به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی برنامهای حمایتی از شرکتهای دانشبنیان، خلاق و خصوصی دارای پروژههای متنباز با هدف تشویق تحقیق و توسعه مشارکتی در مقیاس جهانی، بین المللیسازی فعالیتهای توسعهای شرکتهای دانشبنیان و تسهیل ورود به بازارهای جهانی را دارد.
نرم افزار متن باز یا منبع باز به نرم افزاری اطلاق میشود که کد منبع توسط هر کسی قابل بازبینی، بررسی، ویرایش و توسعه است. یعنی برنامهنویسان رایانه میتوانند با دستکاری و ایجاد تغییر در بخشی از نرمافزار یا برنامه عملکرد آن را تغییر دهند. برنامهنویسان رایانه که به کد منبع نرمافزار دسترسی دارند، میتوانند اشکالات آنرا رفع و یا ویژگیهای جدیدی نیز به آن اضافه نمایند تا عملکردی بهتری داشته باشد.
معمولا پروژههای متن باز بینالمللی، سطح نوآوری بالاتری دارند و عمق فناوری در آنها به نسبت سایر شرکتها بیشتر است؛ بنابراین شرکتهای متقاضی در این فراخوان باید حتما پروژههایی در سطح بینالمللی و ترجیحا به صورت مستقل داشته باشند و حمایت به میزان موفق بودن پروژه متنباز نسبت به سایر پروژههای متنباز بینالمللی انجام خواهد شد.
«ایجاد و نگهداری از یک پروژه متن باز فعال در پلتفرمهای بینالمللی نظیر گیتهاب»، «مشارکت توسعه دهندگان خارج از تیم اصلی پروژه»، ارائه آخرین تغییرات حداکثر مربوط به شش ماه اخیر»، «تعداد ستارههای گیتهاب»، «میزان رشد جامعه از نظر تعداد ارجاعات، تعداد کل بازدید و تعداد بازدیدکنندگان» از جمله شرایطی است که برای پروژههای ارائه شده ضروری است.
متقاضیان تا ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری فرصت دارند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به آدرس http://ictc.isti.ir/ مراجعه کنند.