وی با بیان اینکه اگر تمدنی نداشته باشیم استکبار اجازه نمیدهد تمدنی شکل بگیرد، تصریح کرد: عقبه تئوریکی، معرفتی و ارزشی میتواند تکیه گاه و پشتوانه ولایت در تمدن سازی باشد.
کعبی با اشاره به اینکه آیت الله مصباح توانست خلا تئوریکی علامه طباطبایی و شهید مطهری را برای نظام اسلامی در پشتیبانی از ولایت پر کند، افزود: آیت الله مصباح توانست ضلع اول تمدنی یعنی اسلام ناب محمدی برپایه معارف اهل بیت علیهم السلام را با تبیین کتابهای راهگشا و تربیت شاگردان ممتاز و اثرگذار و همچنین راه اندازی موسسات ارزشمندی مثل موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی تقویت کند.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر تبیین اسلام نبود جریانهای انحرافی یک برش بزرگ در نهضت امام خمینی و خط ولایت ایجاد میکردند، افزود: کتابهای آیت الله مصباح در زمینه فلسفه حقوق، فلسفه سیاسی، فلسفه اخلاق، خداشناسی و انسان شناسی که در دوره طرح ولایت تدریس میشوند کتابهای ارزشمندی هستند که همه ما برای صیانت اعتقادی و صیانت از ارزشها و باورها و همچنین ترویج اسلام ناب باید با این کتابها آشنا شویم.
وی با بیان اینکه از دیدگاه آیت الله مصباح عملکرد دولتها و مسئولان سه قوه در ۴۰ سال گذشته در معرض دو آسیب بوده تصریح کرد: یکی از آسیبها آسیب معرفتی و آشنا نبودن به معارف عمیق در بین مسئولان و همچنین دیگری ضعف ارزشی و اخلاقی بوده است.
کعبی با اشاره به اینکه یکی از اهداف موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ترویج باورها و ارزشهای اسلامی است و طرح ولایت نیز در این راستا راه اندازی شده خاطرنشان کرد: بنده طرح و برنامهای مهمتر از طرح ولایت سراغ ندارم. در حال حاضر ۷۰ هزار نفر از دورههای طرح ولایت فارغ التحصیل شدهاند که هر کدام به نماد مدیریت در حوزه و دانشگاه تبدیل شده اند. به هر روی امروز طرح ولایت به یک شجره طیبه تبدیل شده و آثار عظیمی به همراه داشته است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه ما امروز به یک نهضت تحول معرفتی برپایه اسلام ناب نیاز داریم افزود: تمدن نوین اسلامی دارای سه ضلع است با این وجود رهبر معظم انقلاب در ۱۹ دی از شهید فخری زاده به عنوان ضلع تمدنی در بعد علمی و از آیت الله مصباح به عنوان ضلع تمدنی در بعد دینی نام بردند. همچنین باید گفت که اقتدار بازدارنده یکی دیگر از اضلاع تمدنی است که شهید قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت ضلع اصلی این بعد تمدنی هستند.
وی با اشاره به اینکه آیت الله مصباح در شکل گیری جریان دینی تبلیغی انقلابی در دفاع از ولایت، پاسخگویی به شبهات دینی و مرزبانی از اندیشههای اسلامی نقش ویژهای داشت، تصریح کرد: همچنین آیت الله مصباح نقش ویژهای در مبارزه با سکولاریسم غربی و سکولاریسم متدینانه، جریان انفعال، سکوت و محافظه کاری و جریان انقلابی نمایی جدای از ولایت داشته است.
کعبی به دیگر نقشهای تمدن ساز آیت الله مصباح اشاره کرد و گفت: آیت الله مصباح یک اسلام شناس، حکیم و عالم ربانی، عارف بالله، مدیر برجسته در تولید علوم انسانی، کادر سازی و تربیت شاگردان ممتاز، زبان گویای اسلام و حق، دیده بان راهبردی نظام اسلامی و مجاهد فی سبیل الله در جهاد اکبر و جهاد اصغر بوده است.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری افزود: علی رغم تهمتهایی که مطرح میشوند آیت الله مصباح فرزندانش و دامادش همگی در جبهه بودند و شخص ایشان کتابهایی را در رابطه با دفاع مقدس تالیف کرده اند و از طرفی برخی از شاگردان شان به شهادت رسیده اند.
وی افزود: یکی دیگر از تهمتهایی که به آیت الله مصباح میزنند این است که میگویند او به دنبال ایجاد اتحاد تاکتیکی با منافقین خلق و حزب توده بوده و این در حالی است که آیت الله مصباح هیچ گاه این موضوع را برنمی تافتند و میگفتند نهضت ما اسلامی است و اتحاد با منافقین معنا ندارد.
کعبی به ولایتمداری آیت الله مصباح و ایستادن او در کنار رهبری تمدن ساز اشاره کرد و افزود: آیت الله مصباح علاوه بر تولید علم عمر خود را صرف فرهنگ سازی در بین جوانان و اساتید دانشگاهها کرد و توانست یک شبکه گسترده تبلیغی را به شکل یک جریان مومن انقلابی ایجاد نماید.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه آیت الله مصباح به مانند حضرت فاطمه زهرا (س) تبیین کننده اسلام ناب، افشاگر خط نفاق، التقاط و فتنه بود و مدافع ولایت بود، تصریح کرد: با وجود این شباهتها آیت الله مصباح با آن جلال و عظمت در حرم شاه عبدالعظیم حسنی و مشهد مقدس تشییع و در قم خاکسپاری شد، اما قبر حضرت زهرا (س) مخفی است.