کد خبر:۸۶۵۳۵۳
بر اساس رتبه‌بندی ۲۰۲۰؛

۱۱۸ وب سایت دانشگاهی ایرانی در میان ۳ هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

نسخه جولای ۲۰۲۰ رتبه‌بندی «وبومتریک» دانشگاه‌های برتر منتشر شد و ۱۱۸ وب سایت دانشگاهی ایرانی در میان ۳ هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نسخه جدید جولای ۲۰۲۰ در رتبه‌بندی وبومتریک با عنوان «رتبه‌بندی شفاف دانشگاه‌های برتر با استناد در پروفایل‌های برتر گوگل اسکولار Google Scholar منتشر شد. این رتبه‌بندی نسخه دهم (جولای ۲۰۲۰ نسخه ۱۰.۱.۰ BETA) است و ۳ هزار و ۸۱۲ مرکز دانشگاهی و علمی را مورد بررسی قرار داده است.

این نسخه با استفاده از شاخص‌های به دست آمده در این ماه به منظور حفظ تازگی داده‌های جدیدترین و بروزترین رتبه بندی دانشگاه‌ها ساخته شده است.

در این نسخه اعلام شده است که به دنبال درخواست بسیاری از دانشگاه‌ها، تصمیم گرفته شد از پروفایل‌های استنادات گوگل اسکولار Google Scholar Citations» GSC» به طور موقت استفاده نشود.

اما با توجه به اینکه بیش از ۵ هزار پروفایل در گوگل اسکولار وجود دارد و تاریخ نهایی برای اتمام کار وجود ندارد وبومتریک نمی‌تواند به طور کامل از آن استفاده کند.

با این وجود وبومتریک تاکید کرده است هنوز متعهد به استفاده از این منبع کلیدی است از همین رو در فهرستی که برای این نسخه استفاده کرده تنها دامنه اصلی هر دانشگاه که دارای پروفایل‌های گوگل اسکولار سایتیشن Google Scholar Citations (GSC) هستند را مورد توجه قرار داده است.

وبومتریک (Webometrics) یا رتبه بندی وب سایت‌های دانشگاهی یک رتبه‌بندی وب‌سنجی است که در سال ۲۰۰۴ توسط آزمایشگاه سایبرمتریک، واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا، بر اساس چهار شاخص تهیه شده است.

شاخص حضور (۵ درصد)، شاخص ضریب تأثیر (۵۰ درصد)، شاخص بازبودن و شفافیت (۱۰ درصد)، شاخص عالی بودن (۳۵ درصد) در این رتبه بندی موثر هستند. به این ترتیب:

«ارائه دانش عمومی» (اندازه یا تعداد صفحات اصلی وب سایت اصلی موسسه که منشاء آن در گوگل قابل بازیابی باشد) با وزن ۵ درصد.

«قابلیت مشاهده محتویات وب» (تأثیر تعداد شبکه‌های خارجی که به صفحه‌های وب موسسه پیوند می‌زنند عادی شده و سپس ارزش متوسط آن که منشاء آن Ahrefs و Majestic است) با وزن ۵۰ درصد.

«شفافیت» محققان برتر استناد شده (تعداد استنادات از ۱۰۰ نویسنده برتر (به استثنای ۵ ناحیه خارج) که منشاء آن پروفایل گوگل اسکولار محققان است) با وزن ۱۰ درصد.

«عالی بودن» مقالات برتر استناد شده (تعداد مقالات در میان ۱۰ درصد برتر و دارای بیشترین استناد در ۲۶ رشته برای پنج سال: ۲۰۱۳-۲۰۱۷ که منشاء آن Scimago است) با وزن ۳۵ درصد.» از شاخص‌های وبومتریک هستند.

۱۰ دانشگاه برتر وبومتریک در نسخه جولای ۲۰۲۰۱۱۸ وب سایت دانشگاهی ایرانی در میان ۳ هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

از جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۱۸ دانشگاه و مرکز آموزشی و پژوهشی در فهرست ۳ هزار و ۸۱۲ دانشگاه برتر قرار دارند.

اولین دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران با میزان استنادات ذکر شده از سوی وبومتریک با میزان ۷۴۰۲۲۰ است و آخرین دانشگاه ایرانی در این جمع دانشگاه علم و فرهنگ با میزان استناد ۱۰۱۸ است.

جدول ۲۰ دانشگاه برتر ایران در وبومتریک جولای ۲۰۲۰۱۱۸ وب سایت دانشگاهی ایرانی در میان ۳ هزار و ۸۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند

از تعداد ۱۱۸ مرکز آموزشی و پژوهشی ایرانی حاضر در این رتبه بندی ۶۰ دانشگاه مرتبط با وزارت علوم و ۳۴ دانشگاه مرتبط با وزارت بهداشت هستند. تعداد ۴ پژوهشگاه و انستیتو تحقیقاتی در میان این مراکز حضور دارند. همچنین تعداد ۲۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع برترین‌های وبومتریک قرار دارند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار