دانشجویان جهادگر نشان دادند میتوان در کنار تحصیل علم و دانش، درس جهاد هم آموخت و در محرومترین نقطه کشور کارآموزی کرد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وقتی اسم دانشجو به میان میآید اولین چیزی که در ذهن نقش میبندد، قشری فرهیخته است که به دنبال علم و دانش پا به عرصه درس و دانشگاه گذاشته؛ اما قطعا هدف از ورود دانشجویان به دانشگاه صرفا کسب علم و تحصیل نیست. دانشجو باید تمهیدات لازم را برای رسیدن به هدف خود اندیشیده باشد.
دانشجویان با احساس مسئولیت اجتماعی میتوانند در راستای پیشرفت کشور گام بردارند و برای رفع مشکلات تلاش کنند. دانشجویان فعال و مطالبه گر همیشه در همه عرصهها نشان داده اند حاضرند از جان خود بگذرند تا خدمتی به مردمان این مرز بوم کنند.
امروزه دانشجویان انقلابی نه فقط در عرصه یادگیری علوم و فنون مختلف خود خوش درخشیده اند؛ بلکه در عرصههای خدمات رسانی و دستگیری از محرومان هم با تشکیل گروههای جهادی نقش خود را به درستی ایفا میکنند.
ورود گروههای جهادی دانشجویی به عرصههای مختلف
آنها در قالب گروههایی به صورت خودجوش و داوطلبانه در مناطق محروم کشور به انجام فعالیتهای خدماتی عمرانی، کشاورزی و بهداشتی و پزشکی پرداخته و به مردم و محرومان خدمات رسانی می کنند. ورود گروههای جهادی دانشجویی به عرصههای مختلف خدمات رسانی نشان دهنده مسئولیت پذیری آنان نسبت به محیط جامعه است. برای این قشر تعطیلات و روزهای هفته و ماه و سال معنا ندارد. مشکل مردم درد آنهاست. آنها تعطیلات خود را در روستاهای دور افتاده سیستان و بلوچستان یا محرومترین مناطق جنوب کرمان میبینند.
گروههای جهادی به عنوان یکی از کارآمدترین نیروهای مردمی، همواره داوطلبانه در حوادث و بلایای طبیعی به کمک آسیب دیدگان شتافته اند. در بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، آتش سوزی ها نمی توان نقش موثر دانشجویان جهادگر را نادیده گرفت.
فروردین ۹۸ بارشهای سنگین باران در روزهای ابتدایی سال باعث شد تا چندین استان کشور دچار سیلاب و سیل زدگی شوند. حجم خسارت به حدی بود که گروههای امدادی به تنهایی قادر به کمک رسانی به مردم آسیب دیده نبودند. نیروهای مسلح و گروههای جهادی به عنوان یکی از کارآمدترین نیروهای مردمی به صورت داوطلبانه به کمک نیروهای امدادی و مردم سیل زده این مناطق شتافتند. حتی در همین چند روز گذشته که بارش باران در استانهای جنوبیدر حال خسارت به مردم است و خانههای مردم زیر اب رفته، جهادیها به کمک مردم شتافتند.
در زمان زلزله هم اوضاع همینطور بود. هرجا خانهای آوار شد، به خط شدند و دست خالی به امدادرسانی رفتند. آواربرداری کردند و خانهها را از نو ساختند. جادهها را باز کردند و به توزیع غذا و پتو در بین زلزله زدگان پرداختند.
به طور مثال آذربایجان غربی در آخرین روزهای سال ۹۸ و در بحبوحه کرونا درگیر زلزله بزرگی شد. بسیاری از منازل تخریب شدند و بسیاری از مردم آواره شدند. با وجود سرما و صعب العبور بودن بعضی از روستاهای شهرستان خوی، نیروهای امدادی و جهادی بسیج دانشجویی خود را در ساعات اولیه به این مناطق رساندند. یک تیم پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی ارومیه برای درمان کسانی که در این زلزله آسیب دیده بود، اعزام شد و گروههای امداد و جهادی هم مشغول توزیع چادر و اقلام غذایی بین این افراد بودند.
ناگفته نماند که در روزهایی که برف سنگین در برخی شهرها وروستاها بلای جان مردم شده بود و خرابی به بار می آورد، هم این دانشجویان جهادگر پای کار مردم بودند و برای کمک به آنها خطرات طبیعی را جان خریدند. مثل همان کاری که گروه های جهادی برای تجات ۱۰۰ روستای گرفتار در برف خلخال کردند.
گروههای جهادی در هرکجا که احساس نیاز باشد، ورود کردند و این مساله در بحرانهای مختلف ثابت شده؛ ضمن اینکه برگزاری اردو در فصل های مختلف سال و در تعطیلات در بخشهای عمرانی، فرهنگی، اجتماعی، سازندگی و محرومیت زدایی از برنامه های دائمی آنهاست.
مقابله دانشجویان با ویروس کرونا
البته با شیوع ویروس کرونا در کشور، دانشجویان جهادی بیشتر از پیش خود نمایی کردند. در همان اسفندماه قرارگاههای جهادی دانشجویی در همه استان ها تشکیل شد و گروههای جهادی در مرحله اول برای تولید ماسک و ضدعفونی معابر حضور پیدا کردند. بعد از سازماندهی آنها، مأموریتهای مختلفی برای گروههای جهادی تعریف شد.
تولید ماسک، ضدعفونی کردن معابر و منازل و مراکز درمانی، حضور در بیمارستانها و کمک به کادر درمان، تهیه غذا و ابمیوه تازه برای بیماران کرونایی، جمعآوری و توزیع کمکهای مؤمنانه و حتی حضور در مناطق محروم برای توزیع اقلام بهداشتی و آموزش مردم برای رعایت نکات بهداشتی از اصلی ترین برنامه دانشجویان جهادی بود.
یکی از اقدامات شاخصی که گروههای جهادی دانشجویی انجام دادند، غسل دادن فوتیهای کرونایی بود؛ در اولین روزهای شیوع کووید 19 در کشور متوفیان کرونا بدون غسل تدفین می شدند که با همکاری و کمک دانشجویان و طلاب در این زمینه، حالا کرونایی ها هم مانند دیگر متوفیان غسل و تدفین می شوند. استارت این کار از قم زده شد و بعد در استانهای دیگر هم اجرایی شد.
شیوع ویروس کرونا متاسفانه تاثیرات نامناسبی روی زندگی و شرایط اقتصادی کشور گذاشت و بسیاری از مردم و صاحبان کسب و کارهای مختلف را با مشکلات اقتصادی مواجه کرد. بر همین اساس هم بود که رهبر معظم انقلاب از آحاد ملت برای کمک به نیازمندان دعوت کردند. بعد از دستور رهبر انقلاب برای برگزاری رزمایش همدلی و کمک مومنانه به نیازمندان، گروههای جهادی دانشجویی جزو اولین گروههایی بود که دعوت رهبر انقلاب لبیک گفت و وارد صحنه شد.
در این راستا، به منظور کمک رسانی به خانوادههای آسیب دیده از کرونا رزمایش کمکهای مومنانه دانشجویان در سه مرحله برگزار شد. دانشجویان جهادی پیرو این همایش در اقصی نقاط کشور با جمع آوری کمکهای مردمی اقدام به جمع اوری کمک و تهیه و توزیع بستههایی معیشتی بین نیازمندان کردند.
موضوعی که کمتری کسی به آن ورود کرد، کمبود تجهیزات در بیمارستانها و خستگی کادر درمان بود؛ در این رابطه مثلا در استان فارس در فراخوانی از دانشجویان و فارغ التحصیلان علاقهمند دعوت شد در سه مبحث کادر درمان، خدمات و نیروی تاسیساتی شرکت کنند. تعدادی از دانشجویان و فارغ التحصیلان در این فراخوان شرکت کردند و با آموزش لازم در این زمینه سعی شد با کمک به کادر درمان از فشار کاری آنها در این شرایط بکاهند.
البته یکی دیگر از موضوعات در مورد کمبود کپسول اکسیژن در بیمارستانهای استان فارس بود که جهادگران بسیج دانشجویی استان توانستند به مدیریت توزیع کپسول در چند بیمارستان کمک کنند.