بر اساس شرایط اختصاص وام مسکن دانشجویی، این وام به دانشجویانی که آخرین نیمسال تحصیلی مجاز خود را میگذراند، تعلق نمیگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، صندوق رفاه دانشجویان طی بخشنامه ای شرایط اختصاص وام مسکن دانشجویی را اعلام کرد. این وام، ودیعهای است که به منظور کمک به تأمین بخشی از هزینه اجاره بهای مسکن دانشجویان متأهل روزانه تمام وقت دانشگاههای دولتی، مراکز وابسته به دستگاههای اجرایی و آموزشکدههای فنی و حرفهای از سوی صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میشود.
مدارک مورد نیاز میزان و نحوه پرداخت آن به شرح زیر است:
شرایط اختصاصی وام مسکن
الف- شرایط اجاره نامه:
۱-اجاره نامه رسمی میبایست دارای کد رهگیری از دفاتر مشاورین املاک مجاز باشد.
۲-اجاره نامه از لحاظ مکانی میبایست در شهر محل تحصیل یا محل سکونت دانشجو باشد.
۳-اجاره نامه میبایست به نام دانشجو و یا همسرش و یا هر دو آنها باشد.
تبصره ۱-مبنای تعیین مبلغ وام براساس شهر محل تنظیم اجاره نامه (تهران، کلان شهرها و سایر شهرها) در هر سال، قبل از شروع سال تحصیلی مطابق مصوبات هیأت امناء صندوق تعیین و اعلام خواهد شد.
تبصره۲-مدت زمان اجاره نامه میبایست در نیمسالی که دانشجو تقاضای وام میکند، اعتبار داشته باشد.
ب-وام مسکن به دانشجوی متاهلی که مسکن اجارهای در اختیار داشته باشد، فقط یک بار برای هر مقطع تحصیلی پرداخت میشود و میبایست پس از فارغ التحصیلی مطابق قوانین به صورت یکجا بازپرداخت شود.
ج-در صورتی که زوجین دانشجو باشند، فقط یکی از آنها میتواند از وام مسکن بهرهمند شود.
د-دانشجوی متأهل زن دارای فرزند که به علت شهادت، فوت، متارکه و یا از کارافتادگی همسرسرپرستی فرزند یا فرزندان خود را بر عهده دارد با ارائه مدارک و مستندات قانونی میتواند ازاین وام بهرهمند شود.
ه-دانشجوی متأهل ساکن در خوابگاههای دانشجویی دانشگاههای دولتی و یا غیردولتی (مورد تأیید شورای نظارت و ارزیابی خوابگاههای غیردولتی استان)، هم زمان مجاز به استفاده از وام مسکن نیست.
-وام مسکن به دانشجویی که آخرین نیمسال تحصیلی مجاز خود را میگذراند، تعلق نمیگیرد.
ز-در صورت ارائه اجاره نامه با مبلغ بیش از میزان مقرر در مبالغ هر شهر، میزان وام پرداختی به دانشجویان از سقف مبلغ تعیین شده بیشتر نخواهد بود و در صورت کمتر بودن مبلغ مورد تقاضا در اجاره نامه، مطابق مبلغ مقرر در اجاره نامه وام پرداخت خواهد شد.
ح-اگر پرداخت وام از منابع صندوق باشد، بازپرداخت آن میبایست بعد از فارغ التحصیلی دانشجوو مطابق مقررات بازپرداخت به صورت یک جا به صندوق تأدیه گردد و چنانچه از طریق بانک طرف قرارداد صندوق پرداخت شود مطابق ضوابط اعلام شده از سوی بانک عامل خواهد بود.
مدارک مورد نیاز:
الف-سند تعهدنامه الصاقی در سامانه صندوق که توسط کاربر دانشگاه یا از طریق سامانه برخط ثبت اسناد، کنترل و دریافت میشود.
ب-ارائه اجاره نامه رسمی دارای کد رهگیری تنظیم شده در دفاتر مشاورین املاک مجاز.
ج-تأهل دانشجو که از طریق سامانه استعلام ثبت احوال سنجیده میشود.
د-ارائه نامه رسمی سرپرستی فرزند از دادگاه برای دانشجوی متاهل زن دارای شرایط بند (د) شرایط اختصاصی وام مسکن.
مبلغ وام مسکن: مبلغ وام مسکن براساس شهر محل تنظیم اجاره نامه (تهران، کلان شهرها و سایر شهرها) هر سال پس از تصویب هیات امناء تعیین و ابلاغ میشود.
تبصره:اسامی کلان شهرهای اعلام شده توسط وزارت کشور به شرح ذیل است که در صورت تغییر آن، تعداد کلان شهرها قابل تغییر خواهد بود. کلان شهرها: اصفهان، اهواز، تبریز، شیراز، مشهد، کرج، قم، کرمانشاه.