آخرین اخبار:
کد خبر:۹۱۰۸۸۵
در همایش پلاک دیپلمات؛

وکیلی: سیاست خارجی دولت روحانی با زمین خوردن برجام تعطیل شد

محمدعلی وکیلی گفت: در دولت حسن روحانی مجموعه سیاست خارجی تبدیل به یک پروژه به عنوان برجام شد و بعدا که برجام زمین خورد سیاست خارجی کشور تعطیل شد.


به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد علی وکیلی فعال سیاسی اصلاح طلب در ویژه برنامه «پلاک دیپلمات» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: ماهیت سیاست خارجه ما در دهه اول یک ماهیت انقلابیگری با ماموریت بسط انقلاب در خارج از مرز‌ها بود و یک ماموریت تبیینی هم داشت، چون مفهوم انقلاب هنوز در سطح جهان روشن نبود.

وی با بیان اینکه اتفاقات و رویداد‌هایی مانند تسخیر لانه جاسوسی و جنگ هر کدام به عنوان یک شتاب دهنده به تبیین انقلاب اسلامی کمک می‌کردند، افزود: جنگ سیاست خارجه ما را به یک کنش انقلابی هل داد به همین جهت دستاورد‌های سیاست خارجه در این بستر قابل تحلیل است.

وکیلی تاکید کرد: در دهه دوم برای سازندگی کشور نیازمند سرمایه گذاری خارجی بودیم و این در حالی است که سرمایه گذاری خارجی در یک فضای فریز شده سیاست خارجه به مانند حال حاضر امکان پذیر نیست.

این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: هزینه‌ای که بخاطر انقلابیگری سیاست خارجه مان در دهه اول می‌پرداختیم با واقعیتی که در دهه دوم با آن مواجه بودیم در تعارض بود.

وکیلی تاکید کرد: ماموریت دهه اول انقلاب در سیاست خارجه صدور انقلاب و آرمان‌های نهضت و ارتباط با گروه‌های جهادی بود. در دهه بعد آقای هاشمی با تکیه بر واقعیت‌های زمانه تلاش می‌کرد تا سیاست خارجه از حوزه آرمانی فاصله بگیرد، چون فکر می‌کرد که اگر داخل را بسازیم، خارج هم ساخته می‌شود.

وی افزود: برداشت بنده این است که در دهه دوم پارادایم آقای هاشمی این بود که اگر داخل را ساختیم به مدلی از کارامدی می‌رسیم که انقلاب اتوماتیک صادر می‌شود.

وکیلی تصریح کرد: در این میان گروه‌هایی در اعتراض به این تغییر راهبرد در‌خارج از کشور سازماندهی شدند تا این تغییر راهبرد اتفاق نیافتد و جمهوری اسلامی همچنان درگیر راهبرد صدور انقلاب به شکل عریان باشد.

وی افزود: در مرحله بعدی دولت خاتمی در بستری نرم فهم جدیدی از انقلاب اسلامی در سیاست خارجه رقم زد و همراهیت نسبی حاکمیت را به ارمغان آورد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: در دوره احمدی نژاد دولت به دنبال بازگشت راهبرد به شکل سابق خود یعنی راهبرد دهه اول و تغییر در پاردایم سیاست خارجه نظام بود، اما مشکلی که در مدل انتخابی دولت احمدی نژاد وجود داشت نداشتن جایگاه و موقعیت اثرگذار در لایه‌های تصمیم گیرنده نظام بود و اینکه این تغییر رویکرد برای دنیا باورپذیر نبود و اگر این باورپذیری اتفاق می‌افتاد رابطه کشور ایران با سایر کشور‌های شرقی و غربی مانند رابطه ایران و ونزوئلا می‌گشت.

وی تاکید کرد: در دولت حسن روحانی مجموعه سیاست خارجی به یک پروژه به عنوان برجام تبدیل شد و بعدا که برجام زمین خورد سیاست خارجی کشور نیز تعطیل شد به گونه‌ای که ما در بین همسایگی مان به زمین خوردیم و پروژه چین و شرق نیز از مدار سیاست خارجه خارج شد.

وکیلی گفت: می‌شود گفت سیاست خارجه دولت آقای روحانی ستاد برجام است. اگر برجام احیا شود سیاست خارجی هم احیا می‌شود و اگر احیا نشود شرایط متاثر از همین وضع بدی است که الان شاهدش هستیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار