آخرین اخبار:
کد خبر:۹۴۰۳۵۷

هشدار لاوروف درباره مداخله نابجای غرب در قره باغ

وزیر خارجه روسیه در گفتگو با همتایان فرانسوی و آلمانی خود نسبت به هرگونه مداخله نابجا در امور قره باغ هشدار داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، وزرای خارجه روسیه، فرانسه و آلمان در یک مکالمه تلفنی آخرین وضعیت منطقه قره باغ به ویژه وضعیت مرز‌های بینجمهوری آذربایجان و ارمنستان را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش وبگاه «رادیو ارمنستان» «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه و «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان در یک تماس تلفنی ضمن پرداختن به مسائل مورد علاقه سه طرف در زمینه آخرین تحولات در در قره باغ کوهستانی و همچنین اجرای بیانیه نهم نوامبر سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه گفت‌وگوکردند.

این سه دیپلمات ارشد در این رایزنی بر اهمیت ساز و کار آتش بس و لزوم حل اختلافات با روش‌های سیاسی و دیپلماتیک تاکید کردند. وزاری خارجه کشور‌های یاد شده نقش گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا در روند مذاکرات بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان را دوباره تأیید کردند.

وزیر خارجه روسیه در این رایزنی خاطرنشان کرد که هرگونه دخالت سازمان‌های بین‌المللی در این روند تنها با موافقت باکو و ایروان امکان پذیر است.

جمهوری آذربایجان و ارمنستان چهارم آبان ۱۳۹۹ بعد از ۴۴ روز درگیری، با وساطت روسیه بر سر آتش‌بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی به توافق رسیدند. بر اساس این توافق، ارمنستان موظف شد اراضی اشغالی جمهوری آذربایجان در «آغ‌دام»، «کلبجر» و «لاچین» را تخلیه کند و کریدوری زمینی از نخجوان به جمهوری آذربایجان ایجاد کند.

چندی قبل سخنگوی وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در مورد حمایت علنی فرانسه از ارمنستان گفت، فرانسه هیچ نقشی در روند مذاکرات باکو و ایروان ندارد.

«لیلا عبدالله یوا» در واکنش به سخنان رئیس جمهور فرانسه و جانبداری علنی از ارمنستان گفت: «اول از همه می‌خواهیم تاکید کنیم که آتش بس در منطقه بر اساس بیانیه مشترکی که توسط سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه در تاریخ ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۰ امضا شده، تضمین می‌شود. نیرو‌های حافظ صلح روسیه ماموریت حفظ صلح را به آتش بس را تضمین می‌کند. ما هیچ نقشی از فرانسه در این زمینه نمی‌بینیم.»

لیلا عبدالله یوا گفت: «همانطور که بار‌ها بیان کردیم، هیچ اسیر جنگی ارمنستانی در جمهوری آذربایجان وجود ندارد. در مورد اعضای یک گروه خرابکار که در ۲۶ نوامبر سال ۲۰۲۰ پس از امضای بیانیه سه جانبه به جمهوری آذربایجان اعزام شدند، باید بگویم که آن‌ها مرتکب اقدام تروریستی شدند.»

در مورد اتهامات دروغین ارمنستان در مورد نظامیان گمشده ارمنستانی، یادآوری کنیم که همانطور که اخیراً در مشخص شده، سربازان ارمنستانی در سردخانه‌های کشور نگهداری می‌شوند.»

این دیپلمات جهوری آذربایجانی گفت: «ما از سخنان رئیس جمهور فرانسه در مورد مرمت آثار تاریخی مسلمانان استقبال می‌کنیم. با این حال، در رابطه با نام قره باغ، که رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود به آن اشاره کرد، می‌خواهم تأکید کنم که چنین وجود ندارد.»

وی در زمینه گفتگو‌های مستقیم بین باکو و ایروان گفت، بر اساس بیانیه که سران جمهوری آذربایجان، ارمنستان و روسیه در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ امضا کردند، جلساتی در سطح معاونان نخست وزیر برگزار می‌شود، بنابراین گفتگو وجود دارد، اما فرانسه نقشی در این روند ندارد.

عبدالله یوا در خاتمه افزود: «این یک مورد پنهانی نیست که فرانسه با ارمنستان ابراز همدردی می‌کند، اما به عنوان رئیس مشترک گروه مینسک (سازمان امنیت و همکاری اروپا) این کشور باید بی‌طرفی رسمی را حفظ کند. ما امیدواریم فرانسه موضع بی طرفانه اتخاذ کند.»

رئیس جمهور فرانسه سه شنبه گذشته حین استقبال از کفیل نخست وزیر ارمنستان در پاریس، خواستار خروج نیرو‌های جمهوری آذربایجای از خاک ارمنستان شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار