گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، "زهرا مهران راد"؛سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص روند برگزاری انتخابات در عراق و نتیجه آن گفت: با نگاهی به روند انتخابات اخیر پارلمانی در عراق نکات مهم و اساسی را میتوان احصا کرد و در مورد این انتخابات ارزیابی نمود.
وی ادامه داد: نکته اول آن است که از دو سال قبل آمریکا با سه سناریو با انتخابات عراق روبرو شد سناریوی اول این بود که انتخابات در این کشور به تاخیر بیفتد، سناریوی دوم بحث طرح تقلب در انتخابات بود که به این روش بتوان با هر شیوهای تقلبی گسترده در انتخابات را رقم زد و سناریوی سوم که مربوط به بعد از برگزاری انتخابات بود در حقیقت حهت دهی به اعتراضاتی سنگین و پرجمعیت برای به هم زدن امنیت در عراق بود.
صدرالحسینی با بیان اینکه آمریکاییها علاقهای به تغییرات در عراق پس از برگزاری انتخابات نداشتند، گفت:، اما اتفاقی که در عمل رخ داد این بود که مرجعیت عراق و همه گروهها و جریانهای سیاسی موثر به دنبال برگزاری انتخابات در عراق بودند و علی رغم اینکه این اتفاق دو مرحله با تاخیر مواجه شد، اما دست آخر با حضور ۴۴ درصدی مردم برگزار شد.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید بر اینکه آمریکاییها در مرحله اول اقداماتی بسیار پیچیده و خصمانه انجام داده اند و آن این بود که به طور سیستمی تقلبی را در جریان انتخابات عراق مدیریت کردند، یادآور شد: آمریکاییها به دنبال این نبودند که از درون این تقلب جریانهای مخالف اسلامیها پیروز شوند بلکه آنها به دنبال این بودند که یکی از جریانهای اسلامی اتفاقا اکثریت آراء را کسب کند که شاید بتواند به این ترتیب اختلافات بین جریانهای اسلامی را دامن بزند و روند آشفته سازی و بی دولت کردن در عراق را دنبال کند.
وی ادامه داد: در حقیقت در این سناریو که بازنده اصلی آن در برگزاری انتخابات آمریکاییها بودند تقلب صورت گرفته باعث شد اختلافاتی بین جریانهای شیعه ایجاد شود که در این مسیر پلن دوم سناریوی آمریکا به نتیجه نرسید.
صدرالحسینی پلن دوم این سناریو را جریانهایی دانست که آراء کمتری کسب کرده بودند و براساس پیش بینی آمریکاییها بنا بود علیه پیروز انتخابات حرکتهای غیرمنطقی و آشوب طلبانه را مدیریت کنند. به این ترتیب شرایط کشور به دست خود جریانهای اسلامی به آشوب کشیده شود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد:، اما در این مقطع آمریکاییها موفق نشدند به هدف خود دست یابند، چون جریانهایی که آرای کمتری داشتند ضمن اعتراضهای قانونی و با رعایت همه دستورالعملهای اعتراضی وارد صحنه شدند و حرف آنها اعتراض به نتیجه انتخابات بود نه اصل آن.
وی افزود: براین اساس جریانهای اقلیت به دنبال تشکیل فراکسیون اکثریت برای تعیین نخست وزیر میباشند لذا روند انتخابات از یک سو به ضرر آمریکاییها و از سوی دیگر به نفع گروهی که آمریکا به خاطر آنها تقلب سیستماتیک در انتخابات راه انداخته بود، نشد و این یعنی بن بست آمریکا در طراحیها و سناریوهای خود به منظور به هم ریختن فضای آرام در عراق.
صدرالحسینی در پایان خاطرنشان کرد: از این منظر در حال حاضر باید منتظر ماند تا نظرات نهایی کمیسریای عالی انتخابات در مرحله اول در اعتراض به انتخابات نظر خود را اعلام کند و در مرحله بعد باید منتظر انتخاب فراکسیون اکثریت پارلمان باشیم. در مجموع ذکر این نکته ضروری است که برگزاری انتخابات در عراق به نفع ملت عراق و جریانهای مقاومت منطقه بوده است.