به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، طاهر علی محمدی، سرپرست دانشگاه ایلام، با اشاره به اهمیت خاک در زندگی بشر، اظهار کرد: اهمیت موضوع خاک، به اندازهای است، که حتی افراد غیرمتخصص و غیردرگیر، با اندک تأملی، متوجه اهمیت خاک در زندگی بشر میشوند.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه، اهمیت خاک به عنوان ماده اولیه خلقت انسان، در سورههای مختلف قرآن معرفی شده، گفت: آیههای «هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ»، «فَإِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ تُرَابٍ» و آیات متعدد دیگر، بهصورت صریح به آفرینش انسان از خاک و زمین پرداختهاند و آیه «وَاللَّهُ أَنْبَتَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ نَبَاتًا»، تعبیری استعاری است، که همانگونه که گیاه از از زمین میروید و رشد میکند، انسان هم از همین مواد بوده و رشد و ادامه حیات وی هم وابسته به خاک و زمین است.
سرپرست دانشگاه، خاک را یک سرمایه بزرگ طبیعی متعلق به همه نسلها و تمامی موجودات زنده دانست و اظهار داشت: خاک در کیفیت زندگی فردی، زندگی اجتماعی و زندگی اقتصادی بشر تأثیر مستقیم دارد و در واقع فقر و غنا، پیشرفت و پسرفت یک جامعه، توسعه یا عدم توسعه جوامع و به تعبیر کاملتر، توسعه پایدار جوامع، همه به نوعی درگیر با موضوع خاک هستند.
علیمحمدی، افزود: خاک با دو مقوله کشاورزی و دامپروری به عنوان منبع اصلی غذای بشر ارتباط مستقیم دارد و به بیان دیگر زنجیره غذایی انسان به خاک وابسته است و اگر خاک سالم نباشد و شرایط حاصلخیز بودنش فراهم نباشد، این زنجیره به هم میخورد و متلاشی میگردد.
سرپرست دانشگاه با بیان اینکه خاک سرمایهای است، ذیقیمت و جانشینناپذیر، که بشریت با بیتوجهی به آن در حال سرمایهسوزی است، گفت: آلودگی خاک، یک خطر جدی و واقعی برای سلامت جسمی و روحی انسان است و برای نمونه همه دیدید، که در پدیده ریزگردها، که قطعاً شکلگیری آن ناشی از شرایط حاکم بر زمین و خاک است، سلامت جسمی و روحی شهروندان با مخاطره جدی مواجه شد.
علیمحمدی، با بیان اینکه نباید به تشکیل یک جلسه و یا جلساتی چند به مناسبت روز جهانی خاک اکتفا کرد، گفت: تصمیمسازی و تصمیمگیری در خصوص خاک، ارتقای کیفیت خاک، حفاظت و جلوگیری از فرسایش خاک، پایداری خاک و موارد دیگر، نیاز به برگزاری جلسات تخصصی و تقسیمبندی آن به مسائل جزئیتر ذیل مسأله خاک دارد.
سرپرست دانشگاه، یادآور شد: البته باید نتایج علمی این نشستها به مسئولان مربوطه در سطح استان و کشور منتقل شود، تا ان شاء الله تصمیمات کاربردی در این زمینه اتخاذ گردد.
علیمحمدی، خاطرنشان کرد: دانشگاه ایلام با تمام توان و استفاده از تمام ظرفیتهای انسانی و آزمایشگاهی، با استانداری و سازمانهای مربوطه در این حوزه همکاری خواهد کرد.