کد خبر:۹۷۶۷۲۷
یادداشت دانشجویی|

احیای جسد مذاکره

در پی رایزنی‌ اخیر علی باقری، با انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در بروکسل توافق شد که مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ پیش از پایان ماه نوامبر از سر گرفته شود.

احیای جسد مذاکره

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسنا حاجی‌باشی؛ اتحادیه اروپا با صدور بیانیه‌ای ضمن تأکید بر برگزاری حضوری دور بعدی مذاکرات وین برای احیای برجام تصریح کرد که دور هفتم بر نحوه تضمین اجرای کامل و مؤثر توافق هسته‌ای ایران متمرکز است. علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در توئیتی اعلام کرد که مذاکرات با هدف لغو تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی، هشتم آذر ماه (۲۹ نوامبر) در وین برگزار می‌شود. وی نوشت: در تماس تلفنی با آقای انریکه مورا آغاز مذاکرات با هدف لغو تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی در روز هشتم آذر ماه در وین مورد موافقت قرار گرفت.

در پی رایزنی‌ اخیر علی باقری، با انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام در بروکسل توافق شد که مذاکرات ایران و گروه ۱+۴ پیش از پایان ماه نوامبر از سر گرفته شود. به این ترتیب دیپلمات‌های بلندپایه چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا و آلمان تحت ریاست جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در وین با مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی ایران دیدار می‌کنند. موضوع این مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران است. این گفت‌وگوها ادامه مذاکراتی است که از اوایل سال جاری شش دور آن برگزار شد و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران متوقف شد. دولت بایدن علاوه بر آنکه از ارائه ضمانت‌های لازم درباره عدم خروج از توافق خودداری می‌کند بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت دونالد ترامپ بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده اصرار دارد.


مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان سکویی جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند. وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه به دقت رفتار بایدن را می‌سنجیم و هدف مذاکره، حرف زدن محض نیست، بلکه توافق ملموس و احترام به منافع متقابل است، اعلام کرد: ۱+۴ برای مذاکره مبتنی بر رعایت منافع و حقوق متقابل آماده باشد. سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره اظهارات سالیوان مبنی بر این‌که آماده بازگشت به مذاکرات با حسن نیت با ایران هستیم نیز گفت: امیدوارم آنچه از قول سالیوان گفتید درست باشد. اقدامات و برنامه‌های پیگیری شده توسط دولت بایدن تا امروز مخالف اعلام نیت آقای سالیوان است. ما به اندازه کافی حرف شنیدیم و منتظر عملی هستیم که ماه‌هاست به تعویق افتاده است.

 

همچنین وزیر خارجه ایران در دیدار با جوزپ بورل در پی پیگیری روند مذاکرات، اظهار داشت: اگر آمریکایی‌ها فکر می‌کنند با اعمال فشار علیه ایران نتیجه می‌گیرند صد در صد اشتباه می‌کنند. مردم ایران نشان داده‌اند به فشار و تهدید پاسخ سخت می‌دهند. امیرعبدالهیان افزود: اگر دیگران به تعهدات خودشان برگردند و راستی آزمایی شود ما نیز آمادگی داریم اقدامات جبرانی خود را متوقف کنیم. این کار سختی نیست که آمریکایی‌ها به تعهدات خودشان بر اساس برجام عمل کنند و سه کشور اروپایی به بی عملی خود پایان دهند. دولت مردمی طی هفته های اخیر بارها اعلام کرده است که ایران به دنبال مذاکره برای مذاکره نیست. این موضع نشان می دهد که روند تداوم مذاکرات برجام مسیری غیر از آنچه تاکنون بوده است را طی خواهد کرد .

 

مقامات جمهوری اسلامی پیش‌تر خواستار لغو همه تحریم‌ها و تضمین خارج نشدن دوباره آمریکا از برجام شده و تأکید کرده بودند که اگر این شرایط محقق نشود عجله‌ای برای مذاکره نیست. حال که در روزهای پیش رو مذاکرات وین با حضور نمایندگان و دیپلمات های دولت سیزدهم ادامه خواهد یافت این موضوع حائز اهمیت است که در دولت سیزدهم انسجام و مدیریت مناسبی برای به سرانجام رساندن مذاکرات با طرف‌های غربی وجود دارد. دولت رییسی جمع بندی خود در مورد مذاکرات را به پایان رسانده و آماده حضور در وین است. انتظار این است که طرف اروپایی نیز تصمیمات جدیدی بگیرند و اراده و نیت واقعی خود را برای رسیدن این مذاکرات به نتیجه نشان دهند.

 

حسنا حاجی‌باشی - دانشجوی کارشناسی حقوق دانشگاه تهران

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار