به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ شرایط امروز دختران و زنان در ایران مثل سایر جوامع در سراسر جهان تغییر کرده و نیازها و خواستههای آنها نیز با دختران سالها پیش تفاوتهای زیادی پیدا کرده است.
دختران امروز جامعه ایران، افرادی آگاه و تحصیلکرده هستند که داشتن شغلی مناسب و برخورداری از حقوق اجتماعی برابر با مردان از مهمترین اولویتهای زندگی آنها محسوب میشود.
تبعیض جنسیتی و عدم برخورداری دختران و زنان از حقوق اجتماعی یکسان در مقایسه با حقوقی که مردها از آن برخوردار هستند، از جمله مباحثی است که میتواند موضوع ساعتها بحث در حوزه حمایت از دختران قرار بگیرد.
در حالی که چالش اصلی بسیاری از مسئولان که خود را در حوزه زنان فردی دغدغهمند و دارای حس مسئولیت معرفی میکنند مسائل حاشیهای و پیش پا افتاده است، اولویتهای زندگی اغلب دختران و زنان ایرانی چیزی فراتر از این موارد هستند و رنج زیادی را تحمل میکنند.
بیکاری پس از پایان تحصیلات دانشگاهی، عدم برخورداری از حقوق اجتماعی برابر با مردان و فراهم نبودن شرایط ازدواج که اغلب جوانان دختر و پسر را درگیر خود کرده است از اصلیترین معضلاتی به شمار میروند که زنان را هم به اندازه مردان و حتی بیشتر دچار آسیب کرده است.
نامزدهای انتخاباتی این روزها به زعم خود، سخت مشغول ارائه تبلیغات جذاب و مخاطب پسند به اقشار مختلف مردم جامعه برای جلب توجه آنها هستند و در این میان زنان و دختران نیز رأی قابل توجهی دارند که هر کدام از کاندیداهای داوطلب انتخابات ریاست جمهوری سعی در جلب نظر آنها دارند.
یکی از ایجاد شرایطی برای ازدواج آسان برای دختران و پسران میگوید و دیگری وعده برخورداری دختران از حقوق اجتماعی یکسان در کنار مردان را سر میدهد و هر دوی موارد یاد شده جزو مسائلی هستند که طی سالهای اخیر کمتر مسئولی به تحقق آنها پرداخته است.
امان الله قرائی مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو اظهار کرد: زنان و دختران ایرانی امروزه نسبت به گذشته از آگاهی و شناخت کافی درباره حقوق واقعی خود اطلاعات دارند و نمیتوان با بیان حواشی ساده و بی اهمیت آنها را گول زد.
وی اضافه کرد: برخی از نامزدهای انتخاباتی سعی در جلب نظر دختران دارند تا رأی آنها را به خود اختصاص بدهند اما راه غلطی را در پیش گرفتهاند و انتخاب دختران و زنان در این دوره توأم با آگاهی و شناخت است.
این جامعه شناس تصریح کرد: دختران در جامعه امروز نیازمند توجه مسئولان در مواردی چون داشتن شغل مناسب و در خور شخصیت والا و مقدس آنها هستند و با وعدههای انتخاباتی کم اهمیتی چون آزادی ظاهری و آب بازی و چند وعده با محتوای سخیف این چنینی دیگر گول نمیخورند.
به گفته قرائی مقدم اولویتهای زندگی دختران امروز با چند سال پیش تفاوتهای فاحشی دارد و نامزدهای انتخاباتی نمیتوانند آنها را درگیر حواشی کم اهمیت کرده و از آنها سوءاستفاده کنند.
وی همچنین موفقیت دختران و زنان در عرصههای مختلف اجتماعی را در گرو داشتن حقوق برابر با مردان دانست و تاکید کرد: در صورتی میتوان از دختران و زنان یک جامعه توقع سرزندگی و نشاط داشت که زیر ساخت های آن توسط مسئولین مهیا شده باشد و از آنها تنها در ایامی چون انتخابات و تبلیغات انتخاباتی به عنوان ابزار تبلیغات سوء استفاده نکرد.
این جامعه شناس ضمن ابراز تأسف از اظهارنظرهای سخیف برخی از نامزدهای انتخاباتی پیش از برگزاری انتخابات درباره دختران و زنان یادآور شد: این گروه از جامعه نسبت به مردان به مراقبت بیشتری نیاز دارند و شادابی و نشاط جامعه در گرو داشتن دختران و زنانی شاد و برخوردار از حقوق اجتماعی برابر با مردان است.
قرائی مقدم پرداختن یکی از کاندیداهای داوطلب انتخابات به مسائل حاشیهای چون آب بازی و اظهار نظر وی درباره نوع حجاب دختران وزنان را ناشی از نداشتن شناخت درست او از دختران ایرانی برشمرد و گفت: این قبیل حرفها دیگر جذابیتی برای دختران آگاه ایرانی ندارد.
وی تصریح کرد: کمتر دختر و پسر ایرانی را میتوان پیدا کرد که به شرط فراهم بودن شرایط ازدواج آسان، این موضوع را در اولویت زندگی خود قرار ندهد و تا امروز مسئولان در راستای فراهم کردن شرایط ازدواج آسان و ساده که جزو خواستههای مکرر مقام معظم رهبری هم به شمار میرود، اقدام خاصی را انجام ندادهاند.
این جامعه شناس تاکید کرد: حتی اگر جوانی به هر دلیلی قصد ازدواج و تشکیل خانواده نداشته باشد مسئولان موظف هستند اسباب داشتن شغلی مناسب جهت تامین هزینههای زندگی را برای او فراهم کنند تا از وقوع سایر آسیبهای اجتماعی و جرائم و بزهکاریهای مختلف در جامعه جلوگیری شود.
قرائی مقدم گفت: مسئولان در جایگاههای مختلف از رئیس جمهور گرفته تا سایر متولیان در حوزههای اجرایی باید ضمن فراهم کردن شرایط شغلی مناسب و یکسان برای دختران و پسران در راستای تسهیل ازدواج آنها تلاش کنند و بدانند که دوره گول زدن جوانان با شعارهای بی محتوا و بیفایده به پایان رسیده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه تعداد دختران و زنان کارتن خواب و بیخانمان در کشور رو به افزایش است و نامزدهای انتخابات اگر واقعا در حوزه زنان دغدغهای دارند، برای ساماندهی صحیح و اصولی این افراد و ایجاد شغل مناسب و امیدبخشی به دختران و زنان چارهای اساسی بیندیشند.
روز دختر تنها بهانهای هر چند کوتاه است برای یادآوری به دختران و زنان که از بهترین آفریدههای خداوند هستند و تلنگری به جا به مسئولان و مدیرانی که توجه آنها به دختران تنها به مواقعی که نیازمند حضور زنان و دختران مثل ایام انتخابات هستند، معطوف شده است.