به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ مرگ ایستگاه پایانی زندگی دنیایی است و هیچ راه گریزی از ورود به دنیای پس از مرگ نیست اما این روزها کرونا و بیفکری مردم هر دو با هم پای بسیاری از افراد را به آن ایستگاه تلخ و بی برگشت باز میکند.
گسترش شیوع بیماری کرونا شرایط سخت و نگران کنندهای را در جامعه به وجود آورده است و روزانه صدها نفر از هموطنان جان خود را به دلیل ابتلا به این بیماری منحوس از دست میدهند.
کوتاهی مسئولان به ویژه اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا در اعلام هشدارهای لازم پیش از ایجاد وضعیت قرمز فعلی ماجرای دردناک مفصلی است که این روزها به صورت مکرر مورد نقد و انتقاد قرار گرفته است.
از قصور مسئولان و به ویژه دولتیها که هر کدام دیگری را علت به وجود آمدن وضعیت قرمز کنونی میدانند که بگذریم سهم مردم و عدم مراعات دستورالعملهای بهداشتی و رعایت سایر محدودیتهای کرونایی وضع شده نقش غیر قابل انکاری در ایجاد وضعیت فعلی دارد.
بیش از ۱۰ روز است که محدودیتهای ترددی و ممنوعیت فعالیت برخی از مشاغل ایجاد شده است اما بسیاری از مردم همچنان به روند قبلی رفت و آمد خود ادامه میدهند و هنوز مرگبار بودن کرونا را باور نکرده و جدی نگرفتهاند.
رفت و آمد در سطح شهر و حضور در اماکن شلوغ و پر تردد هنوز برای تعداد بیشماری از مردم عادی است و بدون داشتن کوچکترین ترسی از ابتلا به کرونا و گرفتار تخت بیمارستان شدن و آن هم در صورت اینکه تخت خالی برای بستری شدنشان پیدا شود، زندگی عادی خود را سپری میکنند.
بهشت زهرا"س" یکی از اماکن شلوغ و پر تردد این روزها محسوب میشود و کفن و دفن فوتیها در مقایسه با شرایط عادی، چندین و چند برابر افزایش پیدا کرده است.
به گفته سعید خال مدیر عامل سازمان بهشت زهرا "س" روز سی و یکم فروردین ماه سال جاری، سختترین و غم انگیزترین روز در سازمان بهشت زهرای ۵۰ ساله را شاهد بودیم.
وی افزود: آمار متوفیان کرونا در سی و یکم فروردین ماه به مرز ۱۵۰ نفر رسید که با ۲۰۰ متوفی عادی ۳۵۰ متوفی آمار آنها در سازمان بهشت زهرا ثبت شد.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا با اشاره به اینکه متاسفانه در زمینه آمار متوفیان رکورد بی سابقه ثبت شد، گفت:حتی آمار فوتیها از آمار روزانه ۸ سال دفاع مقدس هم بیشتر بود.
متاسفانه مردم با بیماری کرونا سر شوخی خطرناکی را باز کردهاند و این بازی نتیجهای جز جان باختن آنها که رعایت پروتوکلها را جدی نمیگیرند، نخواهد داشت.
فیلمی که در گزارش فوق مشاهده کردید تنها ثانیههایی کوتاه از حضور مردم در بهشت زهرا"س" طی روز گذشته چهارشنبه یکم اردیبهشت ماه سال جاری است.
مردمی که اغلب به گفته خودشان برای تشییع اقوام خود آن هم نه اقوام نزدیک بلکه درجه چندم به بهشت زهرا"س" آمده بودند و بسیاری از آنها کودکان و سالمندان را که جزو دو گروه آسیب پذیر بیماری کرونا محسوب میشوند را هم راهی این فضای آلوده کرده بودند.
غم از دست دادن عزیزان تلخ است و در شرایط فعلی کمتر کسی است که داغ عزیز از دست دادن را تجربه نکرده باشد اما با وجود شرایط فعلی که اغلب شهرهای کشور در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند، باید جوانب عمومی زندگی اجتماعی را در نظر گرفت و تا جای ممکن از حضور در جمعها و دور همیهای این چنینی پرهیز کرد.
حدود نیمی از متوفیان ِ روزهای گذشته پایتخت را بیماران کرونایی شامل شده و با این وجود بسیاری از مردم بدون هیچ دلهره و وحشتی در مراسم تشییع پیکر جانباختگان کرونا در بهشت زهرا"س" حاضر میشوند.
آیا با وجود این حجم از بیخیالی مردم، مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا نباید چارهای به حال وضع کردن محدودیتهای ترددی جدید بیندیشند و با عوامل سرعت دهنده انتقال ویروس کرونا در جامعه برخوردی جدی و بازدارنده داشته باشند؟
بیخیالی مردم بر وخامت وضعیت قرمز فعلی میافزاید و این بیخیالی تاوان سنگینی را بر شانه همه مردم تحمیل خواهد کرد و این در حالیست که مردم هم اکنون نیز دیگر تحمل داغ دیگری را ندارند اما باز هم با رفتارهای غلط و نادرست بر آتش مهیب کرونا میدمند.
سرویس اجتماعی برای بازماندگان از دست رفتگان کرونا طلب صبر و برای درگذشتگان آرامش را از خداوند خواستار است.