کد خبر:۸۷۸۳۲۶
مظفری در گفتگو با دانشجو:

دانشگاه آزاد هنوز با دانشگاه تراز انقلاب اسلامی فاصله چشمگیری دارد / احصای نیاز‌های فناورانه در بسیج دانشجویی علوم و تحقیقات

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات معتقد است دانشگاه آزاد هنوز تا تبدیل شدن به یک دانشگاه تراز انقلاب اسلامی فاصله چشمگیری دارد؛ به گونه‌ای که این دانشگاه در برخی از موارد درگیر یک سری بروکراسی‌های دست و پاگیر است. ۲

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ احمد تلوری- اساساً پرداختن به مسئله و انتخاب یک مسئله از میان هزاران مسئله موجود در جامعه، رمز حرکت آگاهانه است. مقصود از مسئله محوری، صرفاً کار علمی تخصصی نیست، بلکه تمام رفتارهای ریزودرشت ما می‌تواند و باید در راستای حل یک یا چند مسئله باشد؛ به‌عنوان‌مثال، برگزاری یک یادواره شهدا در دانشگاه که فعالیتی فرهنگی است نیز می‌تواند و باید در راستای حل مسئله فقر فرهنگی دانشجویان یا عدم آشنایی دانشجویان با فرهنگ شهادت‌طلبی باشد. با توجه به اینکه مدتی است رویکرد مسئله محوری در صدر اولویت های بسیج دانشجویی در سطح کشور قرار گرفته «خبرگزاری دانشجو» با هدف آگاهی مخاطبان خود از فعالیت های صورت گرفته در سطح دانشگاه این بار به سراغ علی مظفری مسئول بسیج دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران رفته است. متن این گفتگو را در ادامه می خوانید.
 
مظفری: از زمانی که موضوع مسئله محوری توسط سازمان بسیج دانشجویی ابلاغ شد دغدغه ما در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات بسط و گسترش این موضوع بوده است. بعد عملیاتی مسئله محوری در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات زمانی آغاز شد که دانشگاه‌ها با توجه به شیوع ویروس کرونا به کما رفته بودند. با این وجود در این ایام دو کارگروه جهادی و علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم تحقیقات با هدف نقش آفرینی در مقابله با ویروس کرونا ایجاد شدند.

کارگروه جهادی دانشگاه علوم و تحقیقات تهران از ابتدای شیوع ویروس کرونا به تولید ژل و محلول ضد عفونی کننده پرداخت و محصولات تولید شده توسط این کارگروه در بین خیریه ها، بیمارستان‌های سرطانی ها، خانه سالمندان و زیر مجموعه‌های بهزیستی و هم چنین در بین شهرستان‌ها عرضه شد.
دانشگاه آزاد هنوز با دانشگاه تراز انقلاب اسلامی فاصله چشمگیری دارد / احصای نیاز‌های فناورانه در بسیج دانشجویی علوم و تحقیقات
رونمایی از تونل ضد عفونی کننده، رونمایی از تندر ثریا و همچنین دستگاه تنفس مصنوعی که از لحاظ علمی در سطح بالایی قرار دارد با مشارکت بسیج اساتید نیز بخشی از فعالیت‌های کارگروه علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات در مقابله با ویروس کرونا است.

ساخت ۲ دستگاه در راستای مقابله با‌ملخ ها
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات پس از ورود عملی به عرصه مقابله با ویروس کرونا در راستای رفع برخی دیگر از خلاء‌های کشور نیز ورود پوارد عمل شد. مثلا یکی از نیاز‌های کشور مبارزه با ملخ‌ها است به گونه‌ای که معاونت علمی ریاست جمهوری هم از این موضوع به عنوان یک چالش نام برد و از شرکت‌های دانش بنیان خواست تا محصولات خود را برای مبارزه با ملخ‌ها ارائه کنند که در این راستا بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و نحقیقات ۲ دستگاه مغناطیسی با قابلیت دور کردن ملخ‌ها به صورت مغناطیسی و از بین بردن ملخ‌ها با استفاده از الکتریسیته را عرضه کرده و توافقات اولیه هم برای به کارگیری این دستگاه‌ها با معاونت علمی ریاست جمهوری صورت گرفته است.

