آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۸۵۸۶
در سلسله همایش‌های دولت نابلدها؛

طریقت منفرد: سومدیریت‌ها نباید به استفاده از هر واکسنی منجر شود

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم با تاکید بر اینکه ما نباید برای استفاده از واکسن در تصمیم گیری‌های خود تعجیل و واکسن را از هر کجا که دستمان می‌رسد وارد کنیم.گفت: سومدیریت‌ها نباید به استفاده از هر واکسنی منجر شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طریقت منفرد وزیر بهداشت و درمان دولت دهم در سلسله همایش‌های دولت نابلد‌ها که از سوی قرارگاه روشنگری بسیج دانشجویی تهران یزرگ، برگزار شد گفت: وظیفه حاکمیت تحقق سلامت و امنیت به عنوان حیاتی‌ترین نیاز مردم است با این وجود کشورمان به دلیل وجود مسئول مدبری همچون رهبر معظم انقلاب در حوزه امنیت افتخار آفریده، اما در بخش سلامت که یکی از پایه‌های استقرار نظام است با مشکل جدی مواجه هستیم.

وی خاطر نشان کرد: در اوایل سال ۸۰ که تحولات زیادی در حوزه نظام سلامت در دنیا صورت گرفت مسئولان وقت نیز برای استفاده از تجربیات دنیا گروه‌های زیادی را به خارج از کشور اعزام کردند و یا گروه‌هایی نیز از خارج به کشورمان آمدند و در نهایت نتیجه این تحقیقات به تدوین اصلاح نظام سلامت منجر شد، و به تبع آن نتایج به دست آمده در برنامه پنجم توسعه شکل قانون به خود گرفت و مضاف بر این بعد از سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در برنامه ششم توسعه استمرار پیدا کردند؛ اما من باید از قول ذی نفعان اعلام کنم که تاکنون هیچ یک از قوانین این بخش که حیاتی ترین نیاز مردم هستند اجرا نشده اند. با این وجود سوال این است که مگر می شود، حاکمیت نسبت به اجرای این قوانین به عنوان اصلی ترین وظیفه خود بی توجه باشد.

 

وی افزود: ۲۰ ماده در برنامه پنجم توسعه وجود دارد که به طور مفصل به عملیاتی شدن اصلاحات نظام سلامت پرداخته اند و قالب این موارد نیز در سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب و در برنامه ششم توسعه استمرار یافته اند؛  اما هیچ کس در این ممکت نیست که پیگیری کند که چرا این قوانین اجرا نمی شوند.


طریقت منفرد با بیان اینکه امروز به جایی رسیده ایم که هزینه‌های سلامت در کشور بیش از سه برابر شده و به تبع آن شاهد ورشکستگی بیمه‌ها هستیم تصریح کرد: امروز ۸۰ درصد امکانات کشور دولتی است و، چون هزینه‌های اداره این امکانات سنگین است بیمارستان‌ها با مشکلات زیادی روبه رو شده اند و نمی‌توانند به دلیل عدم اجرای قانون به وظایف خود عمل کنند.

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم گفت: بیمارستان‌ها به دلیل عدم اجرای قانون و بی توجهی به قانون و هم چنین به دلیل عدم تحقق قول‌هایی که به آن‌ها داده شده انگیزه خود را از دست داده اند.

طریقت منفرد تصریح کرد: من در زمان مسئولیت خود در وزارت بهداشت رزومه وزیران بهداشت ۴۴ کشور دنیا را بررسی کردم و نتیجه این بررسی این بود که  تنها ۳ نفر از این افراد پزشک بودند بنابراین تجربه دنیا نیز حاکی از این است بخش بهداشت و درمان نباید به دست پزشکان واگذار شود.

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم با اشاره به اینکه کشور‌های موفق دنیا ده‌ها سال است به خاطر حفظ شان پزشکان اجازه مداخله اداری و مالی را در حوزه سلامت به آن‌ها نمی‌دهند اظهار داشت: هیچ کشوری صرفا با استفاده از یافته‌های سلامت قادر به تامین سلامت جامعه نیست با این وجود باید در این عرصه از سایر علوم از جمله اقتصاد و جامعه شناسی نیز استفاده شود.

وی با بیان اینکه امروز یکی از مشکلات حوزه نظام سلامت ما به دلیل این است که ما نظام سلامت را به ساختار پزشکی واگذار کرده ایم تصریح کرد: ما طب را از غرب گرفته ایم، ولی الزامات آن را رعایت نمی‌کنیم و این در حالی است که درغرب پزشکان را به طبابت وادار می‌کنند نه مدیریت ساختار.

طریقت منفرد بیان کرد: غذا و دارو مهمترین بخش سلامت به شمار می‌رود، اما در کشورمان یک شورای عالی غذا وجود دارد که چندین وزیرعضو آن هستند، ولی یک مصوبه این شورا هنوز اجرا نشده است.

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم با بیان اینکه امروز درمانگر در کشورمان انگیزه لازم برای پیشگیری ندارد اظهار داشت: وقتی که بیماری کرونا دارو ندارد و وزارت بهداشت نیز اعلام می‌کند که داروی موثری برای درمان این بیماری نیست راه اصلی مقابله با این بیماری تقویت سیستم ایمنی بدن است با این وجود سوال این است ما کدام رفتار تندرستی را در مقابله با این ویروس اصلاح کرده ایم. آیا منطق حکم نمی‌کند که ما همه امور را روی پیشگیری متمرکز کنیم؟

وی با طرح این سوال که تا کی قرار است که داروسازان هم دارو را بسازند، هم آن را قیمت گذاری و هم انتخاب کنند تصریح کرد: در دنیا دارو زیر نظر مقام عالی هر کشوری است، اما در کشورمان دارو توسط صنف دارو مدیریت می‌شود.

طریقت منفرد با بیان اینکه گردش مالی نظام سلامت در کشورمان تا پیش از اجرای طرح تحول سلامت ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده، ولی با اجرای این طرح به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته با این وجود سوال این است چه کسی باید پاسخگوی این افزایش هزینه‌ها باشد و تا کی این بی توجهی‌ها باید ادامه یابد تصریح کرد: سوال این است که تا کی قرار است ذی نفعان عرصه سلامت را به دست داشته باشند؟ به هر روی ما کسی را برای اجرای عدالت در سیستم نظام سلامت کشور منصوب کرده ایم که روزانه گردش مالی او نزدیک یک میلیارد تومان بوده است. آیا این به منزله دهن کجی به مردمی نیست؟

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم با بیان اینکه دولت علی برکت الله در داخل تخم مرغ‌ها را در نظام سلامت کشور گذاشت و از فعالان این حوزه هم صدایی در نمی‌آید و به دنبال اجرای قانون نمی‌روند، چون همه ما ذی نفع هستیم تصریح کرد: بلایی که ما بر سر نظام سلامت که حیاتی‌ترین نیاز مردم است آورده ایم به مانند این است که در سیستم انگار کسی با جامعه عناد دارد.

وی با تاکید براینکه نباید سومدیریت‌ها دلیلی برای استفاده از هر واکسنی شود تصریح کرد: کسانی که این ویروس را به ما هدیه دادند امروز موجب جهش این ویروس هم شده اند و در واقع این یک بیو تروریسم است با این وجود ما نباید برای استفاده از واکسن در تصمیم گیری‌های خود تعجیل و واکسن را از هر کجا که دستمان می‌رسد وارد کنیم.

طریقت منفرد با بیان اینکه کرونا ما و بشریت را متوجه این مسئله کرد که علم بدون تزکیه چه قدر برای بشر آسیب زاست افزود: به تعبیر رهبر معظم انقلاب باید علم ما توام با تزکیه باشد.

وزیر بهداشت و درمان دولت دهم افزود: ما باید در ساختار سلامت یک نهاد ملی فرابخشی داشته باشیم و نه یک نهاد صنفی ذی نفع، چون هر کاری که توسط این نهاد صنفی صورت می‌گیرد حقوق مردم در آن رعایت نمی‌شود و البته با این رویه نیز جامعه شریف پزشکی با مشکلات عدیده‌ای مواجه می‌شود که هم اکنون شاهد آن هستیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار