به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری ذبیحالله خداییان سخنگوی قوه قضاییه برای پاسخ به سوالات خبرنگاران آغاز شد.
خداییان گفت:فردا رئیس قوه قضاییه به استان خوزستان سفر میکند و در این سفر مسئولان عالی قضایی حضور دارند و به شهرستانهای این استان میروند تا مشکلات مردم را رسیدگی کنند. سفرهای رئیس قوه قضاییه مسئله محور هستند و به مسائل رسیدگی و برای آنها تصمیم گیری میشود.
وی گفت: زندانیان بارها گلایهمند بودند که بلاتکلیف هستند و یا به صحبت کردن با دادستان نیاز دارند و به آنها دسترسی ندارند که در دوره تحول مسائل رسیدگی شد و در سه ماهه ریاست حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای اقداماتی انجام شد و خودشان ۳ بار از زندانها بازدید داشتند که بی سابقه بوده و حدود ۲۹ هزار بازدید روسای زندانها، دادستانها از زندانها و ۷ هزار ملاقات آنلاین از زندانها داشتیم و ۱۵ هزار زندانی به مرخصی رفتند و بیش از ۲ هزار نفر عفو خوردند و در ۲۳ هزار زندانی مشمول ارفاق شدند و از طریق. ۲ هزار ۵۰۰ نفر از پا بند الکترونیک استفاده کردند و رئیس قوه قضاییه تاکید کردند تا زمانی که فردی جرمش اثبات نشده نباید به زندان برود و زندانیان با خانواده خود در ارتباط باشند.
خداییان درباره شکایت از روحانی گفت: به دلیل اینکه ایشان روحانی هستند پرونده شکایت از وی باید در دادگاه ویژه روحانیت باشد و هنوز چیزی به دادگاه انقلاب نرسیده است.
خدائیان گفت: درگاه الکترونیکی ثبت من ایجاد شده است، در این درگاه تمام بخشهای سازمان ثبت اسناد و املاک خدمات خود را ارائه میدهند.
وی افزود: سامانه امضا الکترونیکی طراحی شده و از شنبه در یکی از استانها به صورت آزمایشی در دسترس مردم قرار میگیرد. در سامانه امضا الکترونیکی احراز هویت و امضا به صورت الکترونیکی انجام میشود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: زندانیان در مورد بلاتکلیفی خود گلایهمند بودند. در دوره تحول و تعالی وضع زندانها در دستور کار قرار گرفت. در مدت ۱۰۰ روز از دوره مدیریت حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای اقدامات صورت گرفته با هیچ دورهای قابل مقایسه نیست.
وی ادامه داد: در این مدت ۲۹۰۰۰ بازدید از زندان توسط روسای کل، دادستانها و قضات دادگستری صورت گرفته است. بیش از ۷۰۰۰ ملاقات الکترونیکی صورت گرفته است. بیش از ۱۵۰۰۰ نفر در این مدت به مرخصی رفتند. بیش از ۲۳۰۰ نفر مشمول عفو شدند که این سوای عفو اخیر است. قریب به ۲۳۰۰۰ زندانی مشمول نهادهای ارفاقی شدند. حدود ۲۵۰۰ نفر از پابند الکترونیکی استفاده کردهاند.
ورود دستگاه قضایی به ماجرای سیلی زدن به استاندار جدید تبریز
خدائیان گفت: در مورد اتفاق سیلی زدن به استاندار جدید تبریز بلافاصله دادستان تبریز دستور رسیدگی به موضوع را صادر کرد.
وی افزود: شخص خاطی به اتهام اخلال در نظم بازداشت و هم اکنون با قرار تامین در بازداشت است. مطالبی که به نقل از وی در فضای مجازی منتشر شده جعلی است و صحت ندارد. انگیزه وی شخصی بوده است. با چنین اعمالی برخورد قاطع میکنیم.
خدائیان تصریح کرد: خانم زاغری دو محکومیت داشتند؛ محکومیت قبلی که تحت مراقبت الکترونیکی بودند به اتمام رسیده است. محکومیت دیگر قطعی شده؛ اما هنوز پرونده جهت اجرا به اجرای احکام دادسرا واصل نشده و به اجرا گذاشته نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: اینطور نیست که هر کارمند یا قاضی به اطلاعات تمام شهروندان دسترسی داشته باشند. در سازمان ثبت که بنده رئیس سازمان هستم دسترسی به اطلاعات مردم ندارم. در سیستم قضایی هم شعب فقط به اطلاعات خاصی که در آن پرونده هست دسترسی دارند. همکاران ما دسترسی خاصی به اطلاعات مردم که در سامانههای قضایی هستند، ندارند.
وی در مورد حکم سارق بادام هندی گفت: در این پرونده خاص میزان مال به سرقت رفته ناچیز است؛ اما شخص سارق سابقه دارد. او پیشتر در سرقت از منازل به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده است و در زمان این حکم تعلیقی مرتکب جرم شده است. در پرونده دادسرایی از وی در مورد سرقت طلا و جواهر و گوشی نیز شکایت شده که منع تعقیب صادر شده است.
بررسی ادعای آزمایش برخی داروهای وارداتی روی سه هزار بیمار کرونایی از سوی رئیس سازمان بازرسی
سخنگوی دستگاه قضا در ارتباط با بررسی ادعای آزمایش برخی داروهای وارداتی روی سه هزار بیمار کرونایی از سوی رئیس سازمان بازرسی گفت: رئیس سازمان بازرسی بعد از اینکه یکی از مسولین سابق این موضوع را مطرح کردند شخصا موضوع را پیگیری کردند و ان مسول موضوع را به شخص دیگری ارجاع دادند، و آن شخص نیز منکر چنین موضوعی شده بود. بعد از پیگیری از وزارت بهداشت نیز به نتیجهای نرسیدند و اظهار کردند چنین موضوعی صحت نداشته است.