رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر گیلان دارای بیشترین جمعیت سالمندی و پس از آن، استانهای مازندران و تهران قرار دارند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، وحید قبادی دانا رییس سازمان بهزیستی کشور در دهمین جلسه شورای ملی سالمندان گفت: وضعیت سالمندی در کشور طبق بند ۷ سیاستهای کلی نظام ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار سالمند داریم که برکت زندگی ما هستند به عنوان سالمندی فردی تهدیدی که نیستند هیچ بلکه باعث برکت هستند، اما سالمندی در شرایط مختلف تعریف متفاوت دارد در کشور ما سن ۶۰ سال را برای شروع سالمندی در نظر گرفته اند در حالیکه در کشورهای توسعه یافته سن ۶۵ سال را در نظر میگیرند.
قبادی دانا گفت: ۱۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند. در حالیکه در سال ۱۳۵۵، ۵ درصد جمعیت کشور سالمند بودند و در سال ۹۸ این عدد به ۱۰ درصد رسید؛ یعنی ظرف ۴۰ سال این جمعیت دو برابر شد و پیشبینی میشود در سال ۱۴۲۰ جمعیت سالمندی کشور به ۲۰ درصد برسد و طی ۲۱ سال میزان جمعیت سالمندی دو برابر شود.
به گفته وی، در حال حاضر گیلان دارای بیشترین جمعیت سالمندی و پس از آن، استانهای مازندران و تهران قرار دارند و کمترین درصد جمعیت سالمندی ۶۰ سال به بالا مربوط به استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق آخرین سرشماری انجام شده، ۷۲ درصد سالمندان متأهل و حدود ۲۶ درصد بدون همسر هستند و در این میان ۰.۹ درصد آنها هرگز ازدواج نکردهاند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بالا رفتن وضعیت سواد در سالمندان اظهار داشت: در سال ۱۳۵۵، ۱۲.۹ درصد سالمندان، باسواد و در سال ۱۳۹۵، ۴۶.۶ درصد از آنها باسواد بودند.
وی گفت: از سال ۸۵ پنجره جمعیتی به روی کشور ما باز شده و تا ۱۴۲۵ هم ادامه خواهد داشت و این زمان فرصت طلایی است که بتوانیم از فرصت این پنجره طلایی استفاده کنیم.
به گفته وی ۶۰ درصد سالمندان کشور یا مستمری بگیر سازمانها و صندوقهای بیمهای یا تحت حمایت سازمانهای حمایتی هستند.