به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین هفته فروردین سال ۱۴۰۰ در حالی سپری شد که مطالبهگریهای دانشجویان در عرصههای مختلف همچنان ادامه دارد، فعالیتهای جهادی دانشجویان در ایام نوروز برای حمایت نیازمندان مناطق محروم و خدمت به بیماران کرونایی در بیمارستانها آغاز شده نیز در حال برگزاری است.
طبق روال گذشته، دانشجویان با برگزاری اردوهای جهادی در حوزههای عمرانی، پزشکی و فرهنگی در مناطق مختلف کشور به نیازمندان خدمت رسانی کردند، در این راستا، دانشجویان جهادی دانشگاه آزاد بجنورد ساخت یک مدرسه ۳ کلاسه را در روستای سوخسو هاشم شهر غلامان برعهده گرفتند و همچنین هسته عمرانی گروه جهادی شهید حججی دانشگاه کاشان هم در قالب یک اردوی ۸ روزه که از اوایل اسفند سال گذشته آغاز شده، قرار است برای یک خانواده بی سرپرست خانه بسازند که این پروژه تا مرحله کاشی کاری انجام شده است. یکی دیگر از اقدامات دانشجویان بسیجی استان کرمانشاه هم این بود که به شهر زلزلهزده سی سخت رفتند تا یاری گر مردم باشند.
همچنین بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان هم با همکاری بسیج دانشجویی دانشکده پرستاری و مامایی و پیراپزشکی شرق گیلان، اردوی جهادی یک روزه ای را در روستای لیل و دشت علم بخش اطاقور لنگرود برگزار کرد. در این اردوی جهادی، خدماتی اعم از مشاوره درباره کرونا، تب سنجی، اندازه گیری پالس اکسیمتری خون، فشار خون و قند خون، مامایی و ویزیت رایگان پزشک و اهدای داروی رایگان، بستههای بهداشتی و فرهنگی و پمفلتهای آموزشی و محلول ضد عفونی به مراجعه کنندگان، ارائه شد. در این، روستا که ۵۰خانوار حضور دارند بیش از ۷۰ نفر تحت پوشش خدمات درمانی پزشکی و دریافت داروی رایگان قرار گرفتند.
بیشتر بخوانید:
ارائه خدمات عمرانی و آموزشی گروه جهادی شهید حججی در روستاهای کاشان
یکی از موضوعاتی که دانشجویان در این هفته به آن پرداختند ماجرای طرح آمایش آموزش عالی بود، این در حالی بود که اعتراضات دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند نسبت به ادغام این دانشگاه در طرح آمایش آموزش عالی به روز چهارم رسید. این دانشجویان مقابل ورودی دانشگاه خود تجمع کرده و با سردادن شعارهایی، ضمن اعلام مخالفت با اجرای طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی اعلام کرده و این طرح را غیرکارشناسی، خودسرانه و ظلم در حق دانشجویان دانستند.
از اسفند سال گذشته که اجرای طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی به استانداری و ریاست دانشگاه بیرجند ابلاغ شده، تاکنون مسئولان استانی خراسان جنوبی، نمایندگان مجلس و نماینده، ولی فقیه در این استان به نحوه اجرای آن اعتراض کرده اند، اما تاکنون مسئولان وزارت علوم حاضر به گفتگو با جامعه دانشگاهی خراسان جنوبی نشده اند!
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، طرح آمایش آموزش عالی و ضوابط اجرایی آن را در دی ماه ۹۵ به وزارت علوم ابلاغ کرده است و براساس بند سوم این ابلاغیه، وزارت علوم میتواند به منظور ساماندهی به واحدهای آموزش عالی، این موسسات را تجمیع کند؛ به نحوی که پاسخگوی نیازهای منطقهای باشد و منجر به کاهش هزینههای سربار و ارتقای کیفی خدمات شود.
اجرای این طرح ۴ سال طول کشید. اخبار ادغام یا مأموریت محورشدن دانشگاه از نیمههای سال ۹۹ به گوش میرسید. بااینکه در برخی دانشگاهها، دانشجویان نسبت به این طرح واکنش خاصی بروز ندادند؛ اما دانشجویان برخی استانها مانند خراسان رضوی، شمالی و جنوبی نسبت به اجرای این طرح اعتراض کردند. در طرح آمایش آموزش عالی در خراسان جنوبی، قرار است دانشگاه صنعتی بیرجند و دانشگاه بیرجند با یکدیگر الحاق شده و در اراضی تحت پوشش دانشگاه بیرجند، پردیس صنعتی تشکیل شود.
با اینکه به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، کلاسهای آموزشی دانشگاهها به صورت حضوری برگزار نمیشوند و نیازی به اسکان دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی نیست، برخی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دانشجویان کارورزی و رزیدنتهای بیمارستانها هنوز هم در خوابگاهها ساکن هستند؛ برای همین به منظور جلوگیری از ابتلای این دانشجویان، به کرونا دانشگاهها شرایط حضور در خوابگاهها را اعلام کردند و همچنین اقدام به تست کرونا قبل از حضور دانشجویان در خوابگاه کرده اند.
بیشتر بخوانید:
موضوع دیگری که در این هفته مطرح شد دفن غیراصولی پسماند و رهاسازی زبالهها در اماکن مختلف از طبیعت گرفته تا کوچه و خیابانها، به یکی از دغدغههای مهم در زندگی امروزی بشر تبدیل شده و با اینکه هشدارهای بسیاری برای رعایت بهداشت در این بخش داده میشود، همچنان شاهد تکرار آن هستیم.
شهر ایذه یکی از مناطق جنوبی کشورمان است که ۳۰ سالی میشود با معضل دفن غیراصولی زبالهها دست و پنجه نرم میکند. با اینکه مردم این منطقه از طرق مختلف خواستار رسیدگی مسئولان به این مسئله و حل دائمی این معضل شدند؛ اما همچنان پسماندها به صورت غیربهداشتی در این شهرستان دفن میشوند و وعدههای مسئولان برای حل آن، تاکنون هیچ نتیجه مثبتی به دنبال نداشته است.
آلودگی زیست محیطی یکی از معضلاتی است که باعث از بین رفتن مراتع و زمینهای کشاورزی شده است. شهرستان زنوز استان آذربایجان شرقی با وجود داشتن تنوع گیاهی و جانوری از گذشته تا به امروز مورد توجه فعالان محیط زیست قرار داشته است. با توجه به اینکه معیشت مردم این منطقه به کشاورزی و دامپروری وابسته است تخریب محیط زیست و مراتع، آلودگی زیست محیطی، آلوده کردن آب شرب عواقب جبران ناپذیری میتواند برای ساکنین زنوز داشته باشد.
تصرف نوار ساحلی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی، به معضلی جدی و بزرگ برای بندرنشینان هرمزگان تبدیل شده به طوری که خشکاندن غیرقانونی حاشیههای خلیج فارس و دریای عمان، فضای آرامشبخش و بکر سواحل را بر هم زده و مخدوش کرده است.
با یک نگاه سطحی به خط ساحلی بندرعباس متوجه دخالت بیرویه و غیر ضروری بشر در قوانین خلقت آفریدگار میشویم. ساخت و ساز در حاشیه سواحل و عقب بردن محدوده ساحلی، امروزه یکی از آشناترین اقدامات غیرقانونی و به ظاهر قانونی است که به چشم میخورد.
طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، در جمهوری اسلامی حفاظت از محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست و با تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است، اما روز به روز این تخریبهای غیر قانونی محیط زیست افزایش یافته و بیشتر شاهد نابودی زیستگاه موجودات زیر دریایی هستیم.
بررسی وضعیت پرونده فسخ قرارداد واگذاری شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه از موضوعاتی بود که در سال جدید به آن رسیدگی شد. یکی از فعالان کارگری این شرکت در خصوص آخرین وضعیت پرونده فسخ قرارداد واگذاری این مجموعه گفت: با اینکه جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فسخ قرارداد واگذاری این شرکت ۱۴ بهمنماه ۱۳۹۹ برگزار شده، قوه قضائیه هنوز رأی نهایی خود در این باره را اعلام نکرده است.
خلع ید اسدبیگیها و بخش خصوصی از هفت تپه، اصلیترین مطالبه کارگران این شرکت است و امیدواریم قوه قضاییه هر چه سریعتر رأی نهایی خود مبنی بر فسخ و ابطال قرارداد واگذاری این مجموعه را اعلام کند.
به گفته این کارگر تعلل قوه قضاییه در اعلام رأی فسخ قرارداد واگذاری هفت تپه، اخراج ۶ نفر از کارگران این مجموعه از سوی کارفرما (به بهانه پایان قرارداد کاری) را در پی داشته است.
بیشتر بخوانید: