به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با برنامه «نوای جوانی» درمورد نظام سلامت و جمعیت مصاحبه تلفنی کرد.
محمدبیگی از برگزاری شش جلسه ویژه درمورد مسئله جمعیت در کمیسیون بهداشت مجلس سخن گفت و افزود: ما با اعضای کمیسیون اجتماعی و فرهنگی نیز جلسات مشترکی را به منظور وضع قوانین مربوط به سلامت باروری و خانواده و جمعیت برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه نظام سلامت نقش بسیار مهمی در حوزه افزایش جمعیت دارد گفت: اگر ما ارائه خدمات رایگان حوزه سلامت باروری را در شبکههای بهداشت و پایگاههای سلامت کل کشور افزایش دهیم و ویزیت مربوط به مادران باردار در نظام شبکه قرار گیرد قطعاً علاوه بر افزایش خدمت رسانی شاهد کاهش هزینه خانوادهها نیز خواهیم بود.
مسئول کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام اینکه حمایت از بیمه باروری و درمان ناباروری در دستور کار مجلس قرار گرفته است گفت: تلاش ما این است که با قرار دادن این هزینهها در سبد بیمه، به خانوادهها برای فرزندآوری بیشتر کمک کنیم.
محمدبیگی با تأکید بر اینکه آموزش مهارتی فرزندآوری و فرزند پروری باید در دستور کار وزارت بهداشت و نظام رسانهای قرار گیرد افزود: دختران ما به کلاسهای آمادگی ازدواج و مهارت همسرداری و فرزندپروری نیاز دارند که این مهم در گرو تأمین بودجه برای ارائه آموزش هاست.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه «طرح تعالی جمعیت و خانواده» در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد گفت: ما هم به کمیسیون فرهنگی کمک میکنیم که این طرح هر چه سریعتر وارد صحن شود.
محمدبیگی همچنین تشکیل کمیسیون ویژه جمعیت و خانواده را پیشنهاد کرد و گفت: این کمیسیون میتواند تمام موضوعات مربوط به خانواده و جمعیت را به صورت یکپارچه در خودش جای دهد و مدیریت کند.
وی از آمادگی مجلس برای ایجاد تشکیلات پیگیری مباحث خانواده و جمعیت سخن گفت و افزود: ما از سال ۱۴۲۰ به بعد با پدیده سالمندی شدید جمعیتی مواجه خواهیم شد لذا زمان زیادی نداریم و باید برنامههای اورژانسی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را تدوین کنیم.
مسئول کمیته جمعیت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین با اشاره به عدم اجرای قانون «تسهیل ازدواج جوانان» مصوب سال ۸۴ گفت: ما مطالبه اجرای این قانون را هم در دستور کار قرار دادیم.