودند. در واقع اغلب مشاغل در کشور دچار آسیب شدند.
رئیس دانشگاه تهران همچنین در خصوص میزان فعالیت مراکز علمی و فناوری کشور برای حل بحران ناشی از شیوع کرونا ویروس افزود: شاید نقیصهای که در این زمینه وجود دارد این است که یک ستاد ملی مدیریت علم و فناوری برای مقابله با کرونا در کشور وجود ندارد. که تشکیل آن بسیار هم ضروری است، با پیشبینیهایی که میشود هم به لحاظ درمان و هم واکسن این موضوع در کوتاه مدت به قطعیت نخواهد رسید. ما باید بیش از گذشته در این زمینه فعال شویم و امیدوارم افتخار پیدا کردن یک داروی قطعی یا واکسن نصیب ایرانیان شود و شرط این موفقیت این است که هم پول هزینه کنیم و هم اینکه ستادی شکل بگیرد که این سازمان در سطح کشور فعالیت خود را انجام دهد.
وی تاکید کرد: دانشگاههای وزارت علوم با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی میتوانند همکاریهایی در زمینه انجام فعالیتهای علمی در حوزه مقابله با کرونا را انجام دهد. دستاوردهای خوبی نیز داشتیم. من فکر میکنم اگر هم راستا بشویم موفق خواهیم شد و چون کرونا همه ارکان جامعه را تحت تاثیر قرار داده است تصور نمیکنم حوزهای در کشور باشد که دانشگاهها نتوانند در آن وارد شوند و شاید در آغاز به نظر رسید که بهداشت و درمان و پزشکی در این موضوع اهمیت بیشتری دارد اما طبیعتا پزشکی و درمان نیز به تبعیت از شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور میتواند این موضوع را مدیریت کند. با توجه به اینکه تختهای بیمارستانی و پزشکان محدود هستند بنابراین انتظار میرود ما دانشگاهها از بار این پزشکان را کم کنیم.
در ادامه هریک از روسای دانشگاههای برترر کشور و همچنین صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان و خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.