با توجه به اینکه برای معاونت علمی ریاست جمهوری مبارزه با ملخ‌ها بدون استفاده از مواد شیمیایی در اولویت قرار داشت ما نیز دو دستگاه را با قابلیت مقابله مغناطیسی و الکتریسیته در راستای مبارزه با ملخ‌ها به مرحله پایلوت رساندیم و امیدواریم با حمایت‌هایی که صورت می‌گیرد بتوانیم نمونه اولیه آن‌ها را تولید کنیم.

تندر ثریا از دیگر محصولات تولید شده توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات که یک دستگاه مه پاش است نیز مورد تایید معاونت علمی ریاست جمهوری قرار گرفته است. از این دستگاه می‌توان در جنگ‌های بیولوژیک، مبارزه با ملخ‌ها و ضد عفونی مکان‌ها استفاده کرد. مزیت این دستگاه مه پاش این است که می‌تواند مواد را به مسافت ۳۰ متر پرتاب و قطرات را به پودر تبدیل کند.

از آذر سال گذشته که بحث مسئله محوری مطرح شد ۱۴ کارگروه در رشته‌هایی همچون شیمی، هوا فضا، مکانیک، صنایع غذایی و رشته‌های علوم انسانی در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات ایجاد شد،ه است. یکی از اقداماتی که در کارگروه مکانیک صورت گرفته پیگیری مطالبات صنعت خودرو بود و تقریبا تعداد قابل توجهی راه حل مناسب نیز برای خروج وضعیت خودرویی کشور از این باتلاقی که مدیران بعضا نالایق به وجود آوردند پیشنهاد شد و در این راستا نیز طرحی آماده شده که در آینده نزدیک رونمایی می‌شود.

واحد خواهران بسیج دانشجویی این دانشگاه به صورت تخصصی در حوزه مطالعات زنان و خانواده و مطالبات زنان فعالیت می‌کند. در این واحد با دعوت از افراد صاحبنظر در حوزه مطالعات زنان و خانواده همچون ازدواج، فرزند آوری و مسائل اینچنینی برای فعالین این حوزه تبیین شده ان. در این راستا ما به دنبال سیاست گذاری هستیم تا بتوانیم این سیاست گذاری‌ها را به ارگان‌هایی مثل مرکز پژوهش‌های مجلس و مرکز پژوهش‌های مجلس تشخیص مصلحت نظام پیشنهاد بدهیم.
 
انعقاد ۶ قرارداد با ارگان های نظامی
تجارت، بورس کالا و مالیات عایدی بر سرمایه از دیگر حوزه‌هایی هستند که بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات با رویکرد مسئله محوری به آن‌ها پرداخته و در این حوزه‌ها نیز به راه حل‌های خوبی دست یافته است. همچنین از آذر ماه که پژوهشکده ثریا توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات راه اندازی شده تاکنون شش قرارداد نظامی با ارگان‌های نظامی همچون نیروی هوا فضای سپاه، قرارگاه مرکزی محرومیت زدایی سپاه و مرکز تحقیقات صنعتی سپاه منعقد شده است.
 
ضرورت هدفمند کردن پایان نامه های دانشجویی
در حال حاضر حدود ۱۸ هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم و تحقیقات تهران مشغول به تحصیل هستند پس این ظرفیت وجود دارد که بتوانیم پایان نامه‌های این دانشجویان را در راستای رفع نیاز‌های کشور هدفمند کنیم و این اقدامی است که به حمایت دانشگاه آزاد نیاز دارد، ولی تاکنون اقدام خاصی از جانب این دانشگاه صورت نگرفته است و بعضا اقدامات صورت گرفته به حضور مسئولان دانشگاه آزاد برای بازدید از دستاورد‌های علمی دانشجویان محدود بوده اگر چه امیدواریم در آینده اتفاقاتی بیفتد.
دانشگاه آزاد هنوز با دانشگاه تراز انقلاب اسلامی فاصله چشمگیری دارد / احصای نیاز‌های فناورانه در بسیج دانشجویی علوم و تحقیقات
بسیج دانشجویی می‌تواند در علمداری فضای علمی نقش بسیار بزرگی ایفاء کند. معتقدم وقتی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات می‌تواند ظرف ۶ تا ۸ ماه این همه دستاورد داشته و این همه قرارداد منعقد کند خب مسلما اگر این رویه از چند سال پیش شروع می‌شد می‌توانستیم اتفاقات بزرگتری را رقم بزنیم.

نهضت مسئله محوری در بسیج دانشجویی نیازمند فراهم کردن فضای مورد نیاز برای فعالیت دانشجویان و از طرفی تهیه یک چارت مشخص در راستای ارائه آموزش‌های مورد نیاز حداقل به دانشجویان کارشناسی است. همچنین باید مسیر تبدیل شدن به واحد‌های فن آور در بسیج دانشجویی طراحی شود. به هر روی باید از این فضا در راستای حل مشکلات مردم استفاده کرد.
 
احصای نیاز‌های فناورانه در بسیج دانشجویی علوم و تحقیقات
احصاء نیاز‌های فناورانه از جمله اقداماتی است که در بسیج دانشجویی دانشگاه علوم و تحقیقات در حال انجام است. یکی از اقداماتی که بخش‌های علمی سازمان بسیج می‌توانند انجام دهند این است که نیاز‌های فناورانه را احصاء و رفع این نیاز‌ها را به کارگروه‌های علمی بسیج در دانشگاه‌ها بسپارند، چون این توانمندی در بین نیرو‌های بسیجی از جمله بسیج دانشجویی وجود دارد.

مسئله ای که باید به آن اشاره کنم تاثیر شیوع کرونا بر فعالیت‌هایی دانشجویی و دانشگاهی است. در این فضا باید برای خود کار تعریف کنیم مثلا هر ساله در دانشگاه‌ها برنامه‌های ویژه دانشجویان ورودی جدید به صورت حضوری برگزار می‌شوند با این وجود یکی از اقداماتی که می‌توان انجام داد ارتقاء سطح این برنامه‌ها است به گونه‌ای که ما می‌توانیم جلساتی را با مدیر گروه و اساتیدی که در حوزه صنعت وارد شده اند با موضوع آینده شغلی، ارتباط صنعت و دانشگاه و مسیر علم آموزی برگزار کنیم تا با توجه به احساس نیازی که ایجاد می‌شود دانشجویان بیشتر با بدنه دانشگاه ارتباط بگیرند و از این طریق بتوانیم آن‌ها را جهت دهی کنیم. به هر روی شاید این سوال پیش بیاید که آیا به دلیل شیوع ویروس کرونا باید دانشگاه‌ها را تعطیل کنیم؟ معتقدم با رعایت فاصله گذاری‌ها ما می‌توانیم اقدامات زیادی را انجام دهیم.

در این ایام با توجه به شیوع ویروس کرونا برگزاری کلاس‌های مجازی و برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی به صورت وبینار و پخش زنده از  برنامه‌های بسیج دانشجویی هستند. و تاکنون نیز کلاس‌های مجازی با موضوع نشریات دانشجویی، تدوین و طراحی پوستر برگزار شده اند. همچنین کرسی‌های آزاداندیشی و نشست‌های هم اندیشی با موضوع ازدواج و مسائل صنفی دانشگاه به صورت وبینار و پخش زنده برگزار خواهند شد تا بتوانیم شاهد حضور هر چه بیشتر دانشجویان در برنامه‌های دانشجویی باشیم.
 
فاصله دانشگاه آزاد تا تبدیل شدن به دانشگاه تراز انقلاب
مسئله ای که باید به آن اشاره کنم بحث تغییر و تحولات صورت گرفته در دانشگاه آزاد است. واقعیت این است که در خیلی از بخش‌های دانشگاه آزاد پوست اندازی صورت نگرفته، اما نکته‌ای که می‌توان به آن اشاره کرد این است که مدیریت فعلی دانشگاه آزاد و یا افرادی که در این سیستم حضور دارند بعضا از زمین تا آسمان با افرادی که در گذشته بوده اند متفاوت بوده و علاقمند به فعالیت در حوزه‌های انقلابی و جهادی هستند، اما واقعیتی که وجود دارد این است که دانشگاه آزاد هنوز تا تبدیل شدن به یک دانشگاه تراز انقلاب اسلامی فاصله چشمگیری دارد به گونه‌ای که این دانشگاه در برخی از موارد درگیر یک سری بروکراسی‌های دست و پاگیر است که دست و پای دانشجو را برای فعالیت در تشکل‌های دانشجویی می‌بندند. به هر روی ما علاقمند هستیم که به غیر از بسیج دانشجویی دیگر تشکل‌های دانشجویی همسو و غیر همسو نیز در دانشگاه علوم و تحقیقات فعالیت کنند، اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار