عبدالحسین کلانتری در نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای منطقه یک کشور که امروز (چهارشنبه) به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد، طی سخنانی با اثربخش توصیف کردن این گونه نشستها اظهار داشت: برگزاری این جلسات و همفکری پیرامون موضوعات اساسی در حوزه مسائل فرهنگی دانشگاهها میتواند بسیار راهگشا باشد.
وی همافزایی در مورد فعالیتهای فرهنگی را از دیگر مواهب این قبیل نشستها عنوان کرد و افزود: در این جلسات میتوان ظرفیتهای مجموعه دانشگاهی را در سطح منطقه مورد بررسی قرار داده و از این ظرفیتها برای پیشبرد اهداف و برنامههای فرهنگی استفاده کرد.
کلانتری ادامه داد: رویکرد معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دوره جدید، تقویت برنامههای درون دانشگاهی و ارتقای برنامههای شاخص دانشگاهها در سطح ملی و فرا ملی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت تحول در عرصه فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها تأکید کرد: برای تحقق این مهم در دوره کنونی، ایجاد ارتباط و درک نسل جوان از اهمیت برخوردار است.
وی مشارکت دانشجویان در برنامههای فرهنگی را امری ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: باید ظرفیتهای زلال، عظیم و پاک دانشجویی را برای تحول در حوزه فرهنگی دانشگاهها فعال کنیم. همچنان که این موضوع، مکرر توسط مقام معظم رهبری در بیانات ایشان در دیدارهای مختلف و در بیانیه گام دوم انقلاب نیز مورد تأکید و تصریح قرار گرفته است.
کلانتری همچنین با اشاره به ضرورت بهرهگیری از ظرفیت فضای مجازی در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی اظهار داشت: امروزه فضای مجازی به بخش مهمی از زیست دانشجویان تبدیل شده و شرایط ناشی از شیوع بیماری کرونا موجب تشدید وابستگی به این فضا شده است که این موضوع هم میتواند فرصت تلقی شده و هم موجب چالش باشد.
وی افزود: در شرایطی که بسیاری از رسانههای معاند و فضاهای در اختیار دشمن در تکثیر و پمپاژ فضای یأس، بی انگیزگی و ناامیدی در میان جوانان تلاش میکنند؛ قرار گرفتن دست اندکاران فرهنگی دانشگاهها در موضع انفعالی به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
کلانتری در ادامه با تأکید بر ضرورت تخصیص منابع لازم برای پیشبرد اهداف و مأموریتهای حوزه فرهنگی افزود: بر اساس گزارشهای دریافتی از دانشگاهها، روند تخصیص اعتبار به این حوزه، در وضعیت مناسبی قرار ندارد و حتماً میبایست در این زمینه اقدامات جدی صورت پذیرد.
معاون وزیر علوم در پایان عدم وجود ردیف مستقل برای فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها را موجب به وجود آمدن چالش برای دستاندرکاران فرهنگی دانشگاهها عنوان نموده و خاطرنشان کرد: ردیف بودجه برنامههای فرهنگی بایستی جداسازی شود و در این زمینه از هیأتهای امنای دانشگاهها انتظار داریم تا با ورود مؤثر مانع از هزینهکرد اعتبارات محدود فرهنگی دانشگاهها در موضوعات دیگر شوند.