هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در بر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
صفاری نیا، مدیرکل اموردانشجویان دانشگاه پیام نور گفت: نخستین جشنواره حمایت از آثار و تولیدات دانشجویان در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به میزبانی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری در پاییز سال جاری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: اهداف این جشنواره؛ بهرهگیری از ایدههای نوین در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پیوند بین علم و عمل و توسعه پژوهشهای علمی- کاربردی در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، افزایش تعامل بین دانشگاه و دانشجویان از یکطرف و ستاد و دستگاههای مرتبط ازطرف دیگر و ترویج فرهنگ مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جامعه علمی و پژوهشی کشور است.
سیاوش خرسندی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه امیرکبیر با ارائه گزارش عملکردی از این معاونت گفت: صندوق نیکوکاری این دانشگاه تشکیل شده است.
وی افزود: این صندوق با هدف اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان که سالانه هزار بورس تحصیلی خواهد داد و هم چنین پرداخت یارانه مسکن به دانشجویان متاهل خواهد بود.
وی یادآور شد: سال گذشته ما ۸ میلیارد تومان وام دانشجویی پرداخت کردیم؛ اما وامهای صندوق نیکوکاری به صورت بلاعوض خواهد بود.
معاون فرهنگی دانشجویی امیرکبیر در خصوص حمایت از دانشجویان متاهل گفت: صندوق نیکوکاری اهدافش این است که مجتمعی را برای دانشجویان متاهل فراهم کند که بتوانند در این مجتمع اسکان داده شوند.
غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در چهارمین نشست شورای سیاستگذاری معاونان فرهنگی مناطق ده گانه کشور که در دانشگاه الزهراء (س) برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به شیوع بیماری کرونا گفت: دانشگاهها در سال تحصیلی جدید مانند قبل نیستند و بایستی با توجه به شرایط سناریوهای متناسب داشته باشند.
وی با بیان اینکه حضور دانشجویان در دانشگاه موجب رونق فعالیت دانشگاهی میشود، افزود: هر چند که همه دست اندرکاران دانشگاهی دلتنگ حضور دانشجویان هستند، ولی بازگشت دانشجویان دارای مسائل خاص خود است.
غفاری ادامه داد: باید اتصال دانشجویان به دانشگاه واجد سناریوهایی منطبق بر واقعیت زندگی جدید باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره واقعیت زندگی جدید اظهار داشت: یکی از مواردی که میبایست متناسب با این شرایط مورد بازکاوی و بازنگری قرار گیرد، آئین نامههای و دستورالعملهای فرهنگی و اجتماعی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سومین دوره آموزشهای بنیادین با عنوان معرفت رضوی با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور، به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
حجت الاسلام ابراهیم کلانتری، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، معرفت دینی مقدمه عمل صالح است و میتواند با تبیین ملاکهای لازم، به فعالیتهای سیاسی و فرهنگی دانشجویان جهت دهد. بر همین اساس امروزه بسط و تقویت مبانی دینی و معرفت افزایی از مهمترین و اساسیترین فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه هاست.
وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه ویژه به این امر، طرحهای گوناگون معرفتی را برگزار کرده است، خاطرنشان کرد: به منظور تقویت مبانی دینی و معرفت افزایی، ارائه چند واحد درسی معارف اسلامی برای آن دسته از دانشجویان که نسبت به فهم عمیق مفاهیم دینی از اشتیاق بالاتری برخوردار هستند؛ کافی نیست، بنابراین از سه سال پیش، دورههای تقویت مبانی دینی و معرفت افزایی در قالبهای گوناگون در دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است.
بر اساس اعلام معاونت دانشجویی، دانشجویان دانشگاه شریف میتوانند برای دریافت وام دانشجویی درخواست خود را ثبت کنند.
بر اساس این گزارش این وام به منظور حمایت از دانشجویان با پرداخت وام قرضالحسنه با کارمزد ۲% و باز پرداخت ۱۱ ماهه از طریق بانک قرض الحسنه رسالت است.
سقف مبلغ وام در هر نیم سال، توسط کمیته تخصیص وام تعیین میشود. وام صندوق قرضالحسنه امین بابت کمک هزینه ازدواج، درمان، خرید لوازم کمک آموزشی و موارد ضروری (بنا به تشخیص کمیته تخصیص وام) پرداخت میشود.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از راه اندازی سفرهای زیارتی ارزان قیمت ویژه دانشجویان خبر داد.
جلسهای با حضور حجت الاسلام مرتضی مطهری پور، رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، آقای آشتیانی، مدیر موسسه زیارتی-گردشگری ثامن الائمه (ع)، محسن مسلمی، معاون پشتیبانی و اعزام ستاد و محمود موسوی، مدیر عامل موسسه بیمه تعاون سپاه، جهت بررسی راهکارهای مشترک برای انجام فعالیتهای فرهنگی-رفاهی ویژه زائرین دانشگاهی در دفتر این موسسه برگزار شد.
در ابتدا، حجت الاسلام مطهری پور، ضمن بیان گزارش مختصری از فعالیتهای ستاد از زمان تاسیس تاکنون، با اشاره به اعزام دانشگاهیان به سرزمین وحی و عتبات عالیات، به بیان اهداف فرهنگی و اجرایی مجموعه ستاد پرداخت.
مطهری پور ادامه داد:در جلساتی که با مسئولین سازمان حج و زیارت، شرکت شمسا و بعثه مقام معظم رهبری داشتیم، اعزام زائرین دانشگاهی در قالب سفرهای ارزان قیمت را پیشنهاد دادیم و انصافا این مجموعهها با تمام محدودیتهایی که داشتند خدمات خوبی در این مدت به زائرین دانشگاهی ارائه دادند، اما ما به دنبال شناسایی ظرفیتهای جدیدی هستیم که با رعایت شان زائرین و با حداقل قیمت، اعزامها صورت گیرد تا دانشجویانی که بضاعت مالی هم ندارند بتوانند از این امکانات استفاده کرده و به مشاهد مشرفه اعزام شوند.
ایمان هاشمی، دانشجوی جهادگری که سال ۹۶ در جریان برگزاری اردوی جهادی در روستای ویژه در کرمانشاه دچار حادثه شد، جزئیاتی از این حادثه را تشریح کرد.
هاشمی افزود: سال ۹۶ که به همراه گروه جهادی طلوع به استان کرمانشاه سفر کرده بودیم در روستای ویژه در فعالیت جهادی را آغاز کردیم و در یکی از این روزها که از محل اردوی جهادی به محل اسکان حرکت کردیم، ماشین ما دچار حادثه شد و به دره سقوط کرد که در ۱۰ نفر در این ماشین بودیم که پس از حادثه دو نفر به شهادت رسیدند. امین شیرازی و سیدمحمد حسینی به شهادت رسیدند، یک نفر سالم ماند و هفت نفر دچار آسیب دیدگی شدید شدند که من بیشترین آسیب را در این حادثه داشتم.
این دانشجو اضافه کرد: در این حادثه دچار ۳۸ درصد سوختگی شدم؛ اما با این اوصاف فعالیت جهادی را کنار نگذاشتم درست است که به مراتب کمتر از قبل شده، اما سعی کردم که در این عرصه باقی بمانم.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تمدید چهارمین مرحله پویش «زندگی، دست یاریگر توست» با عنوان جشنواره «ادبی، فرهنگی و هنری دانشگاهیان» تا ۲۵ مردادماه ۹۹ خبر داد.
عسکری یادآور شد: در مرحله اول این پویش دانشجویان و فعالان مجموعههای دانشجویی به کمک ستادهای مقابله با بیماری کرونا شتافتند و با فعالیتهای داوطلبانه در مسیر رفع نیازمندیهای این ستادها وارد صحنه شدند.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: در گام دوم، سایر ارکان دانشگاهها به پویش پیوستند و با شعار همه دانشگاهیان همه مردم به صحنه مبارزه با کرونا آمدند. در گام سوم و همزمان با تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ضرورت مواسات و کمک مومنانه دوباره دست به کار شده و با راه اندازی صندوق نیکوکاری دانشگاهیان، پای به میدان حمایت از آسیب دیدگان کرونا گذاشتند.
عسکری همچنین گفت: در مرحله چهارم پویش، در راستای پیگیری و تحقق مطالبه رهبر معظم انقلاب با به میدان آوردن ظرفیتهای ادبی، فرهنگی و هنری جامعه دانشگاهی کشور، نسبت به ثبت و ماندگاری این تلاش جهادگونه در تاریخ اقدام شد.
علیزاده، دبیر مجمع فدراسیون گفت: با توجه به هماهنگیهای به عمل آمده و دستور وزیر علوم به عنوان رئیس مجمع، انتخابات فدراسیون روز سه شنبه ۳۱ تیرماه از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار خواهد شد.
علیزاده گفت: بعد از ثبتنام ۹ کاندیدا برای احراز پست ریاست فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی و ارسال مدارک تا کنون اسامی ۴ کاندیدا که شرایط لازم را برای به دست آوردن سکان ریاست فدراسیون داشتند به شرح زیر (به ترتیب حروف الفبا) اعلام شد.
کمبود خوابگاههای متاهلی و صف انتظار دانشجویان برای اسکان در این خوابگاهها، مشکلی است که تمامی دانشگاههای از دانشگاههای سطح یک کشور گرفته تا دانشگاههای کوچک با آن دست و پنجه نرم میکنند.
در بررسیهایی که در گزارشهای مختلف به آن پرداختیم به سرنخهایی از عدم توسعه این خوابگاهها رسیدم، در این چالشها مشکل اصلی بودجه عنوان شد که البته تنها عدم اختصاص بودجه مشکل دانشگاهها نبود بلکه نبود فضای فیزیکی، عدم موافقت هیات امنای دانشگاهها برای ساخت خوابگاه جدید، طرح تجمیع دانشگاهها که بسیاری از دانشگاهها با آن مواجه هستند، سدی در برابر توسعه این خوابگاهها شده است.
مجتبی صدیقی، رئیس سازمان امور دانشجویان در آیین تجلیل از قهرمانان، مدالآوران و دستاندرکاران رویدادهای بینالمللی ورزش دانشجویان در سال ۱۳۹۸ که با حضور وزیر علوم برگزار شد، اعلام کرد: در عرصه ورزش دانشجویی در بحث زیرساختها، امروز به سرانه ۲ متر مربع برای هر دانشجو رسیدهایم.
صدیقی با بیان اینکه یکی از اهداف ما در هفت سال اخیر، نظم و انضباط در فعالیتها بود که تقدیر به موقع از ورزشکاران یکی از آنها است، اظهار داشت: ما افتخارات ورزشکاران را در همان سال تقدیر میکنیم که سال گذشته با مشکل شیوع بیماری کرونا رو به رو شدیم و به موقع انجام نشد و از ابتدای سال به دنبال بهتر شدن شرایط برای برگزاری تجلیل بودیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه در سال ۱۳۹۸ توفیقات خوبی در عرصه ورزش دانشگاهی داشتیم، گفت: در این مدت در خصوص توسعه زیرساختهای فضای ورزش دانشگاهی فعالیتهای خوبی صورت گرفت و در این راستا ۸۳ پروژه زودبازده داشتیم که ۶۵پ روژه به نتیجه رسیده و ساخت ۲۹ پروژه کلان ورزشی نیز در حال پی گیری است.