اولین دوره مجازی افرا به همت معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی و با هدف ارائه روشهای مناسب برای رفع یا بهبود مسائل برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سجاد قادری، مسئول واحد آموزش معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیح دانشجویی، گفت: اولین دوره مجازی افرا به همت معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیج دانشجویی در آذر و دی ماه ۹۹ برگزار شد.
وی افزود: دوره افرا ابتدا به دنبال شناخت مسائل کشور بوده و سپس با بیان روشهای مناسب جهت ارائه راهکار برای رفع یا بهبود آن مسائل تلاش میکند. دانش پژوهان این دوره ضمن آشنایی با مسائل حوزه فنی مهندسی، با نمونههای موفق این حوزه نیز آشنا شده و توانمندسازی، مهارت افزایی با رویکرد تشکیل هسته های پژوهشی را در طول دوره آموزش خواهند دید.
قادری تاکید کرد: دوره افرا در مورد حوزه های تخصصی هر صنعت مثل اجزای صنعت مورد نظر، رشته های مرتبط با آن صنعت، ارتباط بین رشته ها، صنایع وابسته، مدل ورود به صنعت و ... به صورت کلی و ماکروسکوپی محتوا را منتقل میکند.
وی تاکید کرد: همچنین با رویکرد مساله محوری بسیج دانشجویی که در سالیان اخیر اتخاذ شده مسائل اولویت دار هر صنعت توسط اساتید چهره کشوری و متخصصان صنعتی ارائه میشود.
مسئول واحد آموزش معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیح دانشجویی اظهار داشت: در حوزههای تخصصی مسائل مورد نیاز کشور و مشکلات موجود صنعتی در دو حوزهی نظری (پژوهشی) و عملی (کاربردی) بررسی شده و عناوین تمام مسائل صنعت بیان شده و مسائلی که از اهمیت بیشتری برخوردار هستند و با توجه به نیاز کشور در اولویت هستند به صورت مفصل شرح داده میشود.
وی با بیان اینکه از جمله برجستهترین بخشهای دوره افرا، حضور چهرههای موفق صنعتی، مراکز و پژوهشگران فعال و با تجربه است، افزود: ارائه تجربههای موفق در این دوره باعث خواهد شد تا دانشجویان این توانایی را در خود ببینند که همانند پژوهشگران موفق که اکثرا هم همسن و سال خودشان هستند این مسیر را طی کنند و پروژههای خود را به نتیجه برسانند.
قادری ادامه داد: یکی از اهداف برگزاری دوره مجازی افرا توانمندسازی افرادی است که به تازگی وارد عرصه پژوهش شدهاند. این توانمندسازی به صورت مهارتی در زمینههای مختلف انجام می شود که در این دوره مهارت پروپوزال نویسی که از نیازهای ابتدایی هر پژوهشگری هست توسط قناد زاده به مخاطبان دوره افرا آموزش داده شد.
وی گفت: به منظور درک فضای واقعی جامعه و با استفاده از مهارتهایی که در دوره آموزش داده شد چالشهای پژوهشی مختلفی طراحی شد که پژوهشگران از این طریق علاوه بر اینکه استفاده از مهارتها در واقعیت را درک میکنند، با راه و روش به نتیجه رساندن یک کار پژوهشی نیز آشنا میشوند.
مسئول واحد آموزش معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیح دانشجویی ابا بیان اینکه به دلیل محدودیتهای کرونایی این دوره به صورت آفلاین برگزار شد، تصریح کرد: بسیاری از پژوهشگران به دلیل مواجه جدیدی که با مسائل پیشروی صنایع مختلف داشتند سوالات مختلفی در ذهن آنها شکل گرفته بود لذا در انتها نشست آنلاینی با پژوهشگران و کارشناسان هر حوزه برگزار شد تا پژوهشگران سوالهای خود را بپرسند تا ابهامات مربوط به مطالبی که مطالعه کرده بودند برطرف شود.
قادری ادامه داد: اساتید برجسته کشوری مانند دکتر جهانگیریان معاون وزیر و رئیس سازمان هواپیمایی کشور، دکتر امیر جعفرپور معاون دفتر صنایع حمل و نقل وزارت صمت، سردار احمدی میانجی دبیر سابق قرارگاه اقتصاد مقاومتی ستاد کل سپاه، دکتر خراسانی هیئت علمی پژوهشکده صنایع رنگ ایران و دکتر قنادزاده عضو ارشد مذاکره با هیئتهای تجاری بین المللی از جمله اساتید این دوره بودند.
وی تصریح کرد: تعداد ثبت نام کنندگان در این دوره ۱۷۲۴ نفر بود که که ۴۳۷ نفر در حوزه نفت و گاز، ۴۵۵ نفر در حوزه فناوری اطلاعات، ۴۸۶ نفر در حوزه هوافضا، ۲۸۲ نفر در حوزه حمل و نقل و ۱۹۶ نفر در حوزه پلیمر شرکت کردند که ۸۲ درصد آقا و ۱۸ درصد خانم بودند.
مسئول واحد آموزش معاونت پژوهش و فناوری سازمان بسیح دانشجویی گفت: دوره علمی افرا هم اکنون آخرین مراحل خود را طی میکند. آزمون و چالش پژوهشگران در دو سطح نگارشی و فنی و علمی در حال ارزیابی است که پس از بررسی طرح نامهها از ایدهها و طرحهای برتر در مراسم اختتامیه تقدیر به عمل آمده و از آنها تا سقف ۴۰ میلیون تومان حمایت خواهد شد.