به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ شوراهای اسلامی از جمله ارکان نظام هستند و بر اساس اخبار موجود نخستین دوره انتخابات شوراهای اسلامی در هفتم اسفند ماه سال ۱۳۷۷ و به صورت سراسری و یکپارچه در کشور برگزار شد.
انتخاب شهردار، تصویب بودجه و نظارت بر عملکرد شهرداریها و پیگیری و اجرای امور مدیریت شهری از جمله وظایف اعضای شورای اسلامی شهر و روستاهای کشور محسوب میشوند.
وظایفی که اگر به درستی و به دور از تعصبات سیاسی، حزبی و جناحی دنبال شوند در نهایت به بهبود وضعیت زندگی شهروندان و افزایش سطح کیفیت و امنیت آنها منجر خواهد شد.
همانطور که عنوان شد از مهمترین وظایف اعضای شورای اسلامی شهر انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد شهرداریها است و با توجه به وضعیت فعلی که پیش روی مردم در شهرها و روستاهای مختلف کشور قرار دارد و مشکلات متعددی که با آن مواجه هستند، انتخاب اعضای شورای شهر برای داشتن یک برنامه اجرایی خوب و مفید در راستای تحقق اهداف مدیریت شهری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
ثبت نام برای شرکت در انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا از امروز بیستم اسفند ماه در حالی آغاز میشود که طی روزهای اخیر لیستهای مختلفی از حضور برخی از افراد برای کاندیداتوری در انتخابات در صفحات مجازی دست به دست میشد.
نام بسیاری از این افراد برای مردم آشنا است و اغلب کسانی لیستهای فوق را تشکیل میدهند که در دورههای قبلی شورای اسلامی حاضر بودهاند و ردپای عملکرد آنها در مدیریت شهری دورههای قبل نیز به چشم میخورد.
برخی از اسامی را هم نامهای غریبهای شامل میشوند که تا کنون اسم و رسم خاصی نداشتهاند و به عبارتی کمتر کسی آنها را میشناسد.
علی رغم اینکه همواره تاکید میشود اعضای شورای اسلامی شهر و روستا را کسانی تشکیل دهند که علاوه بر تخصص در حوزه مدیریت شهری، از جناحبندیهای سیاسی و حزبی نیز جدا باشند، بیشتر اعضای شورا حداقل در دورههای اخیر را افرادی شامل میشوند که با حمایت حزب و جناح سیاسی خاصی کاندید شدند و در نهایت رأی آورده و بر صندلی مدیریت شهری تکیه زدهاند.
تعداد جوانان متخصص و دلسوز در حوزه مدیریت شهری کم نیست و امید میرود در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا، این افراد بتوانند از مافیای لیستهای خاص که بعضاً قیمت ثبت کاندیداتوری در آنها را مبالغ هنگفت میلیاردی عنوان میکنند، عبور کرده و با انتخاب آگاهانه مردم شهر به دست آنها سپرده شود.
توسعه کمربند سبز، بهبود وضعیت هوای پایتخت و هوشمند سازی مدیریت شهری از جمله وظایفی است که بر عهده اعضای شورای گذاشته شده و البته تا کنون به طور کامل محقق نشده است.
در خصوص آلودگی هوا به صراحت میتوان گفت که اقدامات شورای اسلامی شهر تهران در دو دوره اخیر، اقدامات موثری نبوده است و شهروندان پایتخت نشین همچنان با این معضل مهلک دست به گریبانند و تعداد زیادی از روزهای سال را در آلودگی سپری میکنند.
شهری مثل تهران در حال حاضر با چالشها و مشکلات متعددی روبرو است و مشکلات مذکور زندگی شهروندان را هم تحت تاثیر قرار میدهد و از میزان نشاط و شادابی جمعی آنها میکاهد.
با ثبت نام و کاندیداتوری جوانان متخصص و دلسوز در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران میتوان به رفع بخش گستردهای از مشکلات موجود امیدوار بود.
داشتن شهروندانی با نشاط و امیدوار در گرو فعالیت شورایی مجرب و متخصص است و این امر تا حد زیادی به انتخاب آگاهانه و اصلح مردم از میان کاندیدای ثبت نام کرده در پیش ثبت نام انتخابات شورای اسلامی بستگی دارد.
رفع مشکلات و موانعی که رفت و آمد را برای گروههای خاص همچون معلولان و جانبازان سخت کرده است نیز از دیگر وظایف اعضای شورای اسلامی شهر است که با تصویب قوانین مورد نیاز اولین قدم را در رفع این مشکلات بردارند.
نشاط فردی شهروندان به میزان سلامت و نشاط جامعه بستگی دارد و نظارت هر چه دقیقتر و بهتر اعضای شورای اسلامی شهر و روستا بر عملکرد شهردار و شهرداریها در این میان از اهمیت ویژهای برخوردار است.
باید منتظر ماند و دید که در نهایت چه کسانی برای رسیدن به ساختمان خیابان بهشت در انتخابات ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران ثبت نام میکنند و آیا مسئولان فرصتی برای ورود جوانان متخصص و با استعدادی که در حزب و جناح بازی گروههای سیاسی جایی ندارند، مهیا میکنند یا لابیگری و آشنای این و آن بودن لیست نهایی مستاجران چهار ساله این ساختمان در خاطره را تعیین خواهد کرد.