به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مفدا، حسن زائریلطف، مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت درباره تفاوت معیارها و رویکرد «جشنواره دانشجویان نمونه» و «جشنواره دانشجویی بنیاد البرز» گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور «جشنواره دانشجویان نمونه» برگزار نشد. دلیل این عدم برگزاری آن است که بسیاری از مباحث آموزشی و فرهنگی مورد تاکید این جشنواره مبتنی بر فعالیتهای دانشجویان در سطح دانشگاهها بود که متاسفانه امکان آن فراهم نشد. به همین دلیل برگزاری این جشنواره در شورای سیاستگذاری جشنواره نمونه منتفی شد. شورای سیاستگذاری تصمیم گرفت که وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد امسال دانشجوی نمونه اعلام نکند، اما سال بعد هر دستگاهی دوبرابر ظرفیت خودش دانشجوی نمونه داشته باشد. بر این اساس دانشجویانی که امسال فرصت شرکت کردن در جشنواره دانشجوی نمونه را نداشتند، میتوانند سال آینده در این جشنواره شرکت کنند و حق این عزیزان به هیچ عنوان ضایع نمیشود.
شورای سیاستگذاری تصمیم گرفت که وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد امسال دانشجوی نمونه اعلام نکند، اما سال بعد هر دستگاهی دوبرابر ظرفیت خودش دانشجوی نمونه داشته باشد
وی اضافه کرد: هر ساله در کنار «جشنواره دانشجویان نمونه» «جشنواره دانشجویی بنیاد البرز» نیز برگزار میشود که با توجه به نیت خیر واقف آن از ارزش و اعتبار علمی و فرهنگی خوبی برخوردار است. هدف این جایزه این است که از دانشجویان و دانشآموزان نخبه حمایت مادی و معنوی مناسبی صورت گیرد. بر این اساس از تمام دستگاههای علمی و آموزشی کشوری همچون حوزه علمیه، وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت آموزش و پروش در این جایزه نماینده وجود دارد و در طول آن افراد نخبه علمی و آموزشی اعلام میشوند.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت جایزه بنیاد البرز را مبتنی بر معیارهای علمی و پژوهشی دانست و عنوان کرد: ما همواره برگزیدگان علمی و آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی را برای جایزه بنیاد البرز معرفی میکردیم. چرا که تاکید واقف بنیاد البرز بر نخبه علمی بودن دانشجویان است. در حالی که در جشنواره نمونه تمام ابعاد آموزشی و فرهنگی در نظر گرفته میشود؛ بنابراین دانشجویانی که امتیاز علمی و آموزشی بالایی داشتند، اما حد نصاب امتیاز فرهنگی را کسب نمیکردند و در «جشنواره دانشجویان نمونه» انتخاب نمیشدند به بنیاد البرز معرفی میشدند.
زائریلطف درباره نحوه انتخاب نخبگان این جایزه اعلام کرد: معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با توجه به برگزار نشدن جشنواره نمونه، شیوهنامهای برای بنیاد البرز نوشت و به تمام روسای دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد امسال «جشنواره دانشجویی بنیاد البرز» برگزار میشود و لازم است که دانشجویان نخبه از سراسر کشور معرفی شوند. علاوه بر آن نامهای برای معاونان فرهنگی و دانشجویی ارسال کردیم و ضمن ابلاغ شیوهنامه داوری درخواست کردیم تا گروههای غربالگر دانشگاهها تشکیل شود. این گروه متشکل از نمایندگان معاونت آموزشی، معاونت تحقیقات و پژوهشی و معاونت فرهنگی و دانشجویی است.
وی اضافه کرد: این گروه غربالگر داوری اولیه را انجام میدهند تا در نهایت دانشجویانی که امتیاز بالای ۷۰ را کسب میکنند با ارائه مدارک و مستندات به ستاد وزارت بهداشت معرفی کنند. پس از آن ستاد وزارتخانه نیز داوری لازم را انجام میدهد تا اسامی دانشجویان را تا ۳ برابر ظرفیت به بنیاد البرز معرفی کنیم تا این بنیاد ده دانشجوی برتر را انتخاب کند. البته ما در مرحله داوری نهایی در بنیاد البرز نماینده خواهیم داشت. خوشبختانه در تمام مقاطع تحصیلی سهمیه داریم و جوایز این جشنواره ارزشمند برای هر دانشجوی ۳۰ میلیون تومان است.
زائریلطف در پایان اشاره کرد: در این دوره از برگزاری جایزه بنیاد البرز امتیاز ویژهای برای دانشجویانی قائل شدیم که در یک سال گذشته در دانشگاههای علوم پزشکی در راستای مقابله با بیماری کرونا زحمات زیادی را متقبل شدند. ما برای قدردانی از دانشجویان نخبه در مراکز درمانی امتیاز ویژهای در نظر گرفتیم. جز این مورد تغییر جدی دیگری در این دوره از جایزه بنیاد البرز صورت نگرفته است.
پنجاه و نهمین سال جایزه بنیاد البرز (بخش نخبگان) با هدف تقدیر از دانشمندان، مخترعان، دانشجویان و طلاب برتر سراسر کشور، طی مراسمی در خرداد سال ۱۴۰۰ با حضور مسئولین و شخصیتهای علمی و فرهنگی کشور در تهران برگزار خواهد شد.
هر ساله به نخبگان، پژوهندگان، دانشجویان، دانشآموزان و ممتازین حوزه علمیه جایزه بنیاد البرز اعطاء میشود؛ این جوایز به صورت کشوری و به همراه تجلیل از مقام والای چهره ماندگار، واقف زنده یاد حسینعلی البرز برگزار میشود.
واجدین شرایط دریافت جایزه البرز از بین دانشآموزان ممتاز دورههای تحصیلی مختلف، دانشجویان برتر، پژوهشگران، نخبگان و دانشمندان ایرانی انتخاب میشوند که هر یک دارای اختراعات، اکتشافات، مقالات و پژوهشهایی در راستای پیشرفت و توسعه علمی کشور هستند.
این جوایز از محل درآمدهای موقوفات واقف خیراندیش حسینعلی البرز بوده و بدون هرگونه مشارکت مالی از سوی دیگر افراد خیّر و یا نهادها و ارگانها فراهم میشود.