به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت چند بسیج دانشجویی کشور، همایش ۱۳ دقیقه پیرامون دولت سیزدهم پیرامون برنامه و گفتمان اصلی دولت آینده با حضور چندین تن از کارشناسان و فعالین سیاسی و اجتماعی برگزار شد.
مجتبی عرب، مسئول بنیاد نهضت و مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در این نشست اظهار کرد: فهم همه ما به درستی این است که جمهوری اسلامی نیاز به تغییرات اساسی در لایه رویههای کلان، ساختارها و قواعد حکمرانی خود دارد. معمولا کنار این قضیه یک روحیه وجود دارد که باعث ندیدن واقعیت این قضیه میشود. این روحیه چیزی جز هیجانی بودن و انتظار نتایج زودبازده داشتن است که باعث میشود در مسیر اصلاحات اساسی در کشور دچار اشتباهات زیادی شویم. از طرف دیگر در اذهان چیزی مطرح میشود که همه این اصلاحات سرکاری است و واقعیت به نحوی دیگر است. مانند این مسئله شفافیت که میگویند اگر حل شود، دیگر تمامی مسائل حل خواهد شد. به نوعی محافظهکارتر و محدودتر شدهایم.
وی در ادامه تأکید کرد: ما نیاز به یک تغییرات اساسی در لایه حکمرانی کشور و بعد از آن لایه اجتماعی کشور داریم و ما در نقطه آغاز این مسیر هستیم. به دنبال دوران دولت حداکثری نباید بود و زمان آن فرانرسیده است و با این نگاه ما در بن بست هستیم و کسی را نداریم. ما در عمل با انفعال، اصلاحات اساسی را به تعویق میاندازیم. تزریق عقلانیت اصلاحگرایانه به جامعه خصوصا طیف حزبالهی از کارهای اساسی فعلی است. وضعیت ما منفی و صفر نبود اما طی هشت سال گذشته دستاوردهای مثبت و بسیار زیاد ما به سمت سفر نزدیک شد و حتی منفی نیز شده است.
عرب درمورد مسئله اساسی دولت سیزدهم گفت: هر دولتی سرکار بیاید، بیش از ظرفیت کشور و جامعه و میزان واقعی تغییر، نمیتواند کار کند. مگر اینکه کار او واقعی نباشد و صرفاً ادای کار کردن را دربیاورد. دولت بعدی یک دولت حداقلی آواربرداری است و باید این وضعیت فهمیده شود. باید مدت زیادی برویم تا بتوانیم این انحراف بسیار زیادی که به وجود آمده است را برگردانیم. این وضعیت فقط به خاطر عملکرد دولت صرف نیز نیست و از نهادهای دیگر حکمرانی نیز ناشی میشود اما دولت در حکمرانی ما نقش بسزاتر از نهادهای دیگر دارد.
او در ادامه گفت: نیاز داریم که زمانی با دولت بعد جلو برویم تا برخی راهها در بخشهای مختلف درست شود و از انحرافات اساسی برگردانیم و طرحهای کوتاه مدت اجرا شود و بعد از آن به سراغ راهحلهای بلندمدت برویم. به عبارتی مهمترین مسئله تغییر در یک میدان وسیع برای میدان دادن به این جنس ایدههاست.
مسئول بنیاد نهضت در پایان اظهار کرد: دولت آینده به جز آواربرداری از مسائل مهم و اساسی، باید با میدان دادن به افرادی که این ذهنیت را دارند، ابتدا وضعیت را به نقطه صفر برگرداند و سپس بدنهای از افرادی را داشته باشد که بتوانند با قوه تشخیص اصلاحات اساسی در دراز مدت را رقم بزنند. به عبارتی رئیس جمهوری حداکثری چهار الی هشت سال آینده در دل دولت حداقلی آینده، پرورش پیدا خواهد کرد. جز این راه، فقط به اصلاحات اساسی ضربه خواهد شد. برداشت بنده از صحبتهای مقام معظم رهبری مبنی بر دولت جوان حزبالهی نیز همین مسئله دولت حداقلی میباشد.