سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: شهرهاى ماهشهر، امیدیه، رامهرمز، دزفول، اندیمشک، آبادان، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار دارند و در صورتى که اختیار بازگشت محدودیتها به صورت رسمى به ما ابلاغ شود، با تصمیم شوراى تامین استان، اینکار را انجام خواهیم داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزارى دانشجو، فرهاد ابول نژادیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکى جندى شاپور اهواز شب گذشته، پنجم تیرماه در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی پیرامون آخرین وضعیت شیوع کرونا در خوزستان گفت: این دانشگاه در بخش هاى تشخیص، آزمایش و درمان بیماران کرونایى متولی کار است و معتقدیم که در حوزه بهداشت و پیشگیری حدود ۲۵ درصد از مؤلفههای تأثیرگذار در این حوزه در اختیار ما قرار دارد و مابقی در اختیار سایر بخشها است.
ابول نژادیان اصافه کرد: مسئله بروز ویروس کرونا در اواخر دی و اوایل بهمن ٩٨ در سطح جهان مطرح شد و اولین بیمار در چین شناسایی شد و بعد از اعلام مسری بودن این بیمارى و سرعت انتقال آن، احتمال میرفت که شیوع کرونا به یک اپیدمی تبدیل شود. بر این اساس، به آموزش پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان پرداختیم تا آمادگى لازم را داشته باشند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکى اهواز افزود: بعد از این ماجرا، دانشجویان و کارکنان چینی که به ایران سفر داشتند، همه مورد غربالگری قرار گرفتند. در مرز عراق هم غربالگری انجام شد و سطح هشدارها را افزایش دادیم. بعد از شناسایی اولین بیماران مبتلا به کرونا (۲۹ بهمن ٩٨) در قم، ۳۰ بهمن بود که وزیر بهداشت تمام رؤسای دانشگاه هاى علوم پزشکى را فراخواند و جلسه ویدئو کنفرانسی را برگزار کرد.
وى بیان کرد: ۴ اسفند ٩٨ اولین موارد بیماری کرونا در خوزستان ثبت شد و در ابتدا آزمایش هاى تشخیص ویروس به انستیتو پاستور تهران ارسال میشد، ولی بعد از آن آزمایشگاههای ۶ دانشگاه کشور به کیتهای تشخیصی مجهز شدند. از ۲۳ فروردین بود که بازگشاییها شروع شد و از قرنطینه خانگى کاسته شد و انتظار گسترش روند بیماری را به خاطر کاهش فاصله گذاری اجتماعی داشتیم و به همین دلیل اواخر فروردین آزمایشگاه دوم خوزستان را فعال کردیم.
هیچ بیمار کرونایى بدون تخت آی. سی. یو نداشتیم
ابول نژادیان ابراز کرد: دوم اردیبهشت روند رو به رشدی در ابتلای خوزستانىها به کرونا داشتیم چرا که فاصله گذاری اجتماعی و حساسیت مردم نسبت به رعایت پروتکلهای بهداشتى کاهش پیدا کردند. تا ۲۰ اردیبهشت، ظرفیت بیمارستان رازی اهواز که به درمان بیماران کرونایی اختصاص داده شده بود، کفایت میکرد و بیمارستان طالقانی از قبل برای زمان سرریز بیمارستان رازی تجهیز شد و پس از آن، بیمارستان هاى امیرالمؤمنین، فاطمه الزهرا (ع) نیروی انتظامی و منفرد نیاکی ارتش در اهواز برای پذیرش بیماران کرونایی تجهیز شدند و در شهرستانها نیز ظرفیت سازى شد.
وى با بیان اینکه تاکنون هیچ بیمار کرونایى را بدون تخت آی. سی. یو نداشتیم، گفت: دو روزى مى شود که روند بستری شدن بیماران کرونایى در بخشهای عادی تثبیت شده و از پنجم تیرماه، روند بستری در بخشهای ویژه نیز کاهش پیدا کرده و امیدواریم این روند ادامه دار باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکى اهواز اذعان کرد: شهرهاى ماهشهر، امیدیه، رامهرمز، دزفول، اندیمشک، آبادان، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار دارند و در صورتى که اختیار بازگشت محدودیتها به صورت رسمى به ما ابلاغ شود، با تصمیم شوراى تامین استان، اینکار را انجام خواهیم داد.
وى در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاهها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شرایط میزان شیوع کرونا قابل پیش بینی نیست، نمیتوانیم برای مهرماه تصمیم گیری کنیم و در شرایط فعلی تمام امتحانات مدارس و دانشگاهها حتی دانشگاه هاى علوم پزشکی را به صورت مجازی برگزار خواهیم کرد.
حدود سه کودک خوزستانى مبتلا به کرونا جان باختند
ابول نژادیان ادامه داد: بیمارستان ابوذر، تنها مرکز بستری کننده کودکان مبتلا به کرونا در خوزستان است و از ابتداى شیوع ویروس تاکنون حدود ۱۰۰ بیمار کودک در این بیمارستان بستری شدند. حدود سه کودک خوزستانى مبتلا به کرونا تاکنون جان باختند که بیمارى هاى زمینه اى داشتند.
وى بیان کرد: اگر کسی شرایط قرنطینه خانگی را نداشته باشد باید به نقاهتگاه برود و مدیریت این مراکز به بسیج جامعه پزشکی محول شده، اما استقبال مردم از نقاهتگاه بسیار کم و در استان خوزستان کمتر از ۱۵۰ نفر از این ظرفیت استفاده کردند. دانشگاه علوم پزشکى اهواز، متاسفانه امکانات لازم را برای نگهداری تمام بیماران با علائم خفیف در قرنطینه ندارد و بر همین اساس، مقرر کردیم که لیست اسامی افراد در قرنطینه خانگی به کلانتریها ارائه شود و آنان بر روند در قرنطینه ماندن افراد در خانه نظارت کنند.
ابول نژادیان در مورد گم شدن کیت هاى آزمایشگاهى خوزستان، تاکید کرد: هیچ کیت آزمایشگاهی در استان گم نشده و گم شدن ۱۱ هزار کیت از اساس کذب است.
وى با بیان اینکه در گزارشها اعلام شده که چند نفر دوباره به بیماری کرونا مبتلا شدند، گفت: پلاسما درمانی منجر به کاهش ۵۰ درصدی مرگ مبتلایان به کرونا شده و ۸۲ درصد بیماران فوتی بیماری زمینهای داشتند و ۱۸ درصد هم فاقد بیماری زمینهای بودند و ۶۴ درصد فوتیها بالای ۶۰ سال سن داشتند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکى اهواز گفت: تلاش شده با حمایت مجمع نمایندگان استان خوزستان، طرح بیمارستان جایگزین گلستان را با ظرفیت ۷۰۰ تخت در محل همین بیمارستان اجرا کنیم و حداقل در یک پروسه پنج ساله آن را راه اندازی کنیم.
وى در خصوص شیوه برگزارى امتحانات دانشگاهها یادآور شد: مطابق مصوبه ستاد مقابله با کروناى استان خوزستان، اجازه برگزاری امتحانات حضوری را به هیچ دانشگاهی نمیدهیم. در مدارس نیز به غیر امتحانات پایه دوازدهم، هیچ پایهای حضوری برگزار نشد و حتی نهم که در استانهای دیگر حضوری برگزار شد، در خوزستان غیرحضوری انجام شد.