آخرین اخبار:
کد خبر:۸۴۵۲۰۹
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی:

آقای رئیسی! مشکلات پیش آمده در زمینه استخدامی دانشجویان دانشگاه علوم قضائی را برطرف کنید

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار برطرف شدن مشکلات پیش آمده در زمینه استخدامی، بیمه و عدم برخورداری کارآموزان دانشگاه علوم قضائی از حداقل حقوق مصوب سال ۹۹ شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم قضائی در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار برطرف شدن مشکلات پیش آمده در زمینه استخدامی، بیمه و عدم برخورداری کارآموزان دانشگاه علوم قضائی از حداقل حقوق مصوب سال ۹۹ شد.
 
متن این نامه به شرح زیر است: 
حضرت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی
رئیس محترم قوه قضائیه
سلام علیکم

با احترام به استحضار می‌رساند، دانشگاه علوم قضایی به عنوان مرجع اصلی تربیت قضات و نیرو‌های دستگاه قضا از ابتدای تشکیل به مانند موسس آن شهید آیت الله دکتر بهشتی مظلوم بوده است و آن طور که شایسته می‌باشد به آن توجه نشده و مورد بی مهری قرار گرفته است. بر هیچ فردی پوشیده نیست که تحول در دستگاه قضا مستلزم وجود کادر عالم، متعهد و انقلابی می‌باشد که حضرتعالی نیز در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۸ در دانشگاه علوم قضایی به این نکته تاکید کرده اید و بر همگان آشکار است برای وجود چنیننیروهایینیازمند وجود مرجعی برای تربیت آنان می‌باشد که در دستگاه قضا این مرجع دانشگاه علوم قضایی شناخنه شده استو از ابتدای تشکیل به این امر مهم پرداخته است.
همچنین تحول بنیادین در قوه قضائیه نیازمند توجه اساسی نسبت به این دانشگاه و دانشجویان آن می‌باشد، اما اخیرا مطلع شده ایم، مشکلاتی در بحث استخدامی و بیمهدانشجویان این دانشگاه از جمله حذف دفترچه بیمه کارکنان دولت توسط بیمه سلامت، عدم اعمال تفاوت تطبیق جهت برخورداری کارآموزان از حداقل حقوق مصوب سال ۱۳۹۹ و... پدید آمده و سبب تضییع حقوق دانشجویان گردیده است و علت این امر نیز عدم توجه به استنادات پیوست نامه در باره وضعیت استخدامی دانشجویان این دانشگاه می‌باشد؛ لذا از حضرتعالی انتظار می‌رود که همان طور که در بخش‌های مختلف کشور مانع تضییع حقوق اقشار مختلف جامعه شده اید، به مشکلات به وجود آمده برای فرزندان دستگاه قضا و قضات آینده توجه نمایید و این مشکل را با تصویب آیین نامه و یا دستورالعملی که فصل الخطاب برای موضوعات مطروحه می‌باشد حل نمایید.


شایان ذکر است مستنداتی مربوط به اینکه دانشجویان این دانشگاه مشمول کارمندان رسمی می‌باشند به پیوست این نامه تقدیم می‌شود.
 
۱- با عنایت به عضویت کارآموزان قضایی در صندوق بازنشستگی کشوری که مشمولین آن ذیل هفت گروه کلی میگنجند؛ تنها گروه قابل انطباق بر کارآموزان قضایی گروه قضات قوه قضائیه و دادگستری می‌باشد و با مداقه در مقررات این صندوق به این نتیجه خواهیم رسید که رابطه استخدامی مشمولین این صندوق خارج از چهار گروه استخدام رسمی قطعی، استخدام رسمی آزمایشی، استخدام پیمانی و افراد بازخرید شده مایل به ادامه عضویت در صندوق نخواهند بود فلذا لزوما کارآموزان قضایی نیز ذیل این چهار دسته قرار می‌گیرند.

۲- آیین نامه تعیین گروه‌های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغییر مقام قضات کارآموزان را ذیل گروه شغلی قضات ذکر نموده است و کارآموزان را در کنار سایر دارندگان پایه قضایی از مشمولین تبصره‌های ۲ و ۵ ماده ۱۴ قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت مصوب ۱۳/۶/۱۳۷۰ و تبصره ۱ ماده ۱۷۷ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ قرار داده است فلذا کارآموزان قضایی و کارآموزانضمن تحصیل در همه موارد من جمله حقوق، تکالیف، مزایا و غیرهتایع مقررات و عمومات حاکم بر وضعیت قضات می‌باشند مگر به صراحت وضعیت کارآموزان را در حوزه خاصی از عمومات مستثنی شده باشد چنانچه در ماده ۶ قانون راجع به استخدام قضات و شرایط کارآموزی مصوب ۱۹/۲/۱۳۴۳ کارآموزان را از حیث مسئولیت و پاسخگویی در حکم کارمندان دولت دانسته و جرائم و تخلفات کارآموزان قضایی را از دایره شمول صلاحیت دادسرا و دادگاه انتظامی قضات خارج کرده است هر چند ماده اخیرالذکر در سال ۱۳۷۴ اصلاح شده است.

برخی از اشخاص و نهاد‌ها به قصد اضرار به کارآموزان به مفاد رأی مورخ ۲۱/۱۱/۱۳۶۴ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری تمسک جستند که در آن رایکارآموزی را از مصادیق سوابق خدمت شناخته نشده اند در حالیکه در ماده ۲ آیین نامه تعیین گروه‌های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغییر مقام قضات، مدت کارآموزی به صراحت جزء سنوات خدمت ذکر شده است و با تصویب آیین نامه مذکور استناد به رأیاخیرالذکربلاوجه است.

۴- صرف نظر از دارا بودن ردیف استخدامی و کد پرسنلی، بر اساس حکم کارگزینی (حکم کمک هزینهکارآموزی)، بند ۱۶ حکم کارگزینی سال ۱۳۹۸ بیان می‌دارد (در اجرای تصویب نامه شماره ۸۷۲۴ هیئت وزیران ...)، بنابراین پرداخت حقوق و مزایای دانشجویان علوم قضایی مطابق این تصویب نامه محاسبه میگردد. بند یک تصویب نامه مزبور مقرر میدارد (ضریب حقوق اعضای هیأت علمی و قضات ۳۰۲۰۰ تعیین می‌گردد.) بدیهی است دانشجویان علوم قضایی مشمول لفظ اعضای هیأت علمی نیستند، بنابراین مشمول لفظ قضات خواهند بود. استخدام قضات نیز صرفاً به صورت رسمی بوده و استخدام پیمانی برای آنان وجود ندارد. نتیجه اینکه تلقی دولت این است که دانشجویان علوم قضایی مشمول حقوق و مزایای قضات بوده و لذا دانشجویان علوم قضایی مستخدم رسمی محسوب می‌شوند.

۵- همه ساله تصویب نامه هیأت وزیران در خصوص پرداخت پاداش آخر سال (عیدی) لفظ کارمندان رسمی، ثابت، پیمانی، خرید خدمت، قراردادی و موقت را به کار می‌برد. قوۀ قضاییه با تلقی دانشجویان دانشگاه علوم قضایی به عنوان یکی از اقسام فوق، مبلغ مزبور را به آنان پرداخت نموده است. بدیهی است آنان کارمند ثابت، پیمانی و ... نیستند و تنها مورد قابل انطباق، رسمی می‌باشد.

۶- ماده ۳۵ آیین نامه جذب و گزینشکارآموزی مصوب ۲۶/۲/۱۳۹۳ مقرر می‌دارد: کارآموزان قضایی از نظر احتساب مرخصی، غیبت و معذوریت تابع قانون استخدام کشوریمی باشند.
 
پیشاپیش از حسن توجه حضرتعالی به فرزندان قوه قضائیه کمال تشکر را داریم
رونوشت:
حجت الاسلام امینی معاون محترم منابع انسانی قوه قضائیه
دکتر فروزانمهر معاون محترم اداری، مالی و پشتیبانی قوه قضائیه
دکتر میرشریفی مدیرکل محترم کارگزینی قوه قضائیه
دکتر اسماعیلی رئیس محترم حوزه ریاست قوه قضائیه
دکتر محسنی رئیس محترم دانشگاه علوم قضایی

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار