آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۸۱۵۵
نجومی در گفتگو با دانشجو:

زمان برگزاری آزمون دستیاری تغییر نمی‌کند / وزارت بهداشت برای لغو آزمون تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد

اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی اسفندماه ۹۹، موجب شد تا با دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت گفتگو کنیم و از پاسخ این وزارتخانه به اعتراضات و سوالات داوطلبان چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری پزشکی آگاه شویم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مدتی است که صدای اعتراض داوطلبان چهل و هشتمین آزمون دستیاری پزشکی با تجمع مقابل وزارت بهداشت و ارسال نامه به مجلس شورای اسلامی و هزار و یک ارگان دیگر به گوش می‌رسد. موضوع اعتراض داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی به زمان برگزاری این آزمون در ۷ اسفند ماه ۹۹ و عدم رعایت حد فاصل برگزاری آزمون دو دوره اخیر و همچنین اعلام منابع این آزمون تنها ۵ مانده به برگزاری آن مربوط می‌شود. به همین منظور و در جهت پیگیری درخواست داوطلبان با مرضیه نجومی، دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت به گفتگو پرداختیم تا از جزئیات این اعتراضات و پاسخ وزارت خانه به داوطلبان مطلع شویم.
 
داوطلبان آزمون دستیاری پزشکی معترض هستند که وزارت بهداشت تخلف کرده است و باید بر اساس قوانین ۹ ماه مانده به برگزاری آزمون منابع را در دسترس داوطلبان قرار دهد؛ در صورتی که منابع چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری پزشکی در شهریورماه ۹۹ یعنی تنها ۵ ماه مانده به برگزاری آزمون اعلام شده است. نظر شما در رابطه با این موضوع چیست؟

چهل و هفتمین دوره آزمون پذیرش دستیاری پزشکی با توجه به شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ به مرداد ماه سال ۹۹ تغییر کرد. اگر به صورت سرانگشتی حساب کنید از زمانی که منابع چهل و هفتمین دوره آزمون دستیاری اعلام شد، به نظر می‌رسد که مدت ۹ ماه فاصله زمانی میان اعلام منابع و برگزاری چهل و هشتمین دوره آزمون رعایت نشده است؛ درصورتی که سال گذشته در منابعی که برای چهل و هفتمین دوره آزمون دستیاری اعلام شد، وزارت بهداشت ابلاغ کرده است که منابع زنان تغییر خواهد کرد و منبع جراحی ویرایش سال ۲۰۱۹ خواهد بود.

در حقیقت داوطلبی که قصد دارد در آزمون دستیاری شرکت کند، سال‌ها است که از این روال آگاهی دارد و می‌داند که باید به منابع آزمون‌های دوره قبل رجوع کند، زیرا وزارت‌خانه تمام منابع دوره قبل را تغییر نخواهد داد. شما خودتان را بگذارید به جای یک داوطلب زمانی که در سال ۹۸ است و می‌داند که در سال ۹۹ قصد دارد در امتحان دستیاری پزشکی شرکت کند. قطعا می‌داند که باید نگاهی به منابع دوره چهل و هفتم داشته باشد، زیرا ممکن نیست که کل منابع آزمون دوره بعدی تغییر کند و هیچ یک از آن منابع در آزمون دوره بعدی وجود نداشته باشد.
 
علاوه بر آن اطلاعیه قبلی در مورد منابع آزمون دوره بعدی صحبت می‌کند. بر این اساس داوطلب متوجه می‌شود که چه تغییراتی قرار است در منابع آزمون دوره بعدی رخ دهد؛ بنابراین بیش از یک سال است که  تغییر مختصر در منابع اعلام شده است و داوطلب لازم نبود تا شهریورماه صبر کند تا متوجه شود چه منابعی در چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری خواهد آمد؛ بنابراین اگر دو یا سه ماه مانده به امتحان نیز منابع اعلام شده باشد مشکلی در برگزاری آزمون و آمادگی داوطلب به وجود نمی‌آید. زیرا مهم آگاهی از محتوای منابع است که بر اساس آن داوطلب به برنامه‌ریزی می‌پردازد. این آگاهی وجود داشته است، زیرا ما در شهریور ماه ۹۹ طبق روال هرساله تنها آمده‌ایم منابع قبلی را که پیش از این در مورد آن توضیح داده بودیم؛ منتشر کردیم.
 

بیشتر بخوانید
 
بر اساس رای صادره نودمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی مورخ ۱۱ آذرماه ۹۷ آمده است، «حداقل مدت اعتبار منابع آزمون پذیرش دستیار تخصصی، به مدت ۲ سال است»، بر اساس اعلام داوطلبان وزارت بهداشت تنها با گذشت یک سال از معرفی منبع جدید درس ماژور جراحی در آزمون دوره ۴۷، مجددا در آزمون دوره ۴۸ منبع مربوطه تغییر داده است، با توجه به اینکه این امر خلاف مقررات شناخته می‌شود، پاسخ شما به داوطلبان چیست؟

این موضوع هیچ تاثیری در آمادگی دستیار برای شرکت در آزمون ندارد و تخلفی هم نشده است. مهم آن است که داوطلب از منابع آگاه شود. در حقیقت اکنون از هدف اصلی دور شده‌اند، زیرا داوطلب به دنبال این است که بگوید آیا از منابع آگاه بوده است یا خیر. نه اینکه به دنبال این باشد که آیا وزارت بهداشت تخلفی انجام داده است یا نه. از طرفی وزارت خانه هیچ تخلفی انجام نداده است. زیرا تغییری در منابع ماژور نداشته و تنها نسخه آن را تغییر داده است و تغییر نسخه با تغییر عنوان بسیار تفاوت دارد. اگر هم از نظر دانشجویان تخلفی وجود دارد چرا از یک سال گذشته این موضوع را اعلام نکرده‌اند؟. در واقع مهم این است که مدت زمان لازم برای مطالعه وجود داشته است و داوطلبان می‌توانستند برای آزمون دستیاری پزشکی آمادگی پیدا کنند.


در اطلاعیه دوره ۴۷ آزمون دستیاری برای دروس فارماکولوژی، پاتولوژی، گوش، حلق و بینی و رادیولوژی اعلام شده بود که «در صورتی که منبع نام برده به‌روزرسانی و در دسترس نباشد، از سال آینده منبع مناسب و به روز جایگزین تعیین خواهد شد» با توجه به این موضوع داوطلبان معترض هستند که اکنون منابع تغییر نکرده است و آن‌ها با توجه به اینکه منابع قبلی را مطالعه نکرده‌اند دچار ضرر شده‌اند. پاسخ شما به داوطلبان با توجه به این موضوع چیست؟
 
در اطلاعیه قبلی وزارت بهداشت آمده بود که ۴ منبع مینور در صورت صلاحدید تغییر خواهد کرد. وزارت بهداشت قصد داشت این چهار منبع را تغییر دهد؛ اما برای رفاه حال داوطلبان انجام نشد. این موضوع نیز هیچ تاثیری در آمادگی داوطلبان برای شرکت در آزمون ندارد. از طرفی داوطلبان بسیاری از این منابع را در دوران تحصیل خوانده‌اند و از قبل برنامه‌ریزی کرده‎‌اند که این منابع را دوره کنند، بنابراین مشکلی وجود نخواهد داشت. فرض کنید که داوطلب قصد داشته است که این چهار منبع را مطالعه نکند و زمان مطالعه آن را به بعد از شهریور ماه و انتشار اطلاعیه وزارت بهداشت در خصوص منابع آزمون موکول کند. خب اینکه منابع تغییری نکرده‌اند، چه زیانی به دانشجو وارد کرده است؟


در پیش‌نویس شماره ۷ دستور کار نودوسومین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی ۷ دی ماه ۹۹ در موضوع شماره ٩ ذکر شده است که «با توجه به پاندمی کووید ١٩ و زمان برگزاری آزمون دوره قبل در مرداد ماه سال جاری و نیز زمان اعلام مراجع آزمون، برگزاری چهل‌وهشتمین دوره آزمون پذیرش دستیاران رشته‌های تخصصی بالینی از اسفندماه ٩٩ به اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ مؤکول می‌شود» با وجود این دستور کار به چه علت آزمون دستیاری پزشکی به اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ موکول نشد؟

این موضوع بسیار عادی است که قبل از نشست پیشنهاداتی در معین مطرح می‌شود و پس از آن بررسی می‌شوند. این پیشنهادات باید در جلسه نشست به تصویب برسند. این موضوع که چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری از اسفند ۹۹ به اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ موکول شود در این نشست رای نیاورد و مصوب نشد. بنابرای وزارت بهداشت در این زمینه نیز هیچ تخلفی انجام نداده است.


با توجه به بررسی این موضوع در وزارت بهداشت و ارسال نامه‌های مختلف از سوی ارگان‌های گوناگون در جهت تعویق برگزاری این آزمون، آیا وزارت بهداشت قصد دارد تاریخ برگزاری آزمون دستیاری پزشکی را به زمان دیگری موکول کند؟

ما جلسات متعددی در وزارت خانه داشته‌ایم و به طور مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم. اکنون بسیاری از افراد به این موضوع ورود کرده‌اند و قصد بررسی آن را دارند، اما باید بگویم تیم بررسی این موضوع در وزارت بهداشت تحت تاثیر هیچ یک از نامه‌‎ها قرار نمی‌گیرد، زیرا مسئله برگزاری آزمون دستیاری پزشکی و اعتراض دانشجویان کاملا مورد بررسی قرار گرفته است و تمام تبعات تغییر زمان امتحان سنجیده شده است. اتفاقا وزارت بهداشت بیش از تمام سازمان‌ها و ارگان‌هایی که به این مسئله ورود کرده‌اند به این موضوع پراخته است. زیرا برای وزارت‌خانه این داوطلبان از اهمیت بالایی برخوردار هستند و در صدد آن است که بهترین تصمیم را برای آن‌ها بگیرد.

طبق تمام این بررسی‌ها در وزارت‌خانه به این نتیجه رسیدند که برگزاری چهل و هشتمین دوره آزمون دستیاری پزشکی در اسفند ماه ۹۹ ضرورت دارد. اگر اتفاق ویژه‌ای رخ دهد مانند گسترش اپیدمی کرونا حتما تصمیم مناسب دیگری را اتخاذ خواهیم کرد. اما در حال حاضر با در نظر گرفتن تمام جوانب، آزمون دستیاری پزشکی در موعد مقرر برگزار خواهد شد و هیچ تغییری در تاریخ برگزاری آن نخواهیم داشت.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
United States of America
۰۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۷
دکتر مرضیه نجومی: بی‌قانونی و تخلفات ما در قالب #رویه_مرسوم توجیه‌پذیر است!
دکتر مرضیه نجومی: ما زیاد تخلف کردیم اما تخلفی در کار نبوده #رویه_مرسوم بوده!
متاسفم براشون ⁦
0
0
ناشناس
Netherlands
۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۹
دکتر نجومی، نیاز به این همه پافشاری و اصرار بر انکار نیست،
اشتباه کردید ، بپذیرید.....
بوی تعفن داره میاد دیگه از این همه لجاجت
نپذیرید که یعنی بگین ما جای بالا نشستیم و داوطلب نمیتونه برای ما تعیین تکلیف کنه، هیچکس بالاتر از خداوندقادر متعال نیست....اونه که خودش همه چیزو با قدرت خودش درست میکنه...به امید خودش فقط، حق ما پایمال نمیشه...
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۵
ترابخدا به وزیر بهداشت بفرمائید به رزیدنت ها خوابگاه مناسب بدهند حالا که تقریبا هر روز کشیک اند و مشغول درمان بیماران هستند حداقل دانشگاه ها را موظف کنند به رزیدنت ها که نیروی متخصص جامعه هستند خوابگاه مناسب جهت اوقات استراحت بدهند تا حداقل مریض نشوند و بتوانند بیماران را بخوبی مداواکنند رسانه محرم ترابخدا به وزیر بگو بچه های ما با سختی درس خوندن و حالا در سخت ترین شرایط در بیمارستان مشغول طبابت هستند و سزاوار نیست خوابگاه نداشته باشند
0
0
ناشناس
United States of America
۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
واقعا برای وزارت بهداشت متاسفم، صرف داشتن رسانه و تریبون هر دروغ شاخداری رو میگن، خدایا به دادمون برس
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار