
تعرفه بخش خصوصی ۴ برابر بخش دولتی/ نظام سلامت باید یک تعرفه داشته باشد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، شهرام غفاری، مدیر کل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی در گفتگوی تلفنی با برنامه «گفتگوی اجتماعی» در مورد بیمههای درمانی و مشکلات آن گفت: در حال حاضر نظام سلامت دارای سه تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی در بخشهای دولتی، عمومی غیردولتی و بخش خصوصی است که اختلاف تعرفههای بخش خصوصی ۴ برابر بخش دولتی است.
وی افزود: بیمهها بر اساس قانون تعرفههای دولتی را پوشش میدهند و این نقطه ضعف بیمه هاست که نمیتوانند تمام تعرفهها را پوشش دهند و این مهم نیازمند پیگیری مسئولین و بازنگری دارد تا با اعلام یک تعرفه از پرداخت هزینههای درمانی از جیب مردم کم کنند.
غفاری با تاکید بر اینکه نظام سلامت ما نیازمند بازنگری و بازطراحی است تصریح کرد: وقتی مشکلات اقتصادی شدید میشود مردم نیازمند حمایت بیشتری در بحث درمان هستند و مسئولین میبایست در زمان کرونا وحدت فرماندهی در نظام سلامت ایجاد کنند.
مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: تنها دلیلی که بیمهها نمیتوانند انتظارات را آنگونه که هست برآورده کنند محدودیت منابع است و اگر ناکارآمدی در مدیریت درست شود ۲۰ تا ۳۰ درصد منابع نیز بهتر خواهد شد و انتظارات هم متناسب با منابع میشود.
غفاری با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ درصد هزینههای درمانی در بیمارستانهای دانشگاهی و دولتی توسط بیمه تامین اجتماعی و تنها ۱۰ درصد توسط بیمه شده پرداخت میشود و در بیمارستانهای خصوصی این روند برعکس است گفت: بیش از ۸۰ درصد بیمارستانهای موجود دولتی هستند و هزینه درمان بیماران کرونایی در بیمارستانهای تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی رایگان است.
مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی افزود: تامین اجتماعی در ۴ ماهه ابتدای امسال ۵۱ میلیارد تومان هزینه سی تی اسکن و ۵۵۰ میلیارد تومان بابت ۹۳۶ هزار ویال رمدیسیور به ۲۰۰ هزار بیمار پرداخت کرده است.
وی با اشاره به اینکه امروز به دلیل مسائل اقتصادی و تورم شتاب هزینه بیشتر از شتاب درآمد است گفت: تامین اجتماعی با توجه به اینکه هم باید میزان مستمریها را متناسب با تورم افزایش دهد و هم باید هزینههای درمان را پوشش دهد با شرایط فعلی و کرونا آنگونه که انتظار میرود نمیتواند رضایت بخش عمل کند.
غفاری در رادیو گفتگو ادامه داد: اگر نرخ اشتغال افزایش یابد و تورم کاهش یابد تامین اجتماعی میتواند خدمات بهتری ارائه دهد، ولی متاسفانه وقتی بیمه پرداز کم و بازنشسته زیاد میشود بالانس درآمدی سازمان تامین اجتماعی هم بهم میخورد.
مدیرکل درمان غیر مستقیم سازمان تامین اجتماعی گفت: با توجه به اینکه منبع اصلی درآمد تامین اجتماعی از محل واریز حق بیمه شاغلین است و امروز نسبت به گذشته که ۲۵ نفر شاغل کار و حق بیمه پرداخت میکردند و یک نفر مستمری بازنشستگی میگرفت این روندکاهش یافته و اکنون تنها ۵ /۴ نفر شاغل حق بیمه پرداخت میکنند و یک نفر مستمری بازنشستگی دریافت میکند.