گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیرارسلان قراگزلو؛ ۹ مهر، سالروز شهادت نوجوان غیور فلسطینی، محمد الدوره را روز همبستگی با کودکان و نوجوانان فلسطینی نامیدهاند تا یاد و خاطره این مردان کوچک دفاع از سرزمینهای مقدس گرامی داشته شود.
۲۱ سال پیش در سال ۲۰۰۰ میلادی، در نهم مهر سال ۱۳۷۹ و در چنین روز "محمد الدره" نوجوان ۱۲ ساله فلسطینی هنگامی که پشت پدرخود مخفی شده بود تا از آتش نظامیان صهیونیستی در امان باشد، توسط نظامیان صهیونیست، در حالی که شبکههای تلویزیونی آن را فیلمبرداری میکردند حدود ۴۵ دقیقه هدف تیرهای مستقیم قرار گرفت و پدر را زخمی و فرزند را شهید کردند. جامعه بینالمللی باید به گونهای روشن مشخص کند که همچنان نسبت به کمک به طرفین برای اعتمادسازی مجدد و ایجاد شرایطی برای مذاکرات موثر، متعهد باقی میماند.
درگیری اسرائیل و فلسطین را نمیتوان تنها یکی از درگیریهای منطقه خاورمیانه دانست. این مشکل از بسیاری جهات زخم عمیق و کهنهای است که بر تنشها و منازعات در خاورمیانه دامن زده است. سرزمین فلسطین قریب یک قرن تحت اشغال دو نیروی انگلیسی و صهیونیستی است، کودکان فلسطینی در شرایط اشغال پا به دنیا نهاده اند و از همان آغاز نگاه اشغالگران به آنها یک نگاه حذفی بوده است، زیرا صهیونیستها با آگاهی از اینکه ماهیت اشغالگرانه اش هرگز از سوی جامعه فلسطینی پذیرفته نخواهد شد، کودکان فلسطین را به عنوان یک رزمنده فلسطینی در آینده به شمار میآورد و حذف این رزمنده آینده را در راستای تداوم موجودیت خود در نظر میگیرد.بر این اساس حمایت از ملت فلسطین که از آغاز تولد در معرض خشونت ناشی از تبعیض نژادی صهیونیستها قرار دارند یک تکلیف جهانی است.
تمام این اتفاقات منجر به تشدید خشم و ناامیدی مردم فلسطین و سرخوردگی عمیق میان مردم اسرائیل شده است. موجب تقویت تندروها و تضعیف میانهروها در هر دو طرف شده است. بدتر شدن اوضاع، خلاء خطرناکی در جامعه بینالمللی است، همانگونه که بحرانها در جاهای دیگر نیازمند توجه رهبران جهان است. دودستگیها و اختلافات داخلی درکرانه غربی، بعد نگران کننده جدیدی را درراستای فلج نمودن اتحاد فلسطینیان و از بین بردن دموکراسی و حاکمیت قانون به آن افزوده است.
امروز، بزرگترین جرم نوجوانان فلسطین، زاده شدن در سرزمین مادری شان است. برخورد نظامیان اشغالگر با این کودکان، زننده و غیرانسانی است. گرچه شهادت محمد الدوره اولین داستان دردناکی بود که احساسات بشری در سراسر جهان را جریحه دار کرد، اما سرزمین فلسطین اکنون شاهد فجایعی بسیاری از این نوع است که کودکان زیرآتش حملات هلی کوپترها، هواپیماها و توپخانههای اسراییلی جان میسپارند.
حمایت از تعیین سرنوشت فلسطین توسط مردم آن و تاسیس یک کشور مستقل فلسطین از ارکان اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.. پس از ۶۰ سال از اشغال فلسطین، غزه سندی گویا از جنایاتی است که بر مردم فلسطین رفته است و اکنون نیز پس از ۶ دهه سازمان ملل که خود در رنج مردم فلسطین دست داشته است با سکوت و یا بی عملی خود تنها نظاره گر فاجعه انسانی درنوار غزه است. جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه در کنار مردم فلسطین است و به حمایت از فلسطین ادامه خواهد داد.
امیرارسلان قراگزلو - دبیر واحد سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.