گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صابر جهانیانی پور؛ شفافیت آزمون دینداری و صداقت برای نمایندگانی است که از ولی امر مسلمين لقب انقلابی بودن را به ارث برده اند؛ چرا که آنان با شعار شفافیت طلبی به مجلس یازدهم شورای اسلامی راه پیدا کرده اند و به همین خاطر تصویب و اجرای هرچه بهتر مسئله شفافیت، میزان صداقت نمایندگان منتخب مردم را نشان می دهد!
شفافیت خواهی در گفتار و سیره امیرمؤمنان علی (علیه السلام) و در کتاب شریف نهجالبلاغه ظهور نمایان دارد و چه خوب است تا نمایندگان منتخب مردم به این فرمایش حضرت در نامه ای به مالک اشتر تدبر و تأمل کنند که میفرمایند:
((إِنَّ لَكُمْ عِنْدِي أَلَّا أَحْتَجِزَ دُونَكُمْ سِرّاً)) من هیچ چیز را پنهان نمی دارم؛ و در ادامه میفرمایند((إِلَّا فِي حَرْبٍ)) مگر اسرار نظامی و جنگی را، و انتظار ما نیز همینگونه است، اسرار نظامی و امنیتی نبایستی فاش بشوند!
همچنین امام علی (ع) در هنگام ورود به شهری فرمودند: پسر ابوطالب را ببینید که با همین لباسهای كهنه و با همین مركب وارد شهر شما شدم؛ اگر با چیزی بیش از این از شهر شما بیرون رفتم بدانید كه در اموال خیانت كرده است.
مجلس انقلابی باید شفافیت را که مطالبه ی عموم مردم از هر تفكر و جریانی است را به معنای واقعی کلمه تصویب کرده و از ایجاد هر بند، ماده و تبصره ای که با اصل شفافیت در تعارض باشد، جدا خودداری کند!
مجلس یازدهمی که شعارهایش در راستای مبارزه با مفاسد مختلف و بخصوص مفاسد اقتصادی سر داده شده است، باید بداند که کم هزینه ترین، ساده ترین و در دسترس ترین راه مبارزه با فساد، «شفافیت» است؛ و ما اعلام میکنیم دوران گذر از مطالبات به حق مردم و دانشجویان گذشته است و اقشار مختلف جامعه ریشه ی اصلی فساد را در شفافيت ناقص و ناکافی میدانند. نمایندگانی که در برابر شفافیت فساد افکن مقابله و مانع تراشی میکنند بدانند که عاقبت رسوایی این گناه دامنشان را خواهد گرفت!
مجلس شورای اسلامی بايد ریل گذار قوانين عادلانه باشد و با تصویب قانونی هرچه جامع و مانع مناسب و با ضمانت اجرای کافی، از رانت های سرسام آور در کشور جلوگیری کرده و داعیه دار عدالت باشد.
شفافیت بهترین گزینه برای جلوگیری از بی عدالتی ها و رانت خواری های موجود در کشور است!
طرح ها و لوایح مختلفی در مجلس های اخیر تصویب و اجرایی شد که اتفاقا مسبب مشکلات فراوان فرهنگی و اقتصادی و معیشتی امروزه شده است و بانیان این طرح ها که ممکن است برای منافع شخصی یا سیاسی و قومی و گروهی دست به ایجاد چنین قوانینی زده اند برای مردم به اسم و رسم مشخص نیستند و همین حاشیه ی امنی شده است که سایر نمایندگان ناوارد روی طرح ها و لوایح مختلف وقت و دغدغه کافی نگذارند و روز به روز شاهد تصویب و ایجاد قوانینِ در تضاد با منافع و معیشت مردم باشیم!
همانطور که مشخص می باشد و به گواه اکثر کارشناسان مختلف در این زمينه، قانون شفافیتی که در محافل مختلف و در مجلس شورای اسلامی مطرح است طرحی ناقص و با ایرادات زیادی است، خواسته ی ما اصلاح و تکمیل آن بوده و آمادگی لازم برای همکاری در این زمینه را نیز داریم!
مطالبه ی ما تا تصویب کامل ترین نوع شفافیت شامل شفافیت در آراء، شفافیت در اموال، شفافیت در توصیه نامه ها، شفافیت در حضور و غیاب نمایندگان مجلس و ... ادامه داشته و در این راه مردم فهیم کوتاه نمی آیند.
صابر جهانیانی پور - مسئول مطالبه گری و گفتمان سازی بسیج دانشجویی دانشگاه
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.