مسئول بسیج دانشگاه امیرکبیر گفت: بعد از ترور حاج قاسم بافت جامعه ما تغییر کرد، ولی ما شاهد این هستیم که بعضاً تشکلها با توجه به رویکرد مسئله محوری که داشتند، متوجه این تغییر رویکرد جامعه و بافت جامعه نیستند و از جامعه غافل میشوند.
نامدار، مسئول بسیج دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو پیرامون مسئله محوری گفت: از موضوع مسئله محوری یک چیزی در ذهنها ایجاد شده است که شاید با آنچه واقعیت دارد تفاوت دارد.
وی ادامه داد: مسئله محوری از آنجایی آغاز شد که پراکنده کاری در تشکیلات زیاد بود و دغدغهی یک کار و مسئله به صورت متمرکز در تشکیلات وجود نداشت به همین دلیل یک نگاهی شکل گرفت در سطح نخبگانی دانشجویی و آنهم اینکه در این سیستم میباید مسئله محور شد تا بازدهی سیستم بالا برود.
نامدار تصریح کرد: این موضوع سبب شد تا کمی از پراکندگی کارها کاسته شود و اینکه صرفا هرروز یک کار انجام دهیم فاصله بگیریم. اما به نظرم کمی دچار انحراف شد از این جهت که تمرکز بیش از حد گاهی باعث میشود که انسان از اطراف خود باز بماند و زیادی وارد جزئیات شدن موجب میشود که از اطراف غافل شویم و بعضا در برخی تشکلها این امر اتفاق میافتد و برای مثال میبینیم که اتفاقات زیاد اجتماعی و اقتصادی و سیاسی در کشور میافتد که نیازمند واکنش نشان دادن است، اما هنوز برخی تشکلها درگیر آن مسئله هستند و ریاکشنی نسبت به آن تشان نمیدهند.
مسئول بسیج دانشگاه امیرکبیر گفت: بعد از ترور حاج قاسم یا پس از گرانی بنزین بافت جامعه ما تغییر کرد، ولی ما شاهد این هستیم که بعضاً تشکلها باتوجه به رویکرد مسئله محوری که داشتند اصلا متوجه این تغییر رویکرد جامعه و بافت جامعه نیستند و همچنان به کاری که از قبل انجام میدادند متمرکزند، حتی گاهی میبینیم برخی تشکلها برنامه ۵ ساله یا ده ساله برای مسئله شان ریخته اند و این حتی در سطح کلان رهبری هم به صورت جزئی ده سال آینده را تعیین نمیکند و خیلی کلی میگویند دهه پیشرفت و عدالت.
وی افزود: رهبری تشکلهای دانشجویی متاسفانه به شدت تحت تاثیر جامعه، تحت تاثیر رسانه و تحت تاثیر شبکه نخبگانی و اندیشکدهها و سیاسیون و ... است لذا میآیند بر روی مسئله محوری دست میگذارند که عبارت است از پیگیری یک پروژه تا رسیدن به نقطه مطلوب و امر پسندیدهای است، اما اگر مسئله محوری به این معنا باشد که هر اتفاقی مثل کرونا و ... به وجود میآید ما همچنان در پی مسئله خودمان صرفا باشیم کار اشتباهی است.
نامدار در ادامه پیرامون آسیبهای تشکل مسئله محور تصریح کرد: از دیگر موارد آسیبهای تشکلها میتواند منقطع شدن تشکل از جامعه با پرداختن صرف به مسئله محوری باشد. همچنین آفت دیگری که در این باره وجود دارد میتوان به این مورد اشاره کرد که گاهی ما آنقدر پژواک صدای خودمان را میشنویم که فکر میکنیم حرف ما در همه جا گفته شده است و حس از خود راضی بودن و اینکه حرفش درست است به او دست میدهد. چرا؟ چون نشریه داشته و در رسانه انعکاس داشته احساس درست بودن به او دست میدهد، ولی باید دید اینها چقدر تاثیر داشته است؟ درحالی که باید بررسی کرد چقدر تاثیر داشته است تا اینکه در فضای پوشالی به آن ببالیم.
مسئول بسیج دانشگاه امیرکبیر بیان کرد: اینکه ما برای مسئله محور شدن و پیش بردن مسئلهمان با برخی جریانات سیاسی یا فلان رسانه ببندیم ارزشمند نیست. در حالیکه سیاسیون کارشان زد و بند کردن از و بسیاری از ما دانشجویان قهارتر هستند در این کار بسته میشود اینگونه زد و بندها را داشت مغلوب طرفمقابل نشد. در واقع یکی از آفتهای تشکلهای مسئله محور میتواند این باشد که این تشکلها مزیت نسبی خود را از دست بدهند و در واقع آنقدر بر روی مسئله متمرکز شوند که بقیهی جوانب مربوط به آن را نبینند و متاسفانه نتیجه آن پوچ و خالی شدن برخی از تشکلها میشود.
وی افزود: اگر با همین سیستمی که الان داریم پیش میرویم ادامه بدهیم حدوداً در ۵ سال آینده با کثرت مسئلهها روبرو خواهیم شد در حالیکه تعداد مشکلات حل شده کمتر هستند و از حرکت به سمت جامعه ایده آل باز میمانیم و جنبش دانشجویی به عنوان آخرین گروههایی که در جامعه فعال است تبدیل میشود به گروههایی که در مسئله شان حل شدهاند.