کد خبر:۸۴۲۸۴۹
نیلی احمدی آبادی:

تشکیل ستاد ملی مدیریت علم و فناوری مقابله با کرونا ضروری است

رئیس دانشگاه تهران گفت: در حل بحران ناشی از کرونا شاید نقیصه‌ای که وجود دارد عدم یک ستاد ملی مدیریت علم و فناوری برای مقابله با کرونا در کشور باشد بنابراین تشکیل این ستاد ضروری است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمود نیلی احمدی آبادی رئیس دانشگاه تهران در بیست و هفتمین اجلاس روسای دانشگاه‌های بزرگ کشور که امروز ۴ اردیبهشت ماه ۹۹ به میزبانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد با اشاره به نقش دانشگاه‌ها و شرایط این مراکز در شرایط فعلی شیوع کرونا ویروس اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یکی از نهاد‌هایی که بیش از همه تحت تاثیر این ویروس قرار گرفتند، دانشگاه‌ها و مراکز عالی آموزش عالی هستند. دانشگاه‌ها طبیعتا به دلیل حضور گسترده جوانان و کلاس‌های جمعی و فشردگی خوابگاه‌ها، یکی از نگران کننده‌ترین نهاد‌های کشور بود؛ لذا مدیریت این شرایط کار بسیار دشواری بود.

وی تصریح کرد: بحث کرونا ویروس موضوعی است که هنوز دنیا نتوانسته به خوبی آن را مدیریت کند و می‌توانیم بگوییم تقریبا همه دنیا در یک شرایط مبهم حرکت می‌کنند و این کرونا ویروس موضوعی است که هیچ کشوری چه در بحث درمان و چه در بحث مدیریت نمی‌تواند ادعایی در خصوص آن داشته باشد و راه حل روشن و مشخصی را ارائه دهد. چرا که همه یک شرایط مشابهی را تجربه می‌کنند و شاید در این میان داشنگاه‌ها بتوانند نقش بزرگ‌تری را ایفا کنند.

رئیس دانشگاه تهران ادامه داد: با توجه به ابهام مواردی در خصوص شیوع کرونا ویروس، نیاز به علم بیشتر در آن احساس می‌شود و در این شرایط دانشگاه‌ها می‌توانند با حضور و فعالیت خود نقش تعیین کننده‌تری را ایفا کنند.

نیلی تاکید کرد: اولین اقدامی که ما باید در دانشگاه‌ها در مواجهه با شیوع کرونا ویروس انجام می‌دادیم مدیریت دانشگاه‌ها در شرایط بحران بود. به هر حال تعطیلی این مراکز و حرکت به سمت آموزش مجازی یک تصمیم بسیار درستی بود. اینکه دانشگاه‌های بزرگ ما به سرعت توانستند از زیر ساخت‌های الکترونیکی خود در راستای ارائه آموزش‌های مجازی استفاده کنند تا کلاس‌های آموزشی از شکل حضوری به سمت آموزش‌های مجازی بروند. به نظر من این امر برای کشور دستاورد بزرگی بود.

وی تصریح کرد: فرایند آموزش مجازی در حال حاضر در کشور‌هایی که جدیدا به لیست مبتلایان به کرونا ویروس پیوستند به کار گرفته می‌شود. چرا که این مشکلاتی که ما با آن مواجه هستیم آن کشور‌ها نیز گریبان‌گیر هستند. با وجود مشکلاتی نظیر امکان عدم دسترسی دانشجویان به آموزش مجازی و مشکلات تجهیزاتی این امر، اما تصور می‌کنم با مدیریت خوب می‌توانیم این بحران را در آموزش عالی هدایت کنیم.

نیلی تاکید کرد: در حال حاضر آموزش‌های مجازی موجب شد که دانشجویان در خانه بمانند و در عین حال بدون اتلاف وقت به امر آموزش نیز بپردازند. علاوه بر آن اگر این نوع آموزش‌ها وجود نداشت ما در تاریخ باید پاسخگوی این امر می‌بودیم. بنابراین به نظر من آموزش مجازی توفیق بزرگی است و من از دولت خواهش کردم این موضوع را پررنگ کند چرا که نباید به سادگی از این دستاورد کشور بگذریم.

رئیس دانشگاه تهران به انتظار جامعه و کشور از شرایط دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: ارائه راهکارهای اقتصادی و اجتماعی در شرایط فعلی از سوی دانشگهاه‌ها یکی از این انتظارات است. این که بخش زیادی از مردم ما به دلیل این شرایط از لحاظ اقتصادی دچار مشکل شده‌اند. به ویژه بخش‌هایی که به شکل روزمزد کار می‌کردند آسیب بیشتری دیدند و شاید تنها قشری که در این مدت حاشیه امن داشتند حقوق‌گیران دولت بودند. در واقع اغلب مشاغل در کشور دچار آسیب شدند.

رئیس دانشگاه تهران همچنین در خصوص میزان فعالیت مراکز علمی و فناوری کشور برای حل بحران ناشی از شیوع کرونا ویروس افزود: شاید نقیصه‌ای که در این زمینه وجود دارد این است که یک ستاد ملی مدیریت علم و فناوری برای مقابله با کرونا در کشور وجود ندارد. که تشکیل آن بسیار هم ضروری است، با پیش‌بینی‌هایی که می‌شود هم به لحاظ درمان و هم واکسن این موضوع در کوتاه مدت به قطعیت نخواهد رسید. ما باید بیش از گذشته در این زمینه فعال شویم و امیدوارم افتخار پیدا کردن یک داروی قطعی یا واکسن نصیب ایرانیان شود و شرط این موفقیت این است که هم پول هزینه کنیم و هم اینکه ستادی شکل بگیرد که این سازمان در سطح کشور فعالیت خود را انجام دهد.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌های وزارت علوم با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند همکاری‌هایی در زمینه انجام فعالیت‌های علمی در حوزه مقابله با کرونا را انجام دهد. دستاوردهای خوبی نیز داشتیم. من فکر می‌کنم اگر هم راستا بشویم موفق خواهیم شد و چون کرونا همه ارکان جامعه را تحت تاثیر قرار داده است تصور نمی‌کنم حوزه‌ای در کشور باشد که دانشگاه‌ها نتوانند در آن وارد شوند و شاید در آغاز به نظر رسید که بهداشت و درمان و پزشکی در این موضوع اهمیت بیشتری دارد اما طبیعتا پزشکی و درمان نیز به تبعیت از شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور می‌تواند این موضوع را مدیریت کند. با توجه به اینکه تخت‌های بیمارستانی و پزشکان محدود هستند بنابراین انتظار می‌رود ما دانشگاه‌ها  از بار این پزشکان را کم کنیم.

در ادامه هریک از روسای دانشگاه‌های برترر کشور و همچنین صدیقی رییس سازمان امور دانشجویان و خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود پرداختند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار