به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور کبگانیان، دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور در حاشیه جلسه این ستاد در جمع خبرنگاران گفت: جلسه ۱۵۵ ستاد جامع نقشه علمی کشور با حضور اکثریت اعضا برگزار شد.موضوع جلسه ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی کشور بود .
وی افزود: وزارت بهداشت گزارشی را در این زمینه ارائه کرد همچنین معاون آموزشی وزارت بهداشت گزارشی را از عوامل موثر بر ظرفیت دانشگاهها ارائه داد در این گزارش به منابع مالی و نیروی انسانی دانشگاهها و بازار کار و تعداد داوطلبان اشاره شد.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: به نظر میرسد مسئولان وزارت بهداشت با افزایش ورودی در دانشگاههای پزشکی موافق هستند البته معتقدند که ظرفیت رشتههای پزشکی عمومی کمتر از ظرفیت رشتههای پزشکی تخصصی افزایش یابد.
وی اضافه کرد:اعضای ستاد اشکالاتی را به توزیع پزشک مطرح کردند و معتقد بودند باید توزیع پزشکی به خوبی در مناطق مختلف کشور صورت گیرد؛چرا که هم اکنون شهرهای برخوردار پزشکان بیشتری نسبت به شهرهای غیربرخوردار دارند.
کبگانیان خاطر نشان کرد: یکی از ایرادات عدم توجه به بخش خصوصی بود بسیاری از خانوادهها حاضرند که هزینه زیادی برای پزشک شدن فرزندانشان پرداخت کنند در این زمینه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی ارائه داد که میتوان از آن استفاده کرد.
وی یادآور شد: آیندهنگاری مناسبی در زمینه رشتههای پزشکی انجام نشده همچنین به زیرساختها در این زمینه توجه نشده است.
کبگانیان در ادامه گفت: یکی دیگر از ایرادات مطرح شده در جلسه امروز مربوط به آمار و اطلاعات رشتههای پزشکی بود چرا که به نظر میرسد آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد در جلسه قبلی نیز آمارهایی در زمینه رشتههای پزشکی ارائه شد که منبع آن وزارت بهداشت دولت قبل بود، اما اکنون آمار جدیدی ارائه شد که با آن آمار قبلی متفاوت بود به همین دلیل تاکید شد که مرجع رسمی برای آمار رشتههای پزشکی مشخص شود.
وی ادامه داد: ایراد دیگر مربوط به تضاد منافع است در این زمینه تاکید شد که چرا برای تصمیمگیری در حوزه پزشکی صرفاً از پزشکان استفاده میشود در حالی که متخصصان سایر علوم نظیر علوم اقتصاد و علوم مدیریت نیز باید تصمیمگیری کنند.
کبگانیان گفت: بر این اساس دو مصوبه مهم به تصویب اعضای ستاد نقشه جامع علمی کشور رسید البته قرار شده که این موضوع در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مطرح شود تا روسای سه قوا نیز در جریان این مصوبه قرار گیرند البته مصوبات نقشه جامع علمی کشور لازم الاجراست، ولی ما برای اطمینان از ابعاد این مصوبه پیشنهاد دادیم که آن را در صحن شورا نیز مطرح کنیم.
وی اظهار داشت: مصوبه امروز مربوط به افزایش سه هزار ظرفیت پزشکی به ظرفیت پزشکی موجود است این افزایش ظرفیت برای حداقل ۵ سال در نظر گرفته شده پس از پایان ۵ سال مقدار آن کم نمیشود بلکه با مطالعات صورت گرفته امکان دارد بیشتر نیز شود.
دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: پس از ابلاغ این مصوبه در اولین آزمون سراسری مورد استفاده قرار میگیرد اگر زمان ابلاغ این مصوبه به قبل از انتشار دفترچه آزمون سال ۱۴۰۱ برسد حتماً اجرایی خواهد شد.
وی اضافه کرد: قرار شده مسئولان آموزش پزشکی طرح خودشان را برای افزایش ظرفیت پزشکی از ۳ هزار نفر تا ۵ هزار نفر ارائه دهند.
کبگانیان گفت: با افزایش سه هزار پزشک برای اینکه به استاندارد کشورهای پیشرفته برسیم به ۱۸ سال زمان نیاز داریم و اگر افزایش پزشکان میزان پنج هزار نفر باشد برای رسیدن به استاندارد پزشک در کشورهای پیشرفته ۱۲ سال طول میکشد بر این اساس از ۱۱۸ نفر پزشک برای ۱۰۰ هزار نفر به ۳۰۰ پزشک در صد هزار نفر خواهیم رسید.
وی افزود: مصوبه دوم مربوط به تقویت بخش خصوصی و غیردولتی مخصوصاً دانشگاه آزاد اسلامی در جذب دانشجوی پزشکی است در این جلسه دانشگاه آزاد اسلامی تواناییهای خودش را ارائه داد همچنین موانع و مشکلات را مطرح کرد قرار است بر اساس پیشنهادات این دانشگاه قوانین مربوطه اصلاح شود.