کد خبر:۸۴۴۶۹۶
یادداشت دانشجویی|

نوری که چشم استکبار را زد

از همان سال ۱۳۸۸ که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، لقب "فرمانده نیروی هوافضای سپاه " را به جای "فرمانده نیروی هوایی سپاه" به سرادر حاجی زاده دادند میشد حدس زد که قرار است سپاهمان سپاهی شود فضایی...

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- فاطمه میرزایی؛از همان سال ۱۳۸۸ که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، لقب "فرمانده نیروی هوافضای سپاه " را به جای "فرمانده نیروی هوایی سپاه" به سرادر حاجی زاده دادند میشد حدس زد که قرار است سپاهمان سپاهی شود فضایی...
در گیر و دار کرونا بودیم که شنیدیم جوانان انقلابی هوا فضای سپاه پاسداران، ماهواره نور ۱، که بسیاری بی توجه به عدد کنار اسمش بودند را از کویر مرکزی ایران به وسیله موشک ماهواره بر قاصد به فضا پرتاب کردند.

از ویژگی‌های این ماهواره در وجهه نظامیٍ؛ قابلیت تصویر برداری حرارتی و غیر حرارتی، ایجاد ارتباط امن بین پایگاه‌های نظامی وکنترل پهپاد‌ها در مسافت طولانی و در نهایت گسترش اطلاعات راهبردی سپاه پاسداران و پشتیبانی از نیرو‌های زمینی و دریایی و.. میباشد.

در وجهه غیر نظامی نیز قابلیت هواشناسی، تقویت سیستم مخابرات و ارتباطات و. را دارا میباشد. گفتنی است که این قابلیت‌ها ایران را در جنگ سایبری چند پله جلوتر می‌اندازد و نور به تاریکی هویت هکر‌ها و سیستم‌های جاسوسی که در صدد دزدی اطلاعات از ایران هستند روشنی میبخشد. اما چیزی که به ماهواره بر قاصد مزیت میبخشد، تجهیز آن به دو موتور سوخت مایع و جامد است که این یعنی قدرت این موشک دوبرابر است.

وجود لانچر محرک نیز در این سامانه قسمت جذاب این ماجرا بود که لانچر ماهواره بر قاصد بر روی یک کامیون نصب شده و قابل انتقال از جایی به جای دیگر می‌باشد و همین امر بود که موجب شد رییس جمهور آمریکا پرتاب ماهواره نور را یک شوی تلویزیونی بداند و در انتها با خونسردی کامل وبی توجه به مضحک بودن سخنانش در جوامع جهانی بگوید که ما بیشتر از خودشان از آن‌ها خبر داریم.
 
همچنین فناوری ساخت این موشک و پرتاب آن بسیار شبیه به فناوری موشک‌های بالستیک بین قاره ایست و همین موضوع آشوب را در دل بعضی و خود باوری و ایمان به خود را در دل بعضی دیگر تقویت کرده است. در ساخت این ماهواره، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتخاب آیه ۱۳ سوره زخرف و نقش آن به روی این ماهواره هم، کنایه‌ای به جهانیان در باب کرونا زد و عجز و ناتوانی انسان را در برابر خداوند به رخ همگان کشید.

ماهواره نور که در مدار ۴۲۵ کیلومتری از سطح زمین استقرار یافت، زیاد به مذاق غربی‌ها خوش نیامد. گویا ازینکه باید هر روز به بالا نگاه کنند و به نور دست تکان دهند خشنود نیستند. ساعاتی بعد از پرتاب این ماهواره و استقرار آن وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اسرائیل از جامعه بین‌المللی می‌خواهد تا پرتاب اخیر را محکوم و تحریم‌های بیشتری را علیه نظام ایران وضع کنند تا این کشور به اقدامات خطرناک خود ادامه ندهد.

همچنین پمپئو وزیر خارجه آمریکا، دربارهٔ پیامد‌های این اقدام به ایران هشدار داد و گفت ایران باید به خاطر پرتاب این ماهواره مسئول شناخته شود و پاسخگو باشد. وزارت امور خارجه فرانسه هم طی بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن پرتاب ماهواره نظامی ایران، این اقدام را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست؛ قطعنامه‌ای که توافق هسته‌ی سال ٢٠١۵ با ایران را در بر می‌گیرد.

مدعیان تمدن هنوز با وجود اینهمه بد عهدی از ایران میخواهند تا به توافق هسته‌ای پایبند باشد و نگران پیشرفت برنامه موشک‌های بالستیک ایران هستند، اما بنظر بهتر است که بیشتر نگران پهپاد‌های جاسوسی خود باشند که دیگر جهان، شاهد جولان پهپاد‌های امریکایی در خاورمیانه و کری خوانی‌های آنان برای مدافعان غیور ایران، چون قاسم سلیمانی‌ها نیست. آنان گمان میکردند که با تحریم‌های چند جانبه شان میتوانند پیشرفت‌های علمی غیر قابل انکار ۴۰ ساله ایران را متوقف کنند، در حالی که تیرشان به سنگ خورد.

جوانان انقلابی و غیور ایرانی، تحریم‌های آنان را به فرصت تبدیل کردند و بار دیگر در مجامع علمی خوش درخشیدند، آنان نشان دادند که ما در هر عرصه به جوانان اعتماد کردیم به بن بست نرسیدیم و چه بسا بسیار موفق هم بوده ایم. علی‌ای حال بدانید .. این آخرین ماهواره ایران نخواهد بود همانطور که پیداست قرار است پشت بیسیم هایمان به جهانیان اعلام کنیم که بسم الله نور علی نور..
 
فاطمه میرزایی-دانشجو کارشناسی رشته روابط عمومی دانشگاه علامه طباطبایی
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار