عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی پیشنهاد کرد یک شبکه از مدیران زن شرکتهای دانشبنیان مانند یک اتحادیه تشکیل شود تا مباحث مربوط به فرهنگسازی و امور صنفی، حرفهای و ترویجی زنان را دنبال کنند.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محمدصادق خیاطیان عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم اختتامیه رویداد «نقش موثر زنان در مدیریت بهینه مصرف در حوزه برق، آب و انرژی» (شکوفا) با بیان اینکه دغدغه امروز نشان میدهد که اکوسیستم نوآوری به سمت تقویت جایگاه زنان و نقشآفرینی بیشتر آنها در اقتصاد دانش بنیان پیش رفته است، گفت: دولت و در کل مجموعه نظام به خوبی از اکوسیستم نوآوری حمایت کرده و قوانین لازم را مصوب کردهاند.
وی ادامه داد: سیاستهای اجرا شده در حوزه دانش بنیان و آموزش عالی و حوزه مدیریتی نشان میدهد که جمهوری اسلامی توانسته سیاستهای خوبی را برای توسعه این زیستبوم رقم بزند.
خیاطیان در ادامه بر شکلگیری درست اجزای اکوسیستم نوآوری در کشور تاکید کرد و گفت: امروز اجزای مختلف این اکوسیستم در کشور شکل گرفته است بهطوریکه بیش از ۵۵۰۰ شرکت دانش بنیان و چندین شرکت خلاق و پارک علم و فناوری در هر استان با واحد فناور و نوآور مستقر و شتاب دهنده داریم. البته در دنیا بروکرها نیز به عنوان یکی از اعضای این اکوسیستم وجود دارند. بروکرها به عنوان نهاد میانجی بین بازار و عرضه کننده فناوری نقش ایفا میکنند که باید به دنبال فعال کردن و توسعه آنها در کشور باشیم.
سرپرست مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه به اقدامات ترویجی و فرهنگسازیهای صورت گرفته برای رشد اکوسیستم نوآوری در کشور اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت یازدهم تعداد شرکتهای دانشبنیان ۵۰ شرکت بود، اما در حال حاضر تعداد آنها به نزدیک ۵۶۰۰ شرکت رسیده است که این نشان دهنده اقدامات ترویجی دولت در این عرصه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به میزان اشتغال زنان در صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۱ درصد از نیروی انسانی و ۱۵ درصد از مدیران میانی صندوق نوآوری را زنان تشکیل میدهند که از سطح علمی بالایی نیز برخوردارند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان پیشنهاد راهاندازی شبکهای از مدیران زن در شرکتهای دانش بنیان را مطرح کرد و گفت: پیشنهاد میکنم که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت کشور یک شبکه از مدیران زن شرکتهای دانش بنیان در نقش یک اتحادیه تشکیل شود که بتوان علاوه بر بحثهای فرهنگسازی و اقدامات ترویجی، کارهای صنفی و حرفهای زنان را از این طریق دنبال کرد.