به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر در شبکه خبر با اشاره به جزئیات کنترل مرزهای کشور در آستانه تعطیلات سال نو، اظهار داشت: با توجه به وضعیت کرونا در کشور و کنترل مرزها جمعیت هلال احمر مأمور شده تا کنترل مبادی ورودی کشور را از نظر کرونا برعهده بگیرد.
وی با بیان این که ۳۰ مرز در کشور انتخاب شده است، یادآور شد: ۱۸ مرز زمینی، ۹ مرز هوایی و ۳ مرز دریایی شامل طرح کنترل مرزها قرار دارند که این کار با مشارکت وزارت بهداشت و وزارت راه و شهرسازی انجام میشود.
رئیس جمعیت هلال احمر از آغاز طرح کنترل مرزها در استانهای خوزستان و هرمزگان خبر داد و گفت: در چند روز آینده در همه مبادی کشور این طرح اجرا خواهد شد و هدف از اجرای این طرح این است تا هموطنان در حین ورود به کشور از نظر ابتلا یا عدم ابتلا به کرونا کنترل شوند.
همتی با اشاره به انجام تست رپید در مرزها، ابراز داشت: اگر افرادی مشکوک به کرونا باشند به مراکزی که از قبل آماده شده هدایت میشوند و بحث قرنطینه آنها انجام میگیرد و کنترل این افراد تا زمان بهبودی کامل برعهده هلال احمر است.
وی افزود: طرح یادشده در ۳۰ نقطه کشور از ۱۵ اسفند شروع شده، اما از ۲۵ اسفندماه به صورت رسمی آغاز و تا اردیبهشت ماه ادامه دارد؛ البته این طرح بستگی به شرایط کرونا در کشور دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: روزانه ۸ هزار نفر از طریق مرزهای زمینی و ۳ هزار نفر از طریق مرزهای هوایی وارد کشور میشوند که بحث غربالگری و انجام تست این افراد را انجام میدهیم.
همتی با اشاره به حضور ۶۰۰ نیروی هلال احمر در طرح کنترل مرزهای کشور، متذکر شد: در ابتدای طرح ۶۰۰ نفر از نیروهای هلال احمر مشارکت دارند، اما با نزدیک شدن به روزهای پیک مسافرت این تعداد نیز میتواند دو برابر شود.
وی با اشاره به فرایند اجرای طرح کنترل مرزهای کشور، بیان داشت: افرادی که وارد مرزها مورد تست قرار میگیرند و اگر فردی دارای تست مثبت باشد، به مراکز تعیین شده هدایت خواهد شد و اگر فردی دارای تست منفی باشد ادامه مسیر میدهد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به مشارکت نیروی انتظامی و وزارت بهداشت در طرح یادشده، تصریح کرد: مراکزی از قبل آماده شده و تا زمانی که وزارت بهداشت مجوز لازم در خصوص مبتلایان به کرونا را ندهد، افراد بین ۱۰ روز تا ۲ هفته در قرنطینه خواهند بود.