به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اولین مرحله در راستای اجرایی شدن بسته تحولی خوانا که آموزش مدرسین و معلمان ۵ درصد از مدارس کشور است از امروز به صورت مجازی آغاز میشود.
رضوان حکیمزاده معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در خصوص اهداف بسته تحولی مدرسه خوانا، اظهار کرد: در راستای اجرای سند تحول بنیادین، بسته تحولی خوانا در دوره ابتدایی را از آن جهت که بهترین دوران برای تعمیق و اثربخشی آموزش مهارتهای چهارگانه زبانی و زندگی است، انتخاب کردیم تا با اجرای این طرح، علاوه بر پرداختن به دغدغه اساسی موجود که آموزش مهارتهای پایه خواندن، نوشتن و آداب زندگی است، بتوانیم شاهد اجرای یکی از برنامههای سند تحول بنیادین در مدارس باشیم.
وی ادامه داد: بسته تحولی خوانا ترکیبی از مهارتهای خواندن نوشتن و آداب زندگی است. از آنجا که در دوره ابتدایی نتایج آزمونهای بین المللی پرلز نشان دهنده این واقعیت است که متاسفانه مهارتهای خواندن و درک مطلب دانشآموزان سطح مطلوبی ندارد و در عین حال تغییر و تحولاتی که در ساختار نظام آموزشی رخ داده باعث شده تمرکز روی مهارت خواندن و نوشتن کمتر باشد، نگرانیهایی درسطح سواد مهارتهای خواندن و نوشتن و رعایت آداب زندگی در دوره ابتدایی به عنوان محور شکل گیری شخصیت دانش آموزان وجود دارد.
حکیمزاده افزود: بنابراین بسته تحولی خوانا را با هدف رفع مشکلات مربوط به مهارتهای خواندن نوشتن و مهارتهای زندگی در دوره ابتدایی ارائه نمودیم و هدف ما این است که ابتدا با آموزش مدرسان و معلمان و بعد اجرای طرح در جامعه هدف که دانش آموزان هستند، به حل این چالش بپردازیم.
حکیم زاده در خصوص زمان اجرای طرح و چگونگی انتخاب جامعه هدف گفت: با توجه به اینکه این طرح در ابتدای کار به صورت آزمایشی است، میزان پوشش آن در برنامه اولیه ما برای ده درصد از مدارس پیش بینی شده بود؛ که پس از شیوع بیماری کرونا و مجازی شدن آموزش، به ۵ درصد از مدارس تقلیل یافت که این تعداد شامل همه انواع مدارس از جمله شهری، روستایی، دولتی، غیر دولتی، دخترانه و پسرانه میشود تا ما در پایان این اجرای آزمایشی بتوانیم نقاط قوت و ضعف طرح را درهمه ابعاد آن مورد بررسی قرار دهیم و ارزیابی درستی از امکان اجرای سراسری این برنامه داشته باشیم.