معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه برای اولینبار در آموزش عالی شاهد تشکیل شورای استانی گفت: وزارت علوم باید به سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری بپردازند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان فارس با حضور غلامحسین رحیمی شعرباف، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در دانشگاه شیراز برگزار شد.
غلامحسین رحیمی شعرباف، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در این نشست، با بیان این مقدمه که مدیریت آموزش عالی در مقیاس استانی، یعنی منطقهبندی و مدیریت منطقهای، دو تا از طرحهای مصوب هشتگانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مطرح کرد: پس از برگزاری جلسات و بررسیهای متعدد، با توجه به اینکه موقعیتهای جغرافیایی و ساختارهای سیاسی، اجرایی و اقتصادی ما عمدتا بر اساس استانها است، آییننامه مدیریت استانی به تصویب وزارت عتف رسید.
مسئولیت شورای استانی برعهده دانشگاه مادر است
رحیمی شعرباف تصریح کرد: براساس این آییننامه، در هر استان شورایی تشکیل میشود که مسئولیت آن با رئیس دانشگاه مادر (معین) استان است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت عتف ادامه داد: عمده رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی مستقل استان، بهعلاوه مدیران استانی دانشگاههای آزاد، پیام نور، فرهنگیان، علمی-کاربردی و همینطور رئیس پارک علم و فناوری و دانشگاه علوم پزشکی استان نیز عضو آن هستند.
وی با یادآوری اینکه بالاترین مرجع هماهنگی برنامهها و سیاستهای آموزش عالی این شوراست و این اتفاق بزرگی در کشور است، افزود: برای اولینبار در آموزش عالی شاهد این امر و تشکیل شورای استانی و پیادهسازی در سطح استان هستیم، چرا که باید وزارتخانه به وظیفه اصلی خود که همان سیاستگذاری در حوزه علم و فناوری است بپردازد.
رحیمی شعرباف در ادامه با بیان اینکه وظایف این شورا به دو دسته برون استانی و درون استانی تقسیم میشود، اظهار داشت: برخی وظایف شورا به انجام تصمیمات و ابلاغات وزارت عتف بازمیگردد که باعنوان وظایف بروناستانی از آن یاد میشود، اما برخی دیگر وظایف این شورا دروناستانی است و به تصمیمگیریهای شورای مدیریت استانی بازمیگردد.
وی اعتبار کیفیت آموزش عالی استان، متناسبسازی رشتهها و مأموریتگرایی (متناسب با نیاز)، پایش سلامت مؤسسههای آموزش، مهارتاموزی و اشتغالپذیری، امکان اشتراک گذاری مجموعه امکانات مانند آزمایشگاهها را ازجمله وظایف درون استانی شورای مدیریت استانی برشمرد.
رحیمی شعرباف در ادامه با اشاره به ضرورت تشکیل هرچه سریعتر دبیرخانهی این شورا تأکید کرد: مجموعه امکانات استان فارس بسیار عالی است و لازم است، طرح ساماندهی و آمایش، به منظور ارتقای سطح کیفی آموزش عالی صورت بگیرد.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: در طرح ساماندهی و آمایش آموزش عالی، مبنا بر این است که فعالیت هیچ مؤسسه آموزش عالی فعالی در استانها متوقف نشود؛ بلکه ما به دنبال آن هستیم که ببینیم با تعریف چه عواملی، بتوانیم فعالیت مؤسسات را حفظ کنیم و با تجدید نظر و ساماندهی همه دانشگاهها و فعال موجب بالابردن سطح کیفی آموزش عالی شوند.
وی در ادامه به نقد و بررسی وضعیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان پرداخت و عدم استقبال از دانشگاهها، نداشتن فضای مناسب و زیرساختهای لازم را ازجمله مشکلات برخی از مؤسسات و دانشگاههای استان برشمرد و افزود: این معضل پیش رو نیازمند بازنگری در طرح آمایش است و افزونبر تجدید نظر در ساختارها، برای رشتهها نیز باید نیازسنجی منطقهای انجام شود.
رئیس دانشگاه شیراز نیز در ادامه این مراسم، ضمن بیان برخی دغدغهها و مشکلات ازجمله کمبود منابع مالی و بودجه در زمینه طرح ساماندهی و آمایش، خواستار توجیه و هماهنگی بیشتر مقامات مسئول در سطوح مختلف سیاسی و اجتماعی کشور شد و گفت: توجیهشدن مسئولان در ردههای مختلف و هماهنگی وزارت عتف با دیگر نهادها و سازمانها در این زمینه، برای چابکتر پیمودن مسیر ساماندهی و آمایش آموزش عالی کشور لازم است.
در این نشست، دیگر رؤسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان نیز به بیان پرسشها و دیدگاهها و نقطهنظرات خود پرداختند.