به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دهقانی فیروزآبادی، معاون تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با الهام گیری از سند گام دوم انقلاب اسلامی که از سوی رهبر معظم انقلاب تدوین و تصویب شده در اسفند ماه سال جاری برگزار میشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد با برگزاری رویداد گام دوم نقش خود را در گام دوم انقلاب اسلامی نشان خواهد داد، تصریح کرد: پس از تدوین آئین نامههای مختلف در راستای حمایت از بخش فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد فعالیتهای این معانت ظرف شش ماه گذشته به حمایت، پیگیری و اجرای آئین نامههای مصوب محدود شده بود؛ از این رو حمایت جدی، عملیاتی و تاثیرگذاری در حوزه فناوری و نوآوری صورت نمیگرفت؛ بنابراین با مشورتی که با دوستان صورت گرفت و همچنین با تایید ریاست عالی دانشگاه آزاد برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد برنامه ریزی شد و البته این رویداد یک نقطه هدف است و باید تا زمان برگزاری آن اتفاقات دیگری رقم بخورد.
دهقانی فیروزآبادی گفت: شعار رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد هزار گروه پژوهشی و زیرساخت هزار ایده و استارتاپ و هزار شرکت فناوری و خلاق است؛ با این وجود باید ظرف شش ماه آینده برآیند برگزاری این رویداد در جهت شناسایی هزار مرکز پژوهشی و پژوهشکده و زیرساختهای پژوهشی شامل آزمایشگاه و کارگاه، هزار استارتاپ و ایده که توسط اساتید و دانشجویان شکل گرفته اند و چندین هزار شرکت فناوری و خلاق انجام شود.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد با بیان اینکه پیگیری برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد در مصلی تهران هستیم، تصریح کرد: این رویداد طی سه روز و در اسفند ماه سال جاری و با مشارکت پنج تا شش هزار نفر از خانواده دانشگاه آزاد برگزار میشود؛ به هر روی هدف گذاری ما این است در شش ماه آینده فعالیتهای چشمگیری در ستاد دانشگاه آزاد علاوه بر انتخاب ۲۰ هزار تجهیز آزمایشگاهی از بین ۱۲۰ هزار تجهیز و زیرساختهای آزمایشگاهی دانشگاه آزاد فعالیتهای چشمگیری در جهت شناسایی صد شرکت فناوری خلاق برگزیده و هزار ایده و استارتاپ برگزیده انجام شود.
وی با بیان اینکه برگزاری رویداد گام دوم دانشگاه آزاد یک جنبش جدی در این دانشگاه ایجاد خواهد کرد افزود: تمام برنامه ریزیهای این رویداد با استناد به سند تحول دانشگاه آزاد انجام شده و براساس این سند تمام واحدهای استانی باید متناسب با وظایف خود در سند از این رویداد حمایت کنند.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه رویداد گام دوم دانشگاه آزاد حرکت خوبی برای شناسایی ظرفیتهای این دانشگاه است، اظهار کرد: دانشگاه آزاد بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا است، ولی به تعبیر بنده این دانشگاه یک اژدهای خفته است که ظرفیتهای خود را نمیشناسد؛ از این رو با برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد این دانشگاه هستههای فناوری استارتاپ ها، آزمایشگاه ها، استعدادها، اساتید و عظمت و بزرگی خود را میشناسد و این ظرفیتها را به حاکمیت، قوای سه گانه، شرکتهای خصوصی، صندوقهای سرمایه گذاری خطرپذیر، صندوقهای پژوهش و فناوری، بخش خصوصی، شتاب دهندهها و مراکز رشد دولتی و خصوصی میشناساند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد تصریح کرد: در پایان برگزاری رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد از چند تفاهم نامه و قرارداد همکاری نیز رونمایی خواهد شد و به هر روی ما انتظار داریم که در پایان این رویداد وقتی هزار آزمایشگاه و تجهیز آزمایشگاهی را عرضه ملی کنیم لااقل صد تفاهم راه اندازی آزمایشگاه مرکزی بین دانشگاه آزاد و بخش خصوصی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد یک بهم رسانی خوب ایجاد میکند، تصریح کرد: امیدواریم در پایان این رویداد بتوانیم هزار شرکت فناور و استارت اپ جدید را نیز جذب کنیم.
دهقانی فیروزابادی تصریح کرد: باور بنده این است که دانشگاه آزاد با توجه به اینکه به بودجه دولتی وابسته نیست میتواند خدمات آموزشی خوبی را ارایه و دانشجویان کارافرین را تربیت کند؛ البته ما باید در حوزه دانشگاه نسل سوم و چهارم پیشگام باشیم، چون با این اوضاع تعداد دانشجو اگر وضعیت دانشگاه تغییر نیابد قطعا حذف خواهیم شد و، چون این حذف شدن جدی است پس باید برنامه تحولی جدی هم داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در بدو تاسیس معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد چارت این معاونت با کمک نیروهای با تجربه تدوین شد، افزود: اولین گامی که برای اجرای یک برنامه باید برداشته شود فرهنگسازی آن است، چون هر برنامهای بدون پیوست فرهنگی همراه با توفیق نخواهد بود.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به اینکه امروز رسانهها در ترویج فناوری و نوآوری در کشور پیشگام هستند، تصریح کرد: انصافاً رسانهها برنامههای دانشگاه آزاد را به عنوان یکی از بازیگران اصلی علم و فناوری در کشور چه از بعد نقاط قوت و چه از بود نقاط ضعف به خوبی منعکس کردهاند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد از توسعه اقتصادی به عنوان بزرگترین خاکریز جنگ با دشمن نام برد و گفت: در جنگ اقتصادی رسانهها باید به ترویج گفتمان فناوری و نوآوری بپردازند.
دهقانی فیروزآبادی ضمن قدردانی از تلاشهای معاونت علمی ریاست جمهوری در راستای ترویج ادبیات نوآوری و فناوری در کشور، افزود: اگر این تلاشها صورت نمیگرفت نوآوری و فناوری به گفتمان قالب در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی تبدیل نمیشد. به هر روی، چون حوزه فناوری و نوآوری در کشور نوپاست ضرورت دارد تا رسانهها مطالبه گری از مسئولان امر در این حوزه را در اولویت خود قرار دهند چرا که این مطالبه گریها در تامین بودجههای مورد نیاز و جلب حمایتها موثر هستند.
وی با بیان اینکه وظیفه ما در ستاد دانشگاه آزاد سیاستگذاری، رفع موانع و حمایت برای توسعه فناوری و نوآوری است، تصریح کرد: آیین نامه بازار فناوری و سراهای نوآوری دانشگاه آزاد از ۲ سال پیش تدوین و تایید شده و تاکنون ۳۰ سرای نوآوری در حوزههای کاربردی و منطقهای شامل حوزه بذر و نهادههای کشاورزی، فولاد، زیورآلات، کیف، کفش و چرم و دیگر ظرفیتهای بومی مناطق مختلف کشور راهاندازی شدهاند و به شرکتهای فناور و خلاق کمک میکنند.
دهقانی فیروزآبادی تدوین آییننامه حمایت از فعالیتهای نوآوری اساتید را از دیگر اقدامات معاونت تحقیقات فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد برشمرد و اظهار کرد: با اجرای این آیین فعالیتهای نوآورانه اساتید در ارتقاء، افزایش حقوق و دیگر موارد اثرگذار خواهد بود همچنین این اجازه به دانشگاهها داده میشود تا از اساتید فناور حمایت کنند. مضاف بر این آییننامه دیگری که با کمک دانشجویان دکترا تدوین شده آیین نامه و سیاستهای حمایت از فعالیتهای نوآورانه دانشجویان دانشگاه آزاد است و بر این اساس دانشجویی که در جهت توسعه فناوری مورد نیاز کشور تلاش میکند میتواند بدون فعالیت پژوهشی به دفاع بپردازد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از آییننامههای مصوب در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد آیین نامه ارتباط با صنعت است، اظهار کرد: با تصویب آیین نامه ارتباط با صنعت موانع پیش روی اساتید دانشگاه آزاد برای ارتباط با صنعت رفع شده است. همچنین یکی دیگر از آیین نامههای جذاب دانشگاه آزاد آیین نامه استفاده و بهره برداری از آزمایشگاهها و کارگاههای مرکزی این دانشگاه است که بنده از شرکتهای فناور و اساتید و دانشجویان سایر دانشگاهها دعوت میکنم تا از ظرفیتهای آزمایشگاهی و کارگاههای مرکزی دانشگاه آزاد که برخی از آنها در کشور و منطقه وجود ندارند استفاده کنند و مدیریت این آزمایشگاهها را بر عهده بگیرند البته تاکنون مقدمات واگذاری ۲۰ آزمایشگاه و کارگاه مرکزی انجام شده است و این اتفاق از بزرگترین اتقاقات واگذاری امور به مردم محسوب میشود.
دهقانی فیروزآبادی به قانون بهره برداری از فضاهای دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد به عنوان یکی از غنیترین ارگانهای خصوصی کشور داری ۲۰ میلیون متر مربع فضای عمرانی قابل استفاده است که بر این اساس آیین نامهای برای استفاده از فضاهای عمرانی دانشگاه در جهت ماموریتهای فناورانه و نوآورانه تصویب شده و با استناد به این آیین نامه نیز سال گذشته ۴۰ هزار متر مربع از ساختمانهای دانشگاه در اختیار شتاب دهندهها و مراکز بیرونی قرار گرفته و این ریل گذاری خوبی است که در دانشگاه آزاد انجام شده؛ اگر چه بنده معتقدم هنوز ۱۰ درصد از این ظرفیت هم استفاده نشده است.
وی با بیان اینکه سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد که با سرمایه ثبتی ۲۵ میلیارد تومان ثبت شده بود هفته گذشته به ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت، تصریح کرد: یکی از اهداف ما این است که سرمایه ثبتی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد را به هزار میلیارد تومان افزایش دهیم.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد به اجرای طرح آمایش سرزمینی به منظور شناسایی ظرفیتهای استانها و راه اندازی رشتههای تحصیلی متناسب با این ظرفیتها در دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: همچنین سراهای فناوری دانشگاه آزاد متناسب با بوم استانها راه اندازی میشوند مضاف بر این حمایتهای فناوری هم بر اساس نیاز استانها انجام خواهند شد.
وی با بیان اینکه سند تحول دانشگاه آزاد یک سند پنج ساله است که اگر به مانند سایر سندها ۶۰ تا ۷۰ درصد آن اجرایی شود موفقیت بزرگی است، تصریح کرد: دانشگاه آزاد دارای ۲۶۰ واحد زیر مجموعه است با این وجود نباید تصور کنیم که تمام این دانشگاهها پس از ۵ سال با اجرای طرح تحول به دانشگاههای تاپ تکنولوژی و انتخاب اول دانشجویان تبدیل میشوند، اما پیش بینی ما این است که ۵۰ تا ۶۰ واحد دانشگاه در این مدت حداقل به انتخاب اول دانشجویان در استانهای خود تبدیل شوند. همچنین میتوان پیشبینی کرد که خانوادهها اطمینان داشته باشند فرزندانشان بعد از چهار سال تحصیل در دانشگاه آزاد صاحب شغل شوند و اینگونه دانشگاه آزاد میتواند به انتخاب اول دانشجویان تبدیل شود.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد گفت: سند تحول این دانشگاه یک سند کیفی نیست، اما طبق این سند برنامه دانشگاه تا سطح اقدام تعیین شده و از طرفی معلوم است که هر مسئول متولی کدام بخش از سند است. با این وجود طرح تحول به دانشگاه هدف و خط میدهد. از این رو اگر اجرای این طرح پیگیری شود تبدیل شدن ۵۰ واحد وابسته به این دانشگاه به عنوان انتخاب اول دانشجویان دور از انتظار نیست.