گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ثبت رکورد فوتیهای بیماری کرونا و افزایش آمار مبتلایان همه را شوکه کرد؛ با این حال برخی کارشناسان براین باورند باید در آینده منتظر ثبت رکوردهای تازهای در این زمینه باشیم.
کارشناسان حوزه سلامت و درمان میگویند سرایت بسیار بالای کرونای دلتا در سراسر کشور موج سهمگینی از بیماران را روانه مراکز درمانی کرده و با توجه به اینکه برخی از مراجعان به مراکز درمانی نیاز به بستری داشتند تمام ظرفیت تختهای بیمارستانی در بخشهای بستری عادی و مراقبتهای ویژه تکمیل شده است که این اتفاق نهایتاً منجر به افزایش تعداد موارد فوتی شده و و متاسفانه این سونامی نفسهای کادر درمان را به شماره انداخت.
همزمان با خیز موج پنجم کرونا مدافعان سلامت هشدار داده بودند اگر کرونا دلتا شیوع پیدا کند قدرت سرایت آن ۶۰ برابر آلفا خواهد بود و همچنین میزان بستری آن نسبت به واریانت آلفا دو برابر بیشتر است و فاجعهای انسانی رخ داد. اما متاسفانه این مشکلات به همراه ساده انگاری مردم در برگزاری مجالس مهمانی، عروسی و سفرهای غیر ضروری و روند قطره چکانی واکسیناسیون دست به دست هم داد تا کشور را وارد پیک پنجم کند.
استان آذربایجان شرقی هم از وضعیت نامناسب این روزها مستثنی نیست وضعیت افزایش چشمگیر آمار بستری بیماران کرونایی و مراجعات به بیمارستانهای آذربایجان شرقی در موج پنجم شیوع ویروس کرونا مردم و مسئولان حوزه سلامت این استان را نگران کرده است.
به گفته مسئولان حوزه سلامت شیب بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای آذربایجان شرقی تندتر شده است و احتمال داده میشود که در نیمه اول شهریورماه وضعیت شیوع ویروس کرونا در آذربایجانشرقی از لحاظ بار مراجعات به بیمارستانها، بستری و ابتلا وخیمتر شود.
روزبه رجایی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم از بستری بودن ۱۷۲۱ بیمار کرونایی در بیمارستانهای آذربایجان شرقی خبر داد.
روزبه رجایی با اشاره به مجموع بیماران کرونایی بستری در استان، میافزاید: این تعداد بیمار، یک رکود برای استان محسوب میشود و برای اولین بار از آغاز بیماری کرونا در کشور است که تعداد بیماران کرونایی بستری شده در استان به تعداد ۱۷۲۱ نفر میرسد.
وی ادامه میدهد این وضعیت نشان میدهد که تعداد بیماران مراجعه کننده و بستری شده در استان و به خصوص شهر تبریز که نشان دهنده گردش ویروس در جامعه است، روند افزایشی را در پیش دارد.
رجایی تاکید میکند: بر اساس منحنی بروز بیماری کرونا، ما همچنان در بخش صعودی پیک پنجم بیماری در استان قرار داریم و هنوز به قله و اوج بیماری نرسیدیم.
محمدحسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در آذربایجانشرقی گفت: شمار افراد کرونایی بستری در بیمارستانهای استان به اوج خود رسیده است.
صومی با تاکید بر اینکه همه باید دستورالعملهای بهداشتی را به دقت رعایت کنند، ادامه میدهد: امروز پیام اصلی ما به مردم، عدم حضور در تجمعات است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه خوشبختانه روند واکسیناسیون به خوبی انجام میشود، میگوید: روزانه ۲۵ هزار نفر واکسینه میشوند. تا به امروز بیش از ۳۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال آذربایجان شرقی در مقابل کرونا واکسینه شده اند.
براساس گزارش وزارت بهداشت تا کنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دُز رسید. در شبانه روز گذشته با تزریق ۷۶۴۱۸۵ دُز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه دوباره شکسته شد.
از دیروز تا امروز ۳ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۸۷۱ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۳۷۷ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۶۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۴ هزار و ۲۲ نفر رسید.
خوشبختانه تاکنون ۴ میلیون ۲۰ هزار و ۸۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و ۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۸ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۲۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
شایان ذکر است، کارشناسان حوزه سلامت و درمان معتقد هستند درصورت بیتوجهی به اهمیت قطع زنجیره انتقال با اجرای محدودیتهای جدید به عنوان بهترین و کم هزینهترین راهکار کوتاه مدت در این دوره در روزهای آینده رکوردشکنیهای کرونایی بدون تردید همه را شوکه خواهد کرد.