به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیفالله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در پاسخ به این پرسش که چرا با گذشت چند سال از صدور کارت ملی هوشمند همچنان تعداد قابلتوجهی از هموطنان نتوانستند کارت خود را دریافت کنند، اظهار کرد: تا پایان سال 96 از کارتهای وارداتی استفاده میکردیم و ظرفیتسازی صورت گرفته بود و حدفاصل بین 95 و 96 بیش از 30 میلیون کارت ملی هوشمند صادر شد.
وی تصریح کرد: متأسفانه با اعمال تحریمها و عدم انتقال ارز برای وارد کردن بدنه کارت، ناگزیر در آغاز سال 97 بر اساس قانون باید از کارتهای خام چاپخانه دولتی استفاده میکردیم و عزیزان در این مجموعه تلاش بسیاری کردند بتوانند کارت مشابه خارجی تولید کنند. در سال 98 و 99 تعداد محدودی کارت خام توسط چاپخانه دولتی در اختیار سازمان ثبت احوال قرار گرفت که تا امروز 5 میلیون کارت تولید داخل تحویل شده است و ما نیز اقدام به صدور کارت ملی هوشمند بر اساس کارتهای داخلی کردهایم.
سخنگوی سازمان ثبت احوال گفت: این سازمان متولی جمعآوری اطلاعات مردم و صدور کارت ملی است. تأمین بدنه بر اساس قانون بهعهده چاپخانه دولتی است و دوستان ما در چاپخانه دولتی اشاره میکنند که مشکل اعتباری دارند و ما هم آن را تأیید میکنیم اما در این بخش هموطنان ما بیش از دو سال است که در نوبت دریافت کارت خود قرار دارند و حق هم دارند و هیچ توجیهی هم ندارد که آنها را قانع کنیم، البته اخیراً وزیر کشور در آغاز کارش بازدیدی را از سازمان ثبت داشت و اشاره کرد که این حقالناس است و باید سریعتر انجام شود.
ابوترابی با بیان اینکه بیش از 51 میلیون و 760 هزار کارت ملی صادر شده است افزود: خواهش من این است که رسانهها در ارتباط با صدور کارت ملی هوشمند پیگیریهایی از چاپخانه داشته باشند، ضمن اینکه مواد اولیه بدنه کارت خام هم وارداتی است.
وی اضافه کرد: از جامعه 65 و 66 میلیونی واجد شرایط، 62 میلیون و 264 هزار نفر تکمیل ثبتنام کردهاند. حدود 3 تا 4 میلیون نیز هنوز مراجعه نکردهاند. تقریباً 10 میلیون نفر در نوبت تحویل کارت هستند و در زمان حاضر خیلی محدود کمتر از 5 هزار تا 10 هزار کارت صادر میکنیم اما ظرفیت ماهانه 2 میلیون و 500 هزار کارت را داریم و بهمحض اینکه کارت را در اختیار ما بگذارند ما جامعه هدف را تحت پوشش قرار میدهیم.