آخرین اخبار:
کد خبر:۹۲۹۰۵۷
شرفی در گفتگو با دانشجو:

ادامه سیاست صبر استراتژیک در مقابل بایدن یک خطای راهبردی از سوی دولت است

عضو اسبق شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور ادامه سیاست صبر استراتژیک در مقابل رئیس جمهور آمریکا را یک خطای راهبردی از سوی دولت تدبیر و امید دانست.

میلاد شرفی عضو اسبق شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با طرح این سوال که در مذاکرات وین دست برتر با کیست؟ گفت: در ادبیات حقوق و روابط بین الملل، مذاکره، روند داوطلبانه تبادل پیشنهاد‌های صریح طرف ها، به منظور رسیدن به توافق مطلق یا نسبی، دائم یا موقت است. مذاکره با اهداف گوناگون میتواند میان طرف‌ها صورت گیرد. با این حال صرف نظر از مذاکراتی که در آن یک طرف به دلیل برتری مطلق، تمامی نتایج مذاکرات را به طرف دیگر تحمیل میکند اگر بتوان نام آن را مذاکره گذارد، هدف از این تبادل اغلب رسیدن به نفع و وضعیت مطلوب برای طرف‌های مذاکره خواهد بود.

وی افزود: در چنین مذاکراتی برای دستیابی به نفع بیشتر هر طرفی سعی دارد تا از ابزار‌هایی بهره گیرد تا در زمان مذاکره دست برتر را داشته باشد تا بدین صورت بتواند امتیاز‌های بیشتری را از طرف مقابل بگیرد. حال با توجه به مذاکرات وین باید به تحلیل سیاست چند ماهه اخیر دولتمردان ایران بپردازیم تا مشخص شود که در مذاکرات اخیر آیا ایران دست برتر را دارد؟

شرفی بیان کرد: در قبال سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران دولت جمهوری اسلامی سیاست صبر استراتژیک را در پیش گرفت که البته می‌توان گفت با اتخاذ تاکتیک نه جنگ نه مذاکره توانست با توجه به تحمل فشار‌های ققتصادی و چالش‌های معیشتی بوجود آمده و حتی مدیریت ترور فرمانده پیروز محور مقاومت در عین حال قدرت بدنه اجتماعی مردم را در برخورد با بحران‌های کلان سیاسی و اقتصادی بوجود آمده نشان دهد.

دبیر اسبق شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور گفت: پس از پیروزی دولت بایدن بنظر ادامه دادن سیاست صبر استراتژیک خطای راهبردی دولت تدبیر در مواجهه با طرف مقابل است. ترور شهید فخری زاده نشان داد که آمریکا و اسرائیل برآوردشان این بوده که ایران همچنان این سیاست را دنبال میکند. بنظر می‌رسد ادامه استراتژی صبر و شکیبایی در چند ماهه اخیر از سوی رئیس جمهور روحانی و البته جناب ظریف بعنوان شخص اول دیپلماسی در ایران فضا را برای بایدن به طوری آماده کرده که می‌تواند پای میز مذاکره کاملا دست برتر را داشته باشد در حالی که ایران هم اکنون توشه خاصی برای مذاکره در اختیار ندارد!

شرفی با بیان اینکه حتی آقایان دیپلمات از طرح مجلس برای بالا بردن قدرت چانه زنی و تقویت مواضع ایران در مذاکرات هم بهره نبردند تا جایی که شاهد این موضوع باشیم که دست برتر مذاکرات با دیپلمات‌های ایرانی نباشد، اظهار داشت: طرح ادعایی گام به گام آمریکایی‌ها برای بازگشت به برجام و تکرار این موضع توسط کاخ سفید در چند روز اخیر و البته عجله رئیس جمهور روحانی برای رسیدن به توافق برای تقویت جایگاه اجتماعی حزب خود در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو همه نشان از دست برتر طرف مقابل در میز مذاکرات وین دارد.

وی تصریح کرد: برجام اگرچه به ظاهر در پی محروم کردن ایران از امکانات هسته‌ای است، اما در مراحل بعدی آمریکا در پی از بین بردن قدرت بازدارندگی و خصوصا قدرت موشکی ایران است. به گونه‌ای که بایدن با ایراد چنین مواضعی حتی خواستار حضور کنشگران تازه‌ای همچون عربستان و امارات در مذاکرت هم شده است.

شرفی بیان کرد: هدف اولیه برجام خلع سلاح ابدی ایران و پس از آن خلع سلاح نامتعارف، نابودی قدرت سایبری و در نهایت نابودی قدرت ماهواره‌ای و فضایی کشورمان است؛ بنابراین برجام‌هایی که مطرح می‌شود ضلع مرکزی یک مثلث که همان امنیت ما است را هدف قرار داده است. به هر روی سوالی که باید به آن پاسخ داده شود این است که مذاکرات وین برای دستیابی به چه نتیجه و برجامی است؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار