دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی گفت: متاسفانه هنوز همه دانشکدههای دندانپزشکی نتوانستهاند اقلام حفاظت شخصی را برای بازگشایی تعمین کنند، لزوم اقدام عملی ستاد کرونا وجود دارد؛ زیرا بخشنامه کفایت نمیکند.
بهزاد هوشمند ،دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: ششمین جلسه کمیته دندانپزشکی مشورتی ستاد کرونا برگزار شد. خواسته اکید ما از حوزه معاونت درمان آموزشی، معاونت و آموزش بهداشتی و اداره تجهیزات پزشکی و همچنین ستاد کرونا تاکید بر این شد که اقلام حفاظت شخصی برای مطبهای دندانپزشکی و مراکز ارایه دهنده خدمات دندانپزشکی در یک فرایند تعریف و تصویب شده در اختیار همکاران دندانپزشکی قرار گیرد که به جامعه معاونت درمان لبیک گفتند و در سامانه سلامت ثبت نام و خوداظهاری کردهاند تا بتوانند در یک مسیر منطقی و قابل قبول وسایل حفاظت شخصی را دریافت کنند و ما مطمئن شویم که شرایط رعایت استانداردهایی که ابلاغ کردهایم مهیاست به طوری که این مراکزمیتوانند ارائه خدمات دهند.
وی ادامه داد: دومین مصوبه نیز تاکید بر مصوبات قبلی با عنایت به موضوع تعطیلی مطبهای دندانپزشکی از بهمن سال ۹۸ که به دستور حاکمیت عملا نزدیک به سه ماه تعطیل شدند، بود. با توجه به اینکه اکثر آنها ازخرداد ماه شروع به کار خواهند کرد، باید حتما مورد حمایت ستاد کرونا قرار گیرند. زیرا هر مطب دو یا سه منشی داشته است تمام این افراد هم از نظر حقوق و هم از نظر مزایایی که دریافت میکردند، متضرر شدهاند.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تصریح کرد: از طرفی نیز دستورالعملهای ابلاغی وزارت خانه برای مطبها بار مالی به بار آورده است. تمام شرایط به وجود آمده نیازمند این است که وام معقولی را در اختیار همکاران دندانپزشک در سراسر کشور قرار دهند تا دندانپزشکان اقلام حفاظتی مورد نیاز برای ارایه خدمات داشته باشند.
هوشمند ادامه داد: ۲۵ هزار مرکز ارایه خدمات دندانپزشکی وجود دارد که به کل جامعه سرویس میدهند بنابراین چون در لیست خطر قرار دارند نیاز به حمایت عملیاتی است و حمایت در حالت بخش نامه و ابلاغیه کفایت نمیکند، ستاد کرونا لازم است اقدام عملی برای این موضوع انجام دهد.
وی با بیان اینکه از طرفی هم تاکید شد تا دانشکدههای دندانپزشکی به طور ویژه حمایتهای لازم برای تجهیز لوازم حفظت شخصی را داشته باشند، اظهار کرد: اما تاکنون متاسفانه همه دانشکدههای دندانپزشکی نتوانستهاند اقلام حفاظت شخصی را برای بازگشایی تعمین کنند؛ بنابراین درخواست ما این است تا هر چه زودتر این اتفاق رخ دهد و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور اقلامی که در مکاتبات مختلف به آنها اعلان شده است، به طور مختلف تهیه کنند و در اختیار دانشکدهای دندانپزشکی قرار دهند. تا آموزش پلکانی برای رزیدنتهای سال اخر و دانشجویان ترم ۱۲ فراهم شود.
هوشمند در پایان خاطرنشان کرد: مقرر شده بود دانشکدههای دندانپزشکی در طول ایام کرونا خدمات اورژانس را به عنوان مرکز مجهز ارایه دهند اکنون تصمیم گرفته شده است تا دانشکدههای دندانپزشکی کماکان بتوانند فعالیت خود را ادامه و نیازهای دندانپزشکی در سطح کشور را پاسخ دهند.