هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در بر گرفت و حائز اهمیت بود.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد، برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
قانون بودجه سال جاری دانشگاهها اولویت بودجه عمرانی را به خوابگاههای متاهلی اختصاص داد، به طوری که توسعه این خوابگاهها به قانون تبدیل شد و مجلس شورای اسلامی در راستای اهمیت ساخت این خوابگاهها بودجه دانشگاهها را به این سمت سوق داد.
اما مسئلهای که در پیگیریهای توسعه خوابگاههای متاهلی از دانشگاهها گرفته تا وزارت علوم و سازمان امور دانشجویان به آن رسیدیم ناشی از کمبود بودجه و یاحتی عدم اختصاص بودجه در این حوزه به آن رسیدیم. مشکل اصلی در این حوزه تامین منابع مالی است که وزارت علوم و شخص وزیر علوم نسبت به آن اظهار تاسف کرده که بودجهای تامین نشده و در توان دانشگاهها هم نیست که بتوانند منابع این طرح را فراهم کنند.
دانشگاهها هم که با درخواستهای گاه و بی گاه و یا دائمی دانشجویان در این حوزه سرو کار دارند شاید نسبت به وزارت علوم کمی بیشتر به این موضوع میپردازند از موانعی که بر سر راه است مسیر را برای پیشرفت اهداف این طرح در دانشگاهها مسدود کرده است. شاید اکثریت دانشگاهها مشکلی از بابت فضای فیزیکی برای اختصاص به خوابگاههای متاهلی نداشته باشند؛ اما مشکل مشترک همه دانشگاهها از دانشگاههای بزرگ که منابع درآمدی خوبی دارند تا دانشگاههای سطح پائین، از نبود منابع مالی رنج میبرند.
مهلت تخلیه خوابگاههای دانشگاه علم وصنعت اعلام شد
معاونت دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در اطلاعیهای زمان تخلیه خوابگاههای این دانشگاه را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، در این اطلاعیه آمده است: به منظور ضد عفونی کردن خوابگاهها و برنامه ریزی برای اسکان سایر گروههای دانشجویی دانشجویان ساکن خوابگاه باید تا اول مرداد ماه نسبت به تخلیه اقدام کنند.
مسعود رضایی در نشست تشریح عملکرد حوزه معاونت دانشجویی در سال ۱۳۹۸ گفت: ساخت، تجهیز و بهرهبرداری از خوابگاه امید با ظرفیت ۱۴۰ نفر و خوابگاه بناری به ظرفیت ۱۵۷ تخت و خوابگاه مهر ملل به ظرفیت ۱۰۰ تخت (برای دانشجویان بینالمللی)، تخلیه و تحویل خوابگاه استیجاری میرشفیعی، تخلیه و تحویل خوابگاه استیجاری سماء ۲، اصلاح و تعدیل خسارت تحویل خوابگاهها، اصلاح قرارداد خوابگاه کوثر، تغییر کاربری خوابگاه متاهلی مدرس ۱ به خوابگاه مجردی خواهران نرگس ۳، استقرار کلیه خوابگاههای خواهران دانشجو در پردیس مرکزی، تخصیص خوابگاه شهید مومن به بانوان دانشجوی غیرایرانی، از جمله اقدامات انجام شده در سال گذشته بوده است.
او ادامه داد: امضای تفاهمنامه دانشگاه تربیت مدرس با بانک تجارت برای دریافت وام مسکن ۴۰ میلیونی دانشجویان متاهل، بازسازی اساسی و تجهیز رستوران دانشکده کشاورزی (با مشارکت ۵۰ درصدی صندوق رفاه)، افتتاح رستوران مکمل دانشجویی، تعمیر و نوسازی بوفه پردیس مرکزی با مشارکت ۵۰ درصدی پیمانکار و بازسازی و تعمیر خوابگاه الغدیر دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نیزاز جمله فعالیتهای معاونت دانشجویی در سال ۹۸ بود.
در نشست مجازی که با حضور منصور غلامی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، معاونان وزارتخانه و روسای دانشگاههای سراسر کشور به صورت وبینار در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم و با موضوع بررسی وضعیت آموزش عالی در سال پیش رو برگزار شد، مجتبی صدیقی با اشاره به تجربیات و چالشهای نیمسال تحصیلی گذشته اظهار داشت: از جمله دستاورهای نیم سال تحصیلی گذشته میتوان به ایجاد پتانسیل ذی قیمت زیرساخت آموزش مجازی اشاره کرد.
وی افزود: ارزیابیها و آزمونها، عدم ارائه واحدهای عملی، حذف ترم توسط تعدادی از دانشجویان به ویژه در تحصیلات تکمیلی، مشکلات خوابگاههای غیردولتی و خودگردان، بازگشت دانشجویان خارجی به کشورهایشان و کاهش منابع مالی و درآمدها به ویژه در موسسات غیردولتی از جمله مشکلات و چالشها بودند که در ترم گذشته با آنها مواجه بودیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه در شرایط فعلی به تحرک بیشتر دانشگاهها نیازمندیم، افزود: درازمدت بودن حضور ویروس کرونا، ضرورت برنامه ریزی طولانی را ایجاب میکند تا از احتمال افت دستاوردهای علمی و پژوهشی جلوگیری کنیم لذا استفاده از ایام تابستان برای برنامه ریزی در سناریوهای مختلف با توجه به روند شیوع ویروس و محدودیتهای حضور فیزیکی و رعایت موارد بهداشتی و ظرفیت خوابگاهی ضروری است.
بهروز رحیمی ضمن بیان این مطلب از افزایش معوقه وامهای دانشجویان علوم پزشکی طی چند ماه اخیر خبر داد و اظهار کرد: با توجه به مصوبه بانک مرکزی و همچنین مصوبه وزارت بهداشت طی چهار ماه اخیر هیچ گونه مبلغی بابت اقساط وام از دانشجویان علوم پزشکی دریافت نشده و در نتیجه سطح معوقات ما بسیار افزایش یافته و عدد آن به حدود ۴۰ میلیارد تومان میرسد.
وی در ادامه با اشاره به آغاز بازپرداخت وامهای دانشجویان از اول خرداد، تاکید کرد: از این ماه بازپرداخت وامهای دانشجویان علوم پزشکی به روال قبل باز خواهد گشت.
جلسه هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز به ریاست علی اکبر ولایتی رئیس هیات موسس و هیات امنای این دانشگاه و با حضور تمامی اعضا برگزار شد.
در این جلسه اعضای هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با پیشنهاد محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر افزایش متوسط ۲۰ درصدی حقوق کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه موافقت کردند.
در این جلسه درخصوص میزان شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بررسیهای لازم صورت گرفت و مقرر شد میزان شهریه سال تحصیلی آینده، به هیات امناهای استانی دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شود.
فاضلی، رئیس مرکز آموزش مجازی نهاد رهبری در دانشگاهها در نشست اقدامات این مرکز که امروز برگزار شد، گفت: از ابتدای سال تاکنون تعداد کاربران سامانه آموزش مجازی به ۵۶ هزار نفر رسید و ۴۰ هزار دانشجو از بستر آموزشهای نهاد استفاده میکنند.
وی افزود: مرکز آموزش مجازی نهاد را در ۴ آموزشکده سامان دادیم ۲۵۰ درس مجازی هم اکنون در این سامانه عرضه میشود و آنچه که در دانشگاهها تجربه شده است هیج محتوایی برای آن در نظر گرفته نشد بلکه از برترین اساتید استفاده شد که تجربیات خود را به اشتراک گذاشتند.
فاضلی اضافه کرد: ۱۵۰ درس را مرتبط با سرفصلهای دروس معارف و ۱۷ عنوان درس معارفی را در این دوره عرضه کردیم و هماهنگیهای لازم را با دانشگاهها در این زمینه داشتیم.
وی در مورد مشکلات برگزاری این دورهها گفت: نواقصی از جمله ساختار ضعیف اینترنت بود که از طریق به کارگیری سرورهای نهاد ۴۰ درصد از مشکلات حل شد و مابقی مشکلات دستگاههایی بود که دانشجویان و اساتید از آن استفاده میکردند. خدمات پشتیبانی به صورت ۲۴ ساعته ارائه میشود و در این مدت به ۴۵۵ هزار درخواست پاسخ دادیم.
حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد رهبری در دانشگاهها در نشست خبری اقدامات مرکز آموزش مجازی نهاد رهبری که امروز برگزار شد، گفت: مرکز آموزش مجازی نهاد رهبری در دانشگاهها گستردهترین مرکز آموزش دانشگاهی مجازی است که با فاصله زیادی نسبت به مراکز دیگر و تعداد کاربران زیاد رتبه یک را در کشور دارد و از ابتدای اسفند ماه دوره آموزشی را برای چهار هفته ویژه دروس معارف طراحی کرد که با مشخص شدن ادامه بحران کرونا برنامه ریزی تا پایان ترم ادامه یافت. برنامه آموزشی در این سامانه طراحی و ارائه شده و به غیر از تعداد اندکی از دانشگاهها که توانایی ارائه دروس معارف را به صورت مجازی داشتند اکثریت دانشگاهها بستر گذراندن دروس معارف در ترم جاری را مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان قرار دادند.
وی افزود: در ترم جدید ۵۳۶ هزار و ۸۹۲ نفر به کاربران این سامانه اضافه شدند و در مجموع در ترم جاری یک میلیون و ۱۲۹ هزار و ۴۸۲ نفر در دورههای مجازی دروس معارف ثبت نام کردند.
رستمی اضافه کرد: کل اعضای موجود در این بیش از یک میلیون و ۷۷۰ هزار نفر هستند که بیش از ۲۳ میلیون مراجعه به سامانه داشتیم و بیش از ۱۷ میلیون آزمون و یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون بازدید صورت گرفت.
سیاوش خرسندی، معاون دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، از ساخت خوابگاه جدید در این دانشگاه با ظرفیت اسکان ۳۰۰ دانشجو خبر داد و گفت: زمین این خوابگاه با بودجه ۶ میلیارد تومانی خریداری شده و هزینه ساخت آن ۲۵ میلیارد تومان تخمین زده شده است.
وی افزود: حدود ۱۰ میلیارد تومان از بودجه ساخت این خوابگاه را دانشگاه تعهد کرده که تامین کند و مابقی هزینه ساخت آن را باید از طریق مشارکت خیرین تامین شود.
خرسندی اضافه کرد: اگر مشکل شهرداری و مجوز آن حل شود بتوانیم یک سال و نیم آینده ساخت آن را انجام دهیم. خوابگاه موجود در کنار این زمین کارایی نداشته و خوابگاه جدید در حدود ۱۱۰۰ متر فضای فیزیکی ساخته میشود.
محمدمهدی بحرالعلوم در خصوص افزوده شدن بخش ویژه شهید سردار قاسم سلیمانی به بیست و پنجمین دور از جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت، گفت:جشنواره قرآنی هدهد در سال جاری کار خود را از شهر کرمان و از کنار مزار پاک شهید سردار قاسم سلیمانی آغاز کرد. به دیگر معنا با توجه به شهادت این سردار بزرگ، بیست و پنجمین دوره از جشنواره قرآنی هدهد به بزرگداشت این شهید سرافراز و پر تلاش اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه هدف از ایجاد این بخش آشنایی بیشتر شرکت کنندگان با زندگی، رویکرد، اعتقادات و افکار این شهید بزرگوار بوده است، ابراز داشت: این بخش دارای زیر شاخه و پنج رشته تحت عناوین «شعر، اپلیکیشن، مقاله، داستان و نماهنگ» است که محور موضوعی تمامی این رشتهها سردار شهید قاسم سلیمانی است.
بحرالعلوم در ادامه توضیح داد: تمامی این رشتههای به صورت غیر حضوری برگزار میشود و علاقمندان میتوانند آثار برگزیده خود را جهت شرکت در رشتههای این بخش به جشنواره قرآنی هدهد در دور بیستوپنجم ارسال کنند. علاقمندان به شرکت در هر کدام از رشتههای بخش شهید سلیمانی میتوانند تا ۳۱شهریور ماه جاری آثار خود را در سامانه http://quran.behdasht.gov.ir بارگذاری کنند. آثار ارسالی بعد از بارگذاری به صورت متمرکز داوری خواهد شد و برگزیدگان در این بخش در اختتامیه بیست وپنجمین دوره از جشنواه قرآن و عترت وزارت بهداشت معرفی شده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
هشتمین جشنواره رویش دانشگاهی به همت معاونت فرهنگی وزارت علوم ویژه دستاوردها و توانمندیهای کانونهای فرهنگی، هنری، دینی و اجتماعی دانشگاههای سراسر کشور برگزار میشود.
بر اساس این گزارش، مهلت ارسال آثار ۳۱ تیرماه است و دانشجویان میتوانند آثار در این مدت باقی مانده آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.