به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد سعید سیف مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در خصوص استفاده از تجارب دانشمندان و اعضای هیئت علمی برتر در توسعه همکاری با جامعه و صنعت گفت: طی دهههای اخیر روند تحول و پیشرفت در ساختار و فعالیت دانشگاهها و مراکز علمی کشور بسیار قابل توجه بوده است. خوشبختانه در این مسیر دانشگاهها به تدریج علاوه بر وظیفه آموزش و تربیت نیروی متخصص، مباحث پژوهش و نوآوری را نیز توسعه دادهاند.
سیف تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به نیازها و مسائل کشور، ضروری است دانشگاهها به صورت گستردهتر در پاسخگویی به نیازهای کشور نقش ایفا کرده و اثربخشی مناسبی در بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی جامعه داشته باشند. مسلماً این هدف مستلزم روشها و الگوهای جدید بوده و باید بتوان این هدف را به درستی معرفی و با روشهای تشویقی مناسب به اجرا گذاشت.
وی با بیان اینکه درسآموختهها و تجارب پیشکسوتان و دانشمندان برتر در این حوزه میتواند الگوهای مناسبی در حوزههای مختلف مدیریتی و ساختار دانشگاهها و مراکز علمی فراهم آورد، افزود: بدیهی است اینگونه تجارب و پیشنهادها بایستی مورد تجزیه و تحلیلهای کاملتر قرار گرفته و حسب شرایط و مأموریتهای دانشگاهها و مراکز علمی، نمونههایی از آنها به اجرا گذاشته شوند.
سیف اظهار کرد: شناسایی و مستندسازی این تجارب و درس آموختهها میتواند در طبقهبندی محتوایی ذیل موانع و مشکلات توسعه همکاری دانشگاهها با جامعه و صنعت، تجارب موفق موجود در کشور در حوزه همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت، روشهای نوین و الگوهای بینالمللی در حوزه همکاری دانشگاه با جامعه و صنعت و پیشنهادات در راستای افزایش اثربخشی دانشگاهها در جامعه و صنعت بیان شود.
مدیر کل ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم در پایان خاطر نشان کرد: امید است با توجه بیشتر دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز علمی کشور به رفع نیازها و چالشهای موجود در صنعت و جامعه، مسیر همکاریهای اثربخش دانشگاهها هر روز گستردهتر شود.