دولت مستعفی یمن اعلام خودگردانی جنوب از سوی گروه شبه نظامی موسوم به شورای انتقالی جنوب که تحت حمایت امارات است، یک شورش مسلحانه اعلام کرد و خواستار موضع جدی عربستان در برابر آن شد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزارت خارجه دولت مستعفی یمن اقدام شورای انتقالی جنوب در اعمال حالت فوق العاده و وضعیت خودگردانی بر جنوب یمن را شورش مسلحانه و عقب نشینی کامل از توافق ریاض توصیف کرد.
«محمد الخضرمی» وزیر خارجه دولت منصور هادی گفت: «تبعات خطرناک و فاجعه بار اعلام حالت خودگردانی بر جنوب یمن بر عهده شورای انتقالی خواهد بود».
او افزود: «شورای انتقالی با عقل خود حکم نمیدهد و از اجرای توافق ریاض خودداری کرد».
وزیر خارجه دولت مستعفی یمن گفت: «شورای انتقالی با اعلام ادامه شورش مسلحانه علیه دولت، بر فرار و سرپوش گذاشتن بر شکست خود اصرار میورزد».
الخضرمی در ادامه از عربستان خواست موضع شفاف و تدابیر جدی در قبال ادامه شورش شورای انتقالی جنوب یمن در پیش بگیرد.
شورای انتقالی جنوب یمن به دنبال تشدید اختلافش با دولت مستعفی بامداد شنبه از اعلام حالت فوق العاده و وضعیت خودگردانی بر جنوب یمن خبر داد.
از زمان تسلط نیروهای عربستان سعودی و امارات بر شهرها و استانهای جنوبی یمن، وضعیت امنیتی این مناطق بشدت دچار افت شده است.
عربستان سعودی تلاش کرد اختلافات نظامی را با توافقی در ریاض فیصله دهد، اما تاکنون موفق نبوده است. «توافق ریاض»، توافق عربستان و امارت برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر (مهر ماه گذشته) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
از مهمترین بندهای توافق ریاض استقرار دولت منصور هادی در شهر عدن ظرف مدت هفت هفته از زمان امضای آن، استقرار نیروهای نظامی زیر نظر وزارتخانههای کشور و دفاع، مقابله مشترک با جنبش انصارالله یمن زیر نظر ائتلاف سعودی، تشکیل یک کمیته نظارت بر توافق ریاض با نظارت عربستان و تعیین ۱۲ وزیر از شورای انتقالی جنوب (متحد امارات) در دولت آینده از مجموع ۲۴ وزیر کابینه بوده است که هیچ کدام تاکنون عملی نشده است.