به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در بخشنامهای اولویت پرداخت وامهای دانشجویی نیمسال اول تحصیلی را اعلام کرد. مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تقویم زمانبندی اعطای وامهای دانشجویی در نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ به همراه جدول زمانبندی و مبالغ وامهای دانشجویی را به روسای دانشگاهها ابلاغ کرد.
سامانه دانشجویی (پورتال صندوق) برای ثبت تقاضای دانشجویان از ۴ آبان ۱۴۰۰ تا یک دی ۱۴۰۰ فعال خواهد بود و ضرورت دارد تمامی دانشجویان متقاضی واجد شرایط نسبت به ثبت تقاضای خود در سامانه مذکور براساس جدول زمانبندی اقدام کنند.
به منظور تسریع در واریز و تسهیل در پیگیری لیست وامها و همچنین جلوگیری از طولانی شدن فرآیند پرداخت مقتضی است ضمن پرهیز از ارسال لیستهای متعدد برای هر نوع وام، کمترین تعداد لیست با بیشترین تعداد نفرات به صورت دقیق و مستند در مدت زمان تعیین شده در جدول وامها تنظیم و پس از تأیید معاون دانشجویی از طریق فاز ۲ به این صندوق ارسال گردد.
سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی گفت: هدف اصلی ما در بازگشایی دانشگاه گام به گام و تدریجی است که دانشجویان به مشکلی برخورد نکنند.
مهدی واحدی، سرپرست معاونت دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی، درباره بازگشایی حضوری دانشگاهها و آمادگی خوابگاهها با توجه به شیوع احتمالی موج ششم گفت: دانشگاهها تابع مصوبات ستاد ملی کرونا هستند. البته ستاد ملی کرونا هم معمولا مصوبات کلی دارد و در جزئیات دست نهادهایی که باید آنها را اعمال کند، باز میگذارد تا خودشان بتوانند در شوراهای تخصصی بحث را از جهات مختلف مورد بررسی قرار دهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: به عنوان مثال دانشگاههای علوم پزشکی از سرگیری آموزش حضوری را آغاز کردند و این اقتضای رشتههای پزشکی است. البته واکسیناسیون دانشجویان حوزه پزشکی خیلی زودتر انجام شد، اما در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری واکسیناسیون دیرتر شروع شد. بدین صورت که اعضای هیئت علمی و کارکنان از مرداد ماه و دانشجویان از شهریور ماه واکسینه شدند.
واحدی درباره میزان واکسیناسیون جامعه دانشگاهی در تهران افزود: در حال حاضر بر اساس آمارهای موجود به وضعیتی از نظر میزان واکسیناسیون رسیدهایم که به لحاظ پروتکلی مورد قبول است. میتوانیم اعلام کنیم بیش از ۷۰ درصد جامعه دانشگاهی حداقل در دانشگاههای استان تهران هر دو دوز واکسن را تزریق کردند. در دانشگاه علامه نیز حدود ۷۰ درصد کارکنان، اساتید و دانشجویان تزریق هر دو دوز را انجام دادهاند.
معاون اداری مالی و مدیریت منابع دانشگاه فنی حرفهای از کسری اعتبار ۴۹۱ میلیارد تومان تا پایان سال جاری خبر داد.
غلامرضا زمانی در حاشیه نشست ستاد بازگشایی دانشگاه گفت: در هفت ماه سال جاری مبلغ ۵۳۷ میلیارد تومان از اعتبارات دانشگاه صرف پرداخت حقوق پرسنل به رسمی، پیمانی و قراردادی دانشگاه شده است و پیش بینی میشود این رقم تا پایان سال جاری به مبلغ ۹۸۰ میلیارد تومان افزایش یابد.
وی ادامه داد: افزایش هزینههای تمام شده خدمات آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه از یک سو و اختصاص کل درآمد اختصاصی دانشگاه به پرداخت معوقات کارمندان دانشگاه کسری اعتبارات هزینههای دانشگاه را بیشتر نمایان کرده است.
وی ادامه داد: علی رغم تغییر دفتر امور آموزشهای عمومی سازمان برنامه و بودجه به امور آموزش عالی، تاکنون اصلاح خاصی در خصوص سرانه دانشجویی این دانشگاه و همسان سازی آن با سایر دانشگاهها رخ نداده است.
زمان دریافت آثار سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی؛ ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسـلامی تا پایان آبان ماه تمدید شد.
دبیرخانه سیزدهمین جشنواره بینالمللی فارابی به دلیل تماسهای علاقمندان به ویژه دانشگاهها، پژوهشگاهها و موسسات پژوهشی، مراکز حوزوی و ناشران، برای ثبت و ارسال آثار، زمان ثبت آثار در سامانه را تا پایان آبانماه تمدید کرده است و این مدت مجددا تمدید نخواهد شد.
تمامی پژوهشـگران حوزه علـومانسـانی و اسـلامی، دانشگاهها، موسسات پژوهشی، مراکز حوزوی و ناشران تنها تا پایان روز یک شنبه سی ام آبان ماه ۱۴۰۰ فرصت دارند، آثار خود را شامل کتاب پژوهشی گـزارش نهایی پژوهش رساله دکتری و پایاننامه کارشناسیارشد که در سه سال گذشته (از ابتدای فروردین ۱۳۹۷ تا پایان اسفند ۱۳۹۹) انجام شده است، در سایت جشنواره به نشانی (WWW.FARABIAWARD.IR) ثبت کنند.
دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پس از دو سال تعطیلی کمکم برای حضور دانشجویان و آموزش حضوری آماده میشود؛ البته بازگشایی دانشگاهها به طور کامل شاید اتفاق نیفتد؛ چرا که وزیر علوم آموزش حضوری را به دانشگاهها واگذار کرده و دانشگاههایی که شرایط بازگشایی دارند با توجه به وضعیت شهرها میتوانند نسبت به حضور دانشجویان تصمیم گیری کنند.
وزیر علوم در این خصوص اعلام کرد:ما اختیار بازگشایی مراکز آموزش عالی و آغاز آموزش حضوری دانشجویان را به دانشگاهها و موسسات آموزشی دادیم تا این مراکز بر اساس امکاناتی که دارند برای حضور دانشجویان اولویت بندی کنند و مشخص شود کدام گروهها میتوانند در دانشگاهها حضور فیزیکی داشته باشند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: نگاه و سیاست وزارت علوم در مورد بازگشایی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این است که به مرور دانشجویان در این مراکز حضور فیزیکی داشته باشند.
وزیر علوم تاکید کرد: در حال حاضر ستاد ملی مقابله با کرونا اجازه بازگشایی دانشگاهها و آغاز آموزش حضوری دانشجویان را صادر کرده است؛ اما همانطور که عنوان شده دانشگاهها بر اساس شرایط و امکانات خود، حضور دانشجویان را اولویت بندی میکنند.
وی افزود: البته امکان حضور برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که فعالیتهای آزمایشگاهی و عملی داشتند در دانشگاهها وجود داشت، اما بحث آموزش حضوری ما درمورد دانشجویان سال اول کارشناسی ارشد و مقاطع کارشناسی است که برای حضور آنها دانشگاهها برنامه ریزی خواهد شد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد گفت: سامانه کلاسهای مجازی که امروز مانع ورود برخی دانشجویان شده بود، برطرف شد.
رضا همدانچی، مدیر روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سامانه کلاسهای مجازی دانشجویان امروز با مشکلاتی مواجه و دانشجویانی که بدهی شهریه داشتند نمیتوانستند وارد سامانه شوند.
وی افزود: این مشکل در حال حاضر برطرف شده و دانشجویان میتوانند از این سامانه استفاده کنند.
مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم ، با اشاره به آخرین وضعیت وامهای دانشجویی گفت: وامهای دانشجویی در سال جاری ۳۰ درصد برای دانشجویان مجرد افزایش یافته است و این افزایش برای متاهلین دو برابر است.
وی افزود: مهلت ثبت نام تا اوایل دی ماه است ودانشجویان فرصت دارند که در این مدت زمان در نظرگرفته شده نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
گنجی در خصوص نحوه پرداخت وامهای دانشجویی نیز گفت: هر زمانی که دانشگاهها مدارک دانشجویان را تایید و به صندوق ارسال کنند وامها بلافاصله پرداخت خواهد شد. حتی صندوق رفاه آمادگی دارد که هر زمان مدارک دانشجویان تکمیل شود بلافاصله وامها واریز میشود. در ضمن محدودیتی برای متقاضیان قائل نیستیم و تلاش ما این است که تمام درخواست وامها را واریز کنیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان در خصوص احتمال بازگشائی دانشگاهها و مشکلات بودجه رفاهی که مورد اعتراض مسئولین دانشگاهها است، گفت: ما با اطمینان خاطر به دانشگاهها اعلام میکنیم که نگران وضعیت بودجه رفاهی و تغذیه دانشجویان نباشند چرا که صندوق رفاه پیش بینیهای لازم را در این خصوص دارد.
ثبت نام وامهای دانشجویی سال تحصیلی جاری از سوی صندوق رفاه دانشجویان آغاز شده و دانشجویان میتوانند تا پایان آذرماه با مراجعه به پورتال صندوق رفاه نسبت به ثبت نام خود اقدام کنند.
وامهای دانشجویی شامل ۵ نوع وام تحصیلی، شهریه، ودیعه مسکن، وام ویژه دکتر و وام ضروری است که امسال با ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به دانشجویان پرداخت میشود.
وام ودیعه مسکن متاهلی از جمله وامهایی است که صندوق رفاه دانشجویان به دانشجویان متاهل پرداخت میکند که نسبت به سال قبل با تغییراتی مواجه شده است.