کد خبر:۸۷۸۳۴۴
شاخص | تشکل‌های دانشجویی در دوران کرونا-۱

احمدی: فرآیند جذب نیرو در تشکل‌های دانشجویی در دوران کرونا سخت‌تر خواهد بود / تقی‌زاده: تبدیل تهدید کرونا به فرصت با ابزار رسانه

چالش شیوع کرونا موجب شد تا بخش زیادی از فعالیت‌های حضوری در کشور اعم از فعالیت‌های تشکیلاتی رو به افول برود. همین امر بهانه‌ای شد تا با دو تن از فعالان دانشجویی دراین باره گفتگو کنیم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، چالش شیوع کرونا موجب شد تا بخش زیادی از فعالیت‌های حضوری در کشور اعم از فعالیت‌های تشکیلاتی رو به افول برود و با کاهش این فعالیت‌ها، موجی از بی انگیزگی فضای تشکل های دانشجویی را فرا بگیرد.  از این رو سلسله گفتگوهایی با عنوان شاخص جهت بررسی هرچه بهتر این چالش که این روزهای تشکیلات دانشجویی را به خود درگیر کرده است  در نظر گرفتیم و با دوتن از فعالان دانشجویی دراین باره گفتگو کردیم. 
 
 
احمدی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به کاهش فعالیت‌های حضوری در دانشگاه در دوران کرونا، گفت: ما در کف دانشگاه برنامه می‌گیریم و به صورت دوستانه برای شام و ناهار و تفریح در کنار هم هستیم و از طرفی دیگر دانشجویان در خوابگاه کنار هم هستند و همه این با هم بودن‌ها صمیمیت میان اعضای تشکیلات را بالا می‌برد و موجب ایجاد یک علقه‌ای در آن‌ها می‌شود و همین علقه سبب می‌شود که در کنار تشکیلات بمانند و در مواجهه با سختی‌ها و مشکلات کنار نکشند و بایستند. حتی اگر جایی لازم است هزینه‌ای بدهند می‌دهند.
 
تیتر شنبه/ احمدی:کرونا علاوه بر چالش بودن یک فرصت برای پرش رو به جلو را به تشکیلات داد
 
 به واسطه شیوع کرونا و غیرحضوری َشدن دانشگاه‌ها و فراهم نبودن شرایط برای ارتباط چهره به چهره این ایجاد علقه بین دانشجویان و اعضای تشکیلات دچار آسیب می‌شود و از طرفی هم این درکنار هم بودن و باهم کارکردن روند انتقال تجربه را آسان می‌کند و اعضا شیوه‌ی فعالیت تشکیلاتی را اعم از اینکه چگونه با مسئولیت دانشگاه در ارتباط باشند و یا چگونه با یکدیگر تعامل کنند و .. همه و همه را از همین فعالیت چهره به چهره و حضوری می‌توانند یا دبگیرند. متاسفانه ورودی‌های ۹۸ ما به صورت نیمه در دانشگاه حضور یافتند و ورودی‌های ۹۹ اگر قرار باشد که به صورت غیر حضوری در دانشگاه شرکت کنند تقریبا یکسال از تشکیلات دورند و بعد از آن ما باید برویم سراغ آن‌ها و دوباره این بینش تشکیلاتی و فعالیت را به آن‌ها آموزش دهیم.

تصور کنید که در سال بعد تشکیلات به افرادی سپرده شود که اصلا همدیگر را ندیده‌اند و  به دلیل فعالیت غیرحضوری در دانشگاه هیچگونه رفاقتی باهم ندارند و این امر به خودیِ خود کار را بسیار مشکل می‌کند. یکی دیگر از چالش‌هایی که به دلیل شیوع کرونا با آن روبرو هستیم، چالشِ معنویت است. برای مثال پیش از کرونا بچه‌ها باهم دعای کمیل می‌گرفتند و ... و این ارتباطات و پروند‌ه ها باعث می‌شود که اعضا از لحاظ بعد وحدانی باهم پیوند مناسبی برقرار کنند.
 
تیتر شنبه/ احمدی:کرونا علاوه بر چالش بودن یک فرصت برای پرش رو به جلو را به تشکیلات داد

یکی دیگر از مسائلی که با وجود شیوع کرونا مورد چالش و آسیب قرارگرفته است، فرآیند جذب نیرو در تشکلهاست که قطعا با مشکل برخواهد خورد و آموزش و سیکل تشکیلات بهم می‌ریزد.

تقی‌زاده دبیر جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه با اشاره به اینکه شرایط کرونا برنامه ریزی متفاوتی را می‌طلبد، گفت: بحث فعالیت‌های تشکیلاتی باتوجه به شرایط حساس کنونی با دشواری انجام می‌شود. ما در اتحادیه جامعه اسلامی برای این مسئله  طرح و برنامه ریختیم و البته با تمام مشکلاتی که وجود دارد باید بگویم این که ارتباط فیزیکی و چهره به چهره وجود ندارد به خودی خود خلاء زیادی را می‌تواند به وجود بیاورد و مسائلی مثل جذب و پیگیری برنامه‌های مان قطعا با مشکلات زیادی روبه رو خواهد شد.
 

یک مولفه مهم در تشکیلات برای ما ایجاد رفاقت و صمیمیت است و پیش بینی ما این است که اگر این رفاقت ایجاد نشود ضربه بزرگی در تشکیلات خواهیم خورد؛ مخصوصا چشم انداز‌های ما و برنامه‌هایی که برای دفاترمان در نظرگرفته ایم و به دنبال آن بوده‌ایم. برای حفظ این ارتباط و رفاقت برنامه‌های زیادی را پیش بینی کرده‌ایم بخصوص در واحد‌های مختلفمان که باتوجه به پتانسیل اعضا طرح‌های متناسب در نظر گرفته‌ایم و از ادوار این دفاتر خواسته‌ایم که تجارب خود را به اعضای جدید منتقل کنند تا حداقل یک بیس تشکیلاتی برای اعضای جدید وجود داشته باشد که بدانند در چه فضایی و چگونه باید فعالیت کنند.

ما برای مقابله با چالش کرونا برنامه‌های مختلفی را طرح ریزی کرده ایم و از ابتدای سال تحصیلی این برنامه‌ها را چه به صورت مجازی و چه به صورت حضوری که با توجه به شرایط سیاسی‌ که در سال تحصیلی جدید وجود دارد، حداقل بتوانیم این فضای تشکلی را تثبیت کنیم تا بتوانیم به اهدافی که در نظر داریم برسیم.
 
 
تیتر شنبه/ احمدی:کرونا علاوه بر چالش بودن یک فرصت برای پرش رو به جلو را به تشکیلات داد

خبرگزاری دانشجو: تشکیلات چگونه با توجه به شرایط موجود می‌تواند به حیات خود ادامه دهد؟
احمدی: مجموع ایده‌هایی که برای ادامه حیات تشکیلات در نظر گرفته‌ایم را به دوبخش صف و ستاد، دفاتر و اتحادیه تقسیم می‌کنم در سطح اتحادیه به محض اینکه شورای جدید مستقر شد ما فرض را بر این گرفتیم که کرونا وجود ندارد و جلسات مرسوم را برگزار کردیم و سعی کردیم بخشی از برنامه‌هایی که به صورت حضوری توان اجرایی شدن داشت را با رعایت پروتکل‌ها اجرایی کنیم.

یک‌نکته مهمی که وجود دارد، این است که وقتی شرایط تغییر می‌کند جنس تصمیم گیری‌ها عوض می‌شود. شورای مرکزی وقت محدود و درگیری‌های خودش را دارد و ممکن است در شرایط جدید نتواند تصمیمات آپدیت بگیرد، به همین سبب ما یک هیئت تصمیم گیرنده‌ی اندیشه‌ورز ویژه‌ بحث کرونا در قالب ۵ کمیسیون تشکیل دادیم و اعضای این هیئت عبارتند از اعضای تمام دفاتر ما که مایل بودند در آن شرکت کنند و ما برای پرورش این نیرو‌ها کلاس گذاشتیم و افراد علاقه‌مند کشف شدند و وارد کار شدند.

این هیئت موظف است پیرامون چالش‌ها و فرصت‌ها و ظرفیت‌ها به شورای مرکزی مشورت بدهد و نسبت به اردو‌های تخصصی و جلسات و ... با توجه به شرایط کرونا درحال طراحی شرایطی هستند که شاید اگر کرونا نبود هیچ‌گاه نمی‌توانستند با این کیفیت به خلق چنین برنامه‌هایی با این کیفیت دست بزنند. کرونا در عین حال که می‌تواند تشکل‌های ما را عقب بیاندازد و دچار چالش کند، می‌تواند جلو بیاندازد و به جلو پرتاب کند و باب‌های جدیدی را به روی آن‌ها باز کند.
 
تیتر شنبه/ احمدی:کرونا علاوه بر چالش بودن یک فرصت برای پرش رو به جلو را به تشکیلات داد

در سطح ستاد یکی از نکاتی که ما به آن توجه می‌کنیم این است ظاهرا در برابر بسیاری از برنامه‌هایی که مسدود شده‌اند یک راه مهم وجود دارد و آنهم رسانه است و به این جهت یک دوره حرفه‌ای رسانه‌ای برگزار کردیم و الان یک تیم پرانگیزه‌ای بر سرکار داریم که با ایده‌های رسانه‌ای خلاقانه کار را جلو می‌برند.

یکی از نکاتی که در سطح دفاتر به آن اهتمام ورزیدیم، ۷ محور بود. یک برنامه‌ای که ما از ابتدا در شورای مرکزی تصویب کردیم برنامه‌ جامع امیدآفرینی دفاتر است و بین اعضای شورای مرکزی اتحادیه و بعضی فعالین دفاتر تقسیم کار کردیم و از طریق ارتباط تلفنی سعی می‌کنیم به آن‌ها امید بدهیم چرا که برآورد ما این است که یک گرد نا‌امیدی بلد از شیوع کرونا بر دفاتر ما می‌نشیند و بی انگیزگی تشکیلاتی اعم از این که نمی‌توانیم دیگر کار کنیم و ... بر اعضا چیره می‌شود که اگر جلوی آن گرفته نشود و امیدواری داده نشود آسیب جدی‌ای به تشکیلات وارد می‌آید.
 

یکی از بخشهایی که ما آن را به صورت جدی پیگیری کرده‌ایم مسئله قرارگاه جهادی معین بوده است. محوریت فعالیت ما طبق این قرارگاه منطقه بندی می‌شود و از دانشگاه‌های مختلف جمع می‌شوند و در هر منطقه فعالیت می‌کنند که ما استان اصفهان را به طور جدی فعال کرده‌ایم و در حال برنامه ریزی برای فعال سازی مناطق دیگر هستیم.

یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت همین تشکیلات انتخابات است. به هرحال شب قدر هر تشکیلاتی انتخابات آن است که سرنوشت یکسال آن را رقم می‌زند در پی این موضوع به دنبال فراهم کردن بستری مجازی برای انجام این مسئله هستیم و امکاناتی که دفاتر نیاز داشتند را برایشان فراهم کردیم و طرح دیگری که برایشان در نظر گرفته ایم برگزاری جلسات با دفاتر به صورت مجازی است که امیدواریم خلاءهای جلسات حضوری را جبران کند. همچنین با برگزاری دوره های آموزشی مجازی در انجمن ها درکنار آموزشهای دیگر مجازی کنار بچه ها هستیم تا روند آموزش آنها از طریق انجمن کند نشود.

 

تقی زاده: اتحادیه باید به عنوان یک پل ارتباطی بین ادوار و اعضای فعال فعلی باشد و یکی از چالشهای مهم این ارتباط است. چنانچه این پل ارتباطی برقرار باشد بسیاری از مسائل دفاتر حل خواهد شد. ما در نظر داریم فعاایت‌هایی که در اتحادیه قرار است برگزار شود صرفا به شورای مرکزی ختم نشود بلکه از طریق دفاتر این برنامه ها صورت بگیرد و به آنها واگذار شود چه به صورت مجازی و چه به صورت حضوری با رعایت پروتکل‌ها که در این صورت پویایی دفاتر حفظ می شود و این انرژی و ایده‌ها و برنامه‌های خودشان را به اتحادیه هم برسانند.

کرونا می‌تواند تبدیل به یک فرصت شود، چرا که ما در حال تجربه شرایطی هستیم که پیش از این آن را تجربه نکرده بودیم. مسئله ای که این روزها اهمیت دارد رسانه و برگزاری فعالیت ها به صورت مجازی است و چنانچه این فعالیت مجازی پا به پای فعالیت حضوری به خوبی جلو برود می‌تواند شکل جدیدی به فعالیت اتحادیه‌ها بدهد که بعد از کرونا نیز کارساز باشد. البته مدیریت آن سخت است.


تیتر شنبه/ احمدی:کرونا علاوه بر چالش بودن یک فرصت برای پرش رو به جلو را به تشکیلات داد

گفتنی است که امسال در اتحادیه رویکرد متفاوتی را در نظرگرفته ایم و سعی داریم رسانه قوی‌ ایجاد کنیم و بعد از آن با رسانه های سطح کشور به نحو احسن ارتباط بگیریم. فعالیت‌های مجازی‌مان را به چنددسته تقسیم کرده ایم و درکنار آن حالت برنامه های حضوری را با رعایت پروتکل‌ها حفظ می‌کنیم. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار