کد خبر:۸۷۳۸۳۳
معصوم زاده در گفتگو با دانشجو:

وزارت علوم به جای تصمیم‌گیری، مجری دستورات دولت شده است / تاکتیک بی‌صدا کردن دانشجویان به بهانه کرونا

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران گفت: دولت در هشتمین سال فعالیت خود قصد دارد که صدای دانشجویان را ببندد و به همین دلیل ترجیح می‌دهد دانشگاه باز باشد؛ اما کنش‌گری وجود نداشته باشد.
وزارت علوم به جای تصمیم‌گیری، مجری دستورات دولت شده است / تاکتیک بی‌صدا کردن دانشجویان به بهانه کرونا

معصوم زاده، دبیر انجمن مستقل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پیرامون بازگشایی دانشگاه‌ها و عدم واکنش وزارت علوم نسبت به این موضوع گفت: یک دولت ضعیف حتی بهترین تصمیمات کارشناسی را هم که بگیرد به بدترین شکل ممکن اجرا می‌کند چه برسد به اینکه تصمیماتی که گرفته می‌شود لحظه‌ای و ابلاغی و حتی دوگانگی در آن‌ها وجود دارد و درباره خیلی از این تصمیمات اختلاف نظر بین وزرا و کابینه وجود دارد. یک مسئله مهم تری که در این باره وجود دارد این است که تصمیماتی که توسط دولت گرفته می‌شود اغلب ابلاغی است بدون اینکه اقناعی از سوی دولت برای مردم انجام گرفته باشد و عملا این نوع تصمیمات یک بازتولید بی اعتمادی را برای مردم ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: امروز شاهد این هستیم که مردم و به ویژه دانشجویان درباره تصمیماتی که از سوی دولت گرفته می‌شود ناخودآگاه حتی اگر تصمیم خوبی هم باشد احساس منفی دارند، چون دولت آن را اجرا می‌کند و سابقه ذهنی که مردم و دانشجویان از این تصمیمات دولت دارند سابقه ذهنی خوبی نیست و ناخودآگاه نمی‌توانند نسبت به تصمیمات دولت خوش بین باشند.

معصوم زاده افزود: در ابتدای کار درباره تصمیم بازگشایی دانشگاه‌ها شاهد این هستیم که وزارت علوم در برابر این تصمیم انفعال بسیار عجیبی دارد به گونه‌ای که انگار عملا در این باره کاره‌ای نیست و صرفا مجری دستوراتی است که از بالا به او الحاق می‌شود. با توجه به سابقه‌ای که از وزارت علوم در سال‌های اخیر سراغ داریم نشان دهنده این است که این وزارتخانه در انجام تصمیمات استقلال رای ندارد و یک مجری صرف محسوب می‌شود. در وهله اول ما با وزارت علومی مواجهیم که در ساختار تصمیم گیری‌ها دخیل نیست و نام وزیر علوم را می‌توان به نوعی وزیر سکوت گذاشت چرا که بسیار کم صحبت می‌کند و اظهارنظر خاصی در این باره ندارد و در واقع یک انفعالی را به بدنه خودش تزریق می‌کند.

دبیر انجمن اسلامی مستقل دانشگاه تهران در ادامه گفت: در وهله دوم ما باید این را بدانیم که درگیر ویروسی شده ایم که حدود هفت ماه است کل کشور را درگیر کرده و امروز باید نگاه کنیم بعد از این هفت ماه کجای کار ایستاده ایم آیا وضعیت دانشگاه‌های ما با توجه به هفت ماه پیش بهتر شده یا بدتر؟ آموزش مجازی در دانشگاه‌ها بهبود پیدا کرده است یا نه؟ عملا هیچ رشدی در بستر آموزش مجازی اتفاق نیفتاده است و ما شاهد این موضوع بودیم که ترمی که برای دانشجویان گذشت کاملا بی فایده‌ای بود و آورده‌ای برای آنان حاصل نکرد. همچنین مدیریتی که نسبت به خوابگاه‌های دانشجویی اعمال شد با آن تصمیمات دفعی یک باره‌ای که دانشجویان را بدون اینکه قرنطینه و تستی صورت بگیرد یکباره از خوابگاه تخلیه کردند و به شهرهایشان بازگرداندند و اگر این دانشجویان ناقل ویروس هم بودند این ویروس را از تهران به شهر‌های خود بردند و عامل این تصمیم وزارت علوم بود.

معصوم زاده افزود: یک مسئله بسیار مهمی وجود دارد که باید به آن پرداخته شود تجربه نشان می‌دهد که ظرفیت شنیده شدن انتقاد دانشجویان توسط بدنه دولت چه شخص رئیس جمهور و چه وزرا و چه معاونین و چه حتی استاندار‌ها و مسئولان پایین دست آن‌ها بسیار پایین است. دولت در هشتمین سال فعالیت خودش این موضوع را برای خودش بهتر می‌داند که صدای دانشجویان را ببندد و آن‌ها را بی صدا کند و به همین دلیل ترجیحش بر این است که دانشگاه باز باشد، اما کنش گری وجود نداشته باشد و همه چیز به صورت مجازی پیش می‌رود و برنامه‌ها و مناسبت‌های اصلی دانشجویی مثل ۱۶ آذر و امثالهم برگزار نشود و اگر برگزار می‌شود به صورت مجازی و غیرموثر باشد و به طور کلی ترجیح دولت بر این است که یک دانشگاهی بدون کنش در سال آخر خود مدیریت کند که از حجم انتقاداتی که به او وارد می‌شود جلوگیری شود.

وی گفت: ۲۲ شهریور ماه ما شاهد افتتاحیه سال تحصیلی هستیم که به صورت مجازی برگزار می‌شود و این عجله در تصمیم گیری و عجله در اجرا‌ها نشان دهنده این است که دولت خواهان این است که فعالیت کف میدانی دانشجویان و تشکل‌های دانشجویی را به عنوان نماینده دانشجویان کاهش دهد و در واقع با این مراسم که شنبه هفته آینده قرار است برگزار شود باید بگویم سال قبل شاهد این بودیم که وقتی برنامه برگزار شد در چهارشنبه آخر هفته‌ای که شنبه و یکشنبه بعد از آن اربعین بود و بسیاری از دانشجویان نبودند برگزار شد و سهمیه دانشگاه‌ها از کل صندلی‌ها پنج درصد بود در واقع می‌توان گفت حضور بسیار کمی از دانشجویان و کارکنان و مسئولان دانشگاه در آن وجود داشت، اما امسال همان سهمیه هم وجود ندارد و عملا دانشجویان از این مراسم حذف شدند و سهمیه دانشجویان امسال به یک سوم سال قبل تبدیل شده و تقریبا می‌توان گفت دانشجویان دیگر حضور ندارند و این کم کردن تعداد دانشجویان به یک سوم سال قبل بازنمایی جالبی از اعمال دولت برای قشر دانشجویان و مردم ندارند.

معصوم زاده گفت: افتتاحیه دانشگاه در هفته بعد را می‌توانیم یک مطلعی از برخورد دولت در سال جدید تحصیلی با دانشجویان بدانیم و اهمیتی که برای دانشجویان قائل است و اینکه عملا حضور دانشجویان را یک حضور تشریفاتی صرفا جهت اینکه صندلی‌ها را پر کنند می‌بینند و اینکه صرفا بگویند که ما طرفدار دانشجویان هستیم و این یک سرآغازی است که برای اتفاقاتی که در این سال جدید تحصیلی خواهد افتاد که دانشجویان یک حضور تشریفاتی داشته باشند حرف شان شنیده نشود و مناسبات‌های اصلی خودشان توانایی کنش گری نداشته باشند. در واقع دولت با بستن تشکل‌ها و کانون‌های رسمی عملا راه را برای کنش‌های غیرقانونی و جریان‌هایی که نسبتی با انقلاب ندارند، رادیکال هستند و هیچ چارچوبی ندارند، باز می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